Радев подписа указа, на ход е НС дали ще избере Николов

Гласуването ще е следващата седмица
75
Радев подписа указа, на ход е НС дали ще избере Николов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Държавният глава подписа указа, с който предлага на 46-ото Народното събрание да избере Пламен Николов - кандидат за министър-председател, излъчен от „Има такъв народ“, за премиер, съобщиха от президентството.

Президентът призова „Има такъв народ“ за конструктивен диалог в парламента по приоритетите в интерес на българските граждани.

Надявам се парламентарната група на ПП „Има такъв народ“ да продължава в открит и конструктивен диалог със своите партньори в Народното събрание да търси необходимата парламентарна подкрепа в обединение от общи цели и приоритети в интерес на българските граждани.

Още по темата
Това заяви президентът Румен Радев на срещата с представителите на най-голямата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание, които представиха, съгласно конституционната процедура, състав на Министерски съвет.

Президентът изрази надежда от ИТН да са успели да съставят правителство, което да работи като „единен и ефективен екип“. „От опит знам колко е трудно да се състави кабинет, да се привлекат почтени хора с ясни граждански позиции и с необходимите експертиза, опит и визия за развитие на съответното министерство. Надявам се, че сте успели в тази нелека задача“, заяви Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
8
 
! Отговори
до 40 и 42 преди 2 години
Гледали ли сте Подмяната 10 ноември? Аз бях на барикадите по онова време. Нас ни излъгаха и ние като удавници за сламка повярвахме като ни обещаваха промяна, но получихме подмяна. Сега след 30 и кусур години излъгаха отново младите хора. Така е. Заради фалитите на комунистите и банковите пирамиди много от роднините ми избягаха още през 1998 и 1999г. Нямам почти останали живи роднини в България. Като ги питах как е ще гласуват ли? Те казваха никога за комунистите - тука в Лондон сме за Слави.
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Слави си изключи и трите телефона, тогава той е Slavi tree phone off
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е ква стана тя тия дето избягаха в чужбина заради комунистите върнаха комунистите на власт и сега без значение дали е редовно или служебно БКП е на власт ай честито
26
3
 
17
 
! Отговори
До 999 преди 2 години
Естествено то беше ясно и Манолова да не се прави на протестер чиста комунистка и всичко е нарисувано още преди около година ,сготвиха ни!!!!!
25
4
 
9
 
! Отговори
попитали 100 човека преди 2 години
- Защо сравняват рейтингите на Радев или Борисов с рейтинга на Слави?- Защото всичко е шоу.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не видя Слави, Радев или Бойко Борисов с коса, никога няма да повярвам на нито една от рекламите на препарати срещу оплешивяване.
23
5
 
14
 
! Отговори
999 преди 2 години
БСП със сигурност ще подкрепи! Дпс никой не може да ги спре да подкрепят в името да има някакво управление. Бабикян каза, че не купуват забулени булки - може и да НЕ подкрепят. Правителство на Итн = нова тройна коалиция с бсп и дпсъ!
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави ще прави втори сезон на "Танцувай с мен в Парламента". Този път наградата няма да е Ферари, а една купа сено. Поне нея ще успее да запали!
21
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност още 2019 от Сараите казаха Няма Такава Държава е наш проект. ИМА ТАКЪВ КОМПОТ И ТОЙ Е БОМБАЖ. Счупиха държавата. Мизернициииии!
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То се видя. Отиде Пламен Н. при Радев и се издъни. Не си знае правителството. Пропусна да обяви министъра по ромските въпроси. И откъде накъде в България ще има етническо министерство? По Конституция етнически партии не може да има. Щом не може да има етнически партии как ще има етнически министър? Трябва да са чугунени глави, щом са се продали на ДПС. Всъщност още 2009 от Сараите казаха Няма Такава Държава е наш проект. Има Такъв компот еничариииии. Тошко фесаааа петя човек - лакет брада.Чибааа
19
5
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ПЛАМЕН НИКОЛОВ ПРИ ВРЪЧВАНЕТО НА МАНДАТА НА ПРЕЗИДЕНТА КАЗА, ЧЕ МОМЧИЛ ИВАНОВ Е.....СЪДИЯ ОТ ТЯХНАТА ПАРТИЯ!?!? МОМЧИЛ Е АДВОКАТ!!! ЯВНО НИКОЛОВ НЕ ЗНАЕ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СЪДИЯ И АДВОКАТ!!!!! МАЛИЙЙЙЙ, УЖАС ПРОСТО.
18
4
 
9
 
! Отговори
Двойник преди 2 години
Второто БСП върнало мандата и другаря аха да се разплаче, аз от преди година ви казвам че че Тошко ще се превърне в БСП ,я сега чужденците да идват и му сърбат помия,а
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един по един падат , потъва ли кораба на партията на Тошко щото се разбягаха като.........
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави Трифонов не успя да запали Ферарито, но ще подпали държавата. Като ги гледам какви ги вади от... както казва Шнорхела: "Ще търсим където трябва". :D
15
8
 
17
 
! Отговори
Обединител преди 2 години
Трепериха ли му ръцете докато подписваше???? И един преврат не могат като хората да направят,държава ще управляват!!!!
14
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бъде гласуван този кабинет ще бъде възстановен сталинизма в Бг.Защо?Трифонов заема само поста председател на партията ИТН,както Сталин беше начело само на партията на комунистите на СССР..
13
5
 
14
 
! Отговори
никаквец преди 2 години
Слага маска мискинина. А когато НОЩ призоваваха, организираше масово заразяване за да претовари здравната система.
12
11
 
21
 
! Отговори
омерзен преди 2 години
Радев вече заслужи презрението на българския народ.
11
9
 
12
 
! Отговори
Чужбинец преди 2 години
Добре че сме ние за да върнем на власт БСП.
10
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С такива народни представители - врагове не ни трябват. Те собственоръчно ще затрият народа си от алчност и корупционни схеми. Боцето сигурно и той самия не знае колко милиарда му е краднотото богатство, но по груби изчисления над 8 милиарда е краднал само той.