Радев подписа указа, на ход е НС дали ще избере Николов

Гласуването ще е следващата седмица
75
Радев подписа указа, на ход е НС дали ще избере Николов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Държавният глава подписа указа, с който предлага на 46-ото Народното събрание да избере Пламен Николов - кандидат за министър-председател, излъчен от „Има такъв народ“, за премиер, съобщиха от президентството.

Президентът призова „Има такъв народ“ за конструктивен диалог в парламента по приоритетите в интерес на българските граждани.

Надявам се парламентарната група на ПП „Има такъв народ“ да продължава в открит и конструктивен диалог със своите партньори в Народното събрание да търси необходимата парламентарна подкрепа в обединение от общи цели и приоритети в интерес на българските граждани.

Още по темата
Това заяви президентът Румен Радев на срещата с представителите на най-голямата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание, които представиха, съгласно конституционната процедура, състав на Министерски съвет.

Президентът изрази надежда от ИТН да са успели да съставят правителство, което да работи като „единен и ефективен екип“. „От опит знам колко е трудно да се състави кабинет, да се привлекат почтени хора с ясни граждански позиции и с необходимите експертиза, опит и визия за развитие на съответното министерство. Надявам се, че сте успели в тази нелека задача“, заяви Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с договора на Николов? Нали в Панорама каза, че не е прекратил договора си с компанията, за която работи? Но как се е заклел в НС като няма право депутат да има граждански или трудов договор? Много се заплетоха нещата.Петър Илиев откраднал 40 стр. от книгата на Доц. Киселова "Парламентарен контрол". Като зен на Червеняков получавал 50 000 от БСП за консултации. Министъра на правосъдието си подал оставката днес преди обед щото медиите изкарали чатове с някаква студентка и др.чатове.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Духай народе супата. Важното е че чалгарят взе парата
7
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бат Румен пак да се изтъкне, че има опит в политиката от опит знаел. Брех! Да му се не види! xD Голям опит! Нали предишното служебно правителство на Радев през 2017г. организираха изборите и ГЕРБ спечели. Сега пак служ.правителство на Радев организира изборите и ГЕРБ в България печели от 28 общини в 18,а ИТН в 8. Ако не бяха изчезнали онези секции в чужбина на косъм бяха да не могат да пробутат половин процент разлика за ИТН.Радев потъва при избори 2 в 1.За това се надява.Но Тошко разкри Василев
6
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 8 аз не вдигам юмручета и не замерям държавата с домати, а ти? Колко джобни ти даде Божков, дано да са ти се усладили кренвиршите. Радев е първия президент в историята тръгнал срещу държавата. За такива преди години наказанието беше само едно.
5
7
 
12
 
! Отговори
Борисов feat Николов преди 2 години
Бойко: "Имам черен пояс по карате!"Пламен: "А аз имам син ластик от бански на блондинка!"
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС и комунистите ще ги изберат. Всичко вече е уговорено
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи много непочтени хора има по етажите, така разбирам Румбата по изказването. Затова не се държа за перилата на стълбищата за да не се оцапам.
2
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯМА ДА ГО ИЗБЕРЕ! ЗАПОЧВА УМИРАЧКАТА НА ПРОРУСКИ ТЕРОРИСТИ В БЪЛГАРИЯ.
1
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румене, най-долния кръг на ада е за предателите, вдигнали стиснато юмруче срещу Родината.