Стефан Янев: Пожарите са овладени, но да не се успокояваме

Трябва да се действа бързо и адекватно по отношение на пострадалите
6 авг 2021 19:00, Нели Христова
43
Стефан Янев: Пожарите са овладени, но да не се успокояваме
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Пожарите са овладени, но това не трябва да ни успокоява. Трябва да бъдем бдителни, защото опасността е налице. Това заяви служебният премиер Стефан Янев, предаде репортер на БГНЕС.

По повод някои критики, че България е изпратила огнеборци и противопожарна техника в РС Македония, където също бушуват горски пожари, Янев коментира: „Съзнателно взехме решение и изпратихме екипи от нашите противопожарни сили в РС Македония, защото нашият анализ сочеше, че пожарът може да тръгне към нашата граница, което е факт. Ако някой се съмнява, нека да пита жителите на Благоевград и съседните села какъв дим са дишали вчера и какво са усещали“.

„И в момента нашите противопожарни служби са в близост до границата, където ще направят възможните полоси и заграждания, така че да не се пренася огъня“, допълни още той.

Той бе категоричен, че в Министерския съвет има единодушие, че трябва да се действа бързо и адекватно по отношение на пострадалите. „Освен тяхното имущество, на някои хора на практика животът им е изгорял, и като история, и като материално измерение на този живот“, каза още Янев и допълни: „Независимо, че финансите са ресурс, който трудно може да се мести и да се търсят резерви, ще можем да намерим резерви, за да вземем специално решение, с което да подпомогнем жителите на пострадалите села и съответните общини, където е пострадала инфраструктура. Има механизми по линията на социалното подпомагане и по линия на Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. В тази връзка използвам възможността да призова общинските власти да задействат съответните техни комисии, които оценяват щетите. Колкото по-бързо имаме тяхната приблизителна стойност, толкова по-бързо ще можем да реагираме“.

Стефан Янев участва в разговорите между служебните министри и президента Румен Радев, на която се обсъждат действията на институциите при евентуална бъдеща COVID-вълна. Той подчерта, че трябва внимателно да се обмислят бъдещите ограничителни мерки, каквито и да са те, тъй като „при затварянето някои бизнеси може и никога да не отворят след това“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Назначават си приплода на синекурни постове, снимат се пред Ботев и Левски.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако децата му са назначени незаконно, защо тогава правителството на Тиквата не ги е уволнило за 4 години?
30
1
 
3
 
! Отговори
Истината: преди 2 години
"ПОЖАРИТЕ СА ОВЛАДЕНИ ---НО,.... НЕ СА ЗАГАСЕНИ"/....Мин.Пред. Янев/
29
4
 
4
 
! Отговори
До 29: преди 2 години
Мръсен *** на Тиквата, застани с името си за да бъдеш съден за клевета.
28
1
 
5
 
! Отговори
До 29: преди 2 години
Пълна Лъжа. Мафията само краде, лъже и убива. Гнусари!
27
1
 
5
 
! Отговори
Само споко преди 2 години
Нищо бре другарю партията на Тошко нали си дари субсидията всичко е ок!!!
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев назначи преди две седмици дъщеря си за главен експерт в борда на директорите на Булгартрансгаз със заплата около 7 000 лв. По същото време горе долу назначава и сина си на подобна длъжност в БЕХ.И двете деца на Стефан Янев са около 25 годишни, активни участници в протестите срещу предното правителство. Очевидно борбата им се е увенчала с успех!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А знаете ли, е ние за два месеца вдигнахме цените на тока двойно, цените на стоките няколко пъти и закрихме няколко хиляди фирми. Но ни чакат протести и щурм на президенството, където се спотайва главният виновник за този геноцид!
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знем. Ще направим Тиквата булка на бай Ставри.
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А знете ли, че ние грабихме държавата 12 години, правихме външни дългове и тях грабихме, ограбвахме еврофондове и сега ни чака дълъг затвор и отнемане на цялото ни имущество?
22
3
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Знаем. Също и администрацията им получава по 2 брутни заплити бонус. Нищо не зависи от нас. Наскубаха държавата за нула време.
21
2
 
5
 
! Отговори
А знаете ли че преди 2 години
А знаете ли, че след края на мандата си министрите на служебното правиъество ще получат накуп 6 брутни заплати?
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** от ГЕРБКазваме истината - двойно повишени цени на тока в сравнение с Борисов, ненормално високи цени на стоките за потребление, спрени инфраструктурни проекти, рекордна безработица, закрити бизнеси и безконтролно покачваш се брой на новозаразени с Ковид без да са предприети никакви мерки!
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев в Брюксел: I hope the situation is critical
18
3
 
2
 
! Отговори
До Координатор преди 2 години
Козирувай на твоя вожд Радев и работи денонощно за неговият втори мандат, минимум 100% подкрепа на 9-10 милиона гласували!
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рано или късно народът ще потърси сметка на тези двамата *** на снимката за всички престъпления срещу българския народ!
16
2
 
7
 
! Отговори
Злобни хора преди 2 години
Толкова злобни хора рядко се срещат! Радев се изгаври с хората, които работеха неуморно с риск за живота си. Забравихте ли, че Радев открито ОТРИЧАШЕ КОВИД!!!
15
4
 
1
 
! Отговори
Координатор преди 2 години
До всички *** на ГЕРБ. Спазвайте завета на Вожда. Работа, Работа, Работа. Вие го приемайте като: Коментари, коментари, коментари!!
14
3
 
4
 
! Отговори
Олигофрен от ГЕРБ преди 2 години
Тролим 5 години срещу Радев и в резулат му вдигаме рейтинга.
13
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата е позор за България.