Кирил Петков: Губя средства, но съм удовлетворен

Ако бюджетът бъде приет до седмица, ще е идеално, заяви той
110
Кирил Петков: Губя средства, но съм удовлетворен
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на икономиката Кирил Петков изрази надежда актуализацията на бюджета да бъде приета в НС следващата седмица.

"Да, правете си коалиционните срещи. Говорете за нещата, които мислите ще ви помогнат да формирате правителство, но вижте бюджета. Той в момента трябва да се гледа в комисиите в НС и ако може да бъде приет другата седмица, ще бъде идеално", каза Петков пред БНТ.

"Промените в бюджета са, че е намален дефицитът, има актуализация на пенсиите, по начин по който 42% от пенсионерите няма да са под линията на бедност. Заделени са 400 млн. за бизнеса у нас от септември до декември, ако се наложи заради ковид кризата да се затворят бизнеси. Има заделени пари за лекарите", уточни Петков.

Според него, за да стане промяната в страната, в бъдещия кабинет трябва да влязат независими хора, чието поприще извън политиката е по-добро, отколкото в политиката.

За себе си заяви, че е приел предложението за служебен министър, защото е имал фрустрация как България не си изпълнява потенциала. Ходил е на протести, но е решил, че ако може да промени системата, това трябва да стане отвътре.

"Реално губя лични средства. Но има чувството на удовлетвореност, че правим промяна, която толкова дълго я чакахме. Доволен съм, че хората видяха, че може да има разлика в управлението, че може да има хора и политици, които да се грижат за техния интерес. Искам да има стандарт, да сме качили до някаква степен очакванията, че това трябва да се изисква от всеки един човек в държавната администрация, всеки един ръководител и трябва да се смени мантрата, че по-друг начин не може, защото всичките са маскари и крадци. Не! Може човек да е на тези позиции и да защитава публичния интерес. Ако хората са видели това в последните 9 седмици, аз ще съм много щастлив, за да се спрат безобразията от последните години", каза служебният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: бюджетКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
9
 
! Отговори
13 преди 2 години
Цената на хляба се повишава, килограмът стигна 1,70 лв.
35
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауууу колко *** от ГЕРБ-СДС-ДПС-ИТН са се навъдили тук да плюят. Спряха ви далаверките май и сега храчене, жлъч, лозунги, лъжи и манипулации.Ревете си колкото искате ценните хора се виждат от далече а вашите вождове блестят от тъпотия, лъжи и координирани атаки !!!
34
9
 
14
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
С оглед на последните изказвания на служебните министри - някой може ли да назове КОНКРЕТНО една спряна далавера - и един сериозен корупционен сигнал до прокуратурата? Подслушването Рашков го ползва предизборно и после го смота под килима. ББР - всички заеми си съществуват и под килима. Магистралите - нула развалени договора, под килима. И нали на година се крадяха милиарди. Къде са? Има един излишък от 1,5 милиарда в края на юни. В края на юни 2019г. беше 3 милиарда!
33
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работел в полза роду - хахахахахахахахахаКиро Харварда
32
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е мафията ГЕРБ-ДПС да се държи далеч от властта.
31
18
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Тези 400 000 000 откъде ги взехте, това не са ли парите които откраднахте от заделените за магистрала Хемус и другите инфраструктурни проекти, за да напълните служебната си каса и да осребрите "личните си загуби"...Най-големите кражби се извършват сега в безвремието на служебния кабинет на радевата хунта, от данъчните и финансови престъпници на фигуранта, подкрепени от силовите министерства на рашкоФците, които иззеха правомощията на съдът и прокуратурата и се превърнаха в Държава в държавата...
30
16
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Този Киро като го видя и ми идва на акъла само една дума - търгаш. Много са се наточили да фалират ББР, ама греда :))))))))))))))))))))))))))))
29
9
 
26
 
! Отговори
morski преди 2 години
Като гледам коментарите,вече съм напълно убеден,че този народ си заслужава досегагашна участ.
28
6
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
До Анонимен 29За Бибитко ли говориш?
27
9
 
14
 
! Отговори
sante_dog преди 2 години
правило номер едно, да ви светне сигнална лампа за измама или далавера - елемент на спешност. "Промяната на бюджета трябва да се гледа тази седмица". Не ви ли звучи малко като - "Инвестирай сега и ще спечелиш, после вече ще е късно" - мотото на пирамидите от 90-те. Или "пострадал е ваш роднина, бързо трябва да дадете средства за лечение"Само заради това бързане трябва да се има едно наум. Защо служебно правителство актуализира бюджета? Те ли ще ги харчат после?
26
14
 
13
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
До 12, "Тиквата бил откраднал 1 млрд. от "Хемус". А бе *** позитански, откъде ги вадиш тези лъжи, или пък си от агенцията на Бабикян. Сега ще видите що е корупция без Бойко. Държавата ще потъне и накрая народът ще ви измете със сопите.
25
10
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Айде де Иван губи средства киха на бирника а Асан и Кирчо ги харчат :)))
24
17
 
21
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 2 години
Честно казано се надявам Кирил Петков да остане в следващото правителство, който и да го съставя. Вдъхва ми доверие и смятам, че действа добре, без да участва в схеми, хич не ми обяснявайте, как всички са маскари.
23
6
 
10
 
! Отговори
Емо преди 2 години
Как бих могъл да се запиша за албанска кола?Искам да си бръмча с нещо евтинджос и да не пращам зона в центъра.
22
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е противно да му гледаш фейса на всяка манджа мерудия и няма отърване! Току се появи и държи да си каже мнението. Аман от туй нахалство. Пари губел... барем джапанки и шнорхели да беше продавал, а то една кръгла креслива нула!
21
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, Прокопиев ще ти ги оправи, нали леко настъпи шайката. Иначе си роден популист.
20
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама какъв завод за коли вдигна в Ловеч....
19
5
 
7
 
! Отговори
Герб Активист преди 2 години
Плавно преливаме кадри в ИТН... Свиквайте
18
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахаха и от кво си загубил, бе sерсеем??? От рекламата на луканка ли? :D
17
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро прокуратурата ще ви разнищи, Кироо! Има документи и където си продал онези 21 000 кв. метра земя в София. Прибрали сте рекорда печалба. Стамен Янев е в играта. Ще ви разнищят като плетен чорап. За това ви е страх от Гешев, измамници сте! Цялата ви банда е за затвора. Аз на документите ли да вярвам или на клепналите ти уши?