НС одобри оттеглянето на Пламен Николов като кандидат-премиер

Трети мандат ще има, но ИТН няма да го подкрепи, посочи Филип Станев
Обновена: 12 авг 2021 11:02 | 12 авг 2021 11:00, Красимир Ангелов
125
НС одобри оттеглянето на Пламен Николов като кандидат-премиер
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите одобриха оттеглянето на Пламен Николов като кандидат-премиер. Така мандатът на ИТН вече е в историята, а президентът ще трябва да връчи мандат за съставяне на правителство на втората политическа сила.

Всичко това стана факт след поименна проверка на кворума и повторно гласуване депутатите.

Първото гласуване беше неуспешно, след като депутатите от "Има такъв народ" напуснаха пленарна зала, а народните представители на ГЕРБ не гласуваха проекторешението и поискаха да внесат алтернативно, което "съответства на Конституцията".

Още по темата
Поради липса на кворум беше обявена почивка, а това наложи спешно събиране на председателски съвет, който да вземе решение по казуса.

В крайна сметка решението бе прието.

Така мнозинството прие акт на парламента, с който на практика одобри оттеглянето на Николов от процедурата, за което свое решение той по-рано изтъкна лични мотиви. Това позволява конституционната процедура да продължи, а президентът Румен Радев да връчи втория, а след това и третия проучвателен мандат.

"Трети мандат ще има със сигурност, защото така е по Конституция, но ИТН няма да го подкрепи", заяви Филип Станев от "Има такъв народ".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: Пламен НиколовИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
25
 
! Отговори
Кирето преди 2 години
Защо излъгахте македончето, че ще лети в космоса?
36
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН " Нема такъв народ" немало да подкрепи трети мандат. ИТН е ГЕРБ са едно и също - искат хаус и анархия за да може по лесно да се краде. Вчера си изкараха част от кирливите ризи.
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези от статуквото не са политици, а изсметкяри! Логиката изискваше най голямата електорално подкрепена формация да води, а малките да я следват. Но малките решиха да кешират електоралната си подкрепа, като по този начин предадоха избирателите си, които не се интересуват от задкулисието в което участват техните избраници, но очакваха основните протестни изисквания да се закрепят в бъдещото развитие на държавата.Останалите каламбури ги видяхме, и промяната стана подмяна. Ами сега ?
34
2
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Червена КУ-кумявка :)))
33
2
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МРЪСОТИЯ ДО ШИЯ!!! ХЕМ СТАНИСЛАВ Е С РАДЕВ ХЕМ СЛУЖЕБНОТО МУ НЕ БИЛО ДОБРО И НЯМА ДА ГО ПОДКРЕПЯТ!!! ГНУСНО И ДОЛНО!!! СЛАБО-УМНИЯ СТАНИСЛАВ ДА БЕШЕ ИЗЧАКАЛ ДА ГЛАСУВАТ ПРОТИВ СЛУЖЕБНОТО И ТОГАВА ДА ПОДКРЕПЯ РАДЕВ!!! СЕГА ВСИЧКО ВОНИ!!!!!!!!!!!!
32
3
 
11
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Рупчева става за друго, не за председател на парламента.
31
1
 
23
 
! Отговори
Как така? преди 2 години
Как така за управление на МПС за обществен превоз и носене на оръжие се иска психо тест, а за управление на държава, не се изисква психо тест?
30
11
 
7
 
! Отговори
Чичо Митко Пайнера преди 2 години
Браво Пламка, разкажи играта на ала - Банкянските мутри. Давай, Пламка.
29
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега подлеца радев ще бави максимално ще тупка топката до последно за да провали и другите мандати, после ще бави още и още, както му кажат от кремъл, бандит мръсен
28
5
 
19
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Бе друго си е да плюеш и да викаш на интервюта разни "специалисти" по всичко и да "громите" лошите управляващи. В действителност се оказа че вече трябва да има по-голямо определение от калинки и то е Славинки спрямо които калинките са много знаещи. И моля проверете дали на някой не му е изчезнал портфейла заради министърката без портfail. Плевналиев правилно ги определи като леви популисти.
27
17
 
7
 
! Отговори
ДОНЯ МАРГАРИТА преди 2 години
ДОЛУ ГЕРБ, ДОЛУ ГЕРБ, ДАВАЙ ПЛАМКА, МАЧКАЙ ГИ ТЕЗИ ШМЕКЕРИ ОТ ГЕРБ.
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхте и разбрахте "любовта" на депутатите от НС към вашия циpkaджийckи кабинет и обидени решихте да спънете дейността на НС, а работещите хора и пенсионерите да оставите без заплати, съответно без пенсии заради вашата злоба и безотговорност. Заслужавате младите хора,които ви подкрепиха с някаква химерична надежда,масово да не гласуват за вас и вие да потънете в небитието. Само че с вашата благословия от 45-то НС направихте ДПС голяма ПГ и сега те ще делят хляб.Пази,Боже, от прости сценаристи
25
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, кефи ме Дългия как ги изцака яко, само така
24
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боци е вундеркинд в сравнение с инфантила Славин, та той е на път да ни скара с всяка една държава и няма нищо дипломатично и демократично в себе си - знае само да врещи и глобява.
23
6
 
8
 
! Отговори
Ама какви напъни преди 2 години
мафиотската система да си остане непокътната, какъв долнопробен селски цирк. За всички в този парламент говоря - как ни будалкат по сценарий на онези, които няма нужда да се пъчат в парламента, защото вече десетилетия реално управляват България в уют и разкош.
22
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОЧАКВАМ ОТ ВАС МНЕНИЯ - КОЙ Е ПО- ГОЛЯМ ПРО СТАК_ ТАРАЛЕЖА ИЛИ ЧАЛГАРЯ? КОЛЕБАЯ СЕ.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
???
20
12
 
36
 
! Отговори
AF преди 2 години
Де се е чуло и видяло някога, председател на НС да абдикира от отговорностите си?!?!? Само в Бг е възможно, Ива Митева го доказа нагледно!!! Завършена нещастница е тя
19
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По Конституция се гласува първо предложеният Министър-председател и втори път предложеното правителство, като структура и състав. Никъде няма оставка или отказ. Първо трябва да е избран, за да има отказ. ИТН върнаха изпълнен мандат. Значи се явяват на гласуване. Явно всички калпави закони са следствие на "експертността" на Ива Митева. Все пак преди да стане депутат оглавяваше правния отдел на НС и тяхно задължение е оформянето на законите преди гласуване. Единственото хубаво е, че се разкара.
18
3
 
27
 
! Отговори
Да преди 2 години
Каузата е България, разберете го най-накрая, а не личните интереси на тази или онази партия!!!!