Стефан Янев: България влиза в период на непредсказуемост

Според него не е ясно колко би издържало управлението
7 авг 2021 11:52, Нели Христова
296
Стефан Янев: България влиза в период на непредсказуемост
Снимка: БГНЕС

Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен - дали ще стане на практика е рано да се обсъжда. Това заяви от Плиска премиерът Стефан Янев. Той уточни още, че назначеното от президента правителство има готовност да продължи работа, ако се стигне до нови избори.

Ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемност и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление, каза още служебният министър-председател Стефан Янев, цитиран от „Фокус“.

„Всичко е възможно. Важни са условията и принципите. Неслучайно от позицията, която заемам, от известно време говоря за принципни положения. Не съм критичен, надявам се. Не се опитвам да обвинявам нито политици, нито партии. Разбирам, че търсят компромиси и възможности и се надявам да бъдат успешни в намирането на такива. Принципно нещата изглеждат по различен начин. Начинът за сглобяване на такъв мнозинства, без ясни ангажименти и приоритети, не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той“, заяви Янев.

„В българската практика в последните 30 години не е имало много попит с плаващи мнозинства, но ако приемем, че в момента парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в един период на непредсказуемност и е трудно да определим колко би издържал такъв тип управление на държавата, което не е много добре за гражданите, за хората и за бизнеса. Защото всички искаме да има предсказуемост в това, което предстои и това, което можем да очакваме, че един такъв тип управление ще донесе на хората за решаване на техните проблеми и перспектива за България“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така си говорил за принципни положения - като си безпринципен? Уеждаш децата си без конкурси в държавни холдинги на експертни позиции. Та те са под 25 годишни експерти. Или ги пусна в БЕХ и Булгаргаз, за да точиш информация за вътрешните работи в двата най- големи холдинга? Това е лобизъм и конфликт на интереси. Оставка, шапкоо!!!
19
11
 
6
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Служебното правителство натрупа дивиденти в очите на електората за двумесечното си управление, което е нещо съвсем нормално, защото основната линия, която следваше бе да поправи грешките на ГЕРБ;))) Да, но вече като редовно, то ще трябва да следва политиките на политическата сила, с чийто мандат е станало такова, сиреч, това ще са БСП и "Изправи се", които още от 13-ти юли ратуваха да си остане то;))) и тогава вече може и да сгреши, а когато греши, грешките са на гърбът на електоратът;)))
18
2
 
18
 
! Отговори
вдигната завеска преди 2 години
абе стефчо , още ли имаш чувството че те подслушват ? а за това къде влиза България е виновен работодателя ти фигуранта който призоваваше за преврат . ами свалихте Борисов и хвърлихте държавата в хаос и несигурност . скоро ше се разбере кой стои зад ентелегентете славчу и тошку . кой стои зад мая общата и плажуващият ицко се знае от началото . бсп са ясни , нека ги има за цвят и забава .
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво почнахте, ама сте на път да се сринете, не го съзнаваш ама е така
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е просто една диктатура, която трябва да бъде унищожена и заменена с истинска демокрация. Няма нищо непредсказуемо в борбата за Свобода и цивилизация.
15
2
 
26
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Тези са като комунистите на 09.09. Взеха властта и не знаят какво да правят. Поне тогава имаше СССР та даваше указания.
14
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова ли ручахме жабетата? За да си имаме служебен премиер,който да ни зарадва с тази печална новина? Заслужава ли народа ни такова бъдеще с вас?
13
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дългия не Ви даде да кадрувате и вече било несигурност нали Янев, знаем ги тия стари ченгесарски номера
12
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, имаш ли чувството, че някой те подслушва? защо назначи двете си деца в БЕХ и Булгаргаз? Защо, бе човек? Защо им попречи да се развиват достойно? Като ги уреждаш без конкурс не им помагаш. Сега това петно, което им лепна на биографиите е лично за твоя сметка. Засрами се, бе! Цял живот си бил военен. Потен вода не си пил. Що прецака децата си, бе чораап?
11
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил от Харвард вчера каза, че бил учуден колко лесно се управлявало министерството на икономиката. Нищо сложно нямало. А днес - несигурност. Как стават тия работи, уважаеми?
10
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали ви казах бе другари че без Бойко затъвате в блатото на мизерията
9
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев много бързо си призна провалите. Нали гениалните ти министри ни водят към светлото бъдеще, а сега - несигурност.
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев да не би да твърди, че без Бойко не можем да се справим?
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам чувството, че всички ама всички правят всичко възможно да върнат Бойко на власт...
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внуците на Софиянски може и да са били подсигурени финансово, но се оказва, че заради дядо Божков не ги искали в частните училища. Така че не всичко се купува с пари. Дори Алиса Софиянска побесняла и напомнила на директорите, че внучетата имали и друг дядо, освен Божков.
5
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оф я стига глупости вече. Ще кажете, че без Бойко сме живи умрели.
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пак ли се изказваш по въпроси извън твоята компетенция, хубаво почнахте ама сте на път да катастрофирате с 200
3
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, какво ти пука Радев в какви кризи вкарва България? Нали си подсигурил децата си в предишния служебен кабинет, а сега и неродените си внуци.
2
6
 
27
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Всичко е ясно народа бачка за хляба а партизаните крадат мандри :)))
1
21
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
А не наглата крадлива мутра от СИК викаш?