Хаджигенов: 13 месеца продължи издирването на тези дискове

Никой не ми ги е дал, заяви депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!"
15 авг 2021 14:02, Петя Славова
124
Хаджигенов: 13 месеца продължи издирването на тези дискове
Снимка: БГНЕС

"Никой не ми е дал записите. Издирването на тези дискове продължи почти 13 месеца. Откакто е създадена комисията получих съдействие на МВР и с тяхна помощ издирихме 15 диска до момента. На последната локация, която им подадох, намерихме тези дискове - в СДВР". Това заяви пред БНРНиколай Хаджигенов, депутат от ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

На заседанието на парламентарната комисия, която проверява данни за полицейско насилие на миналогодишните антиправителствени протести, бяха показани видеокадри, на които се вижда как полицаи ритат и влачат протестиращи, преди да им поставят белезници. Видеото е без звук и е от камера, разположена на сградата на Министерския съвет.

Още по темата

"Това е презапис на презаписа, т.е. оригиналите на тези неща все още трябва да се съхраняват в НСО. Те са копирани още миналата година и са изпратени в СДВР за целите на прословутата дисциплинарна проверка. Дали са стигнали до прокуратурата нямам представа, но днес в-к "Сега" дава информация, че по делото на комисар Андонов, с което той обжалва дисциплинарното си наказание, са били приложени, което означава, че прокуратурата знае за тия неща", обясни още Хаджигенов.

Той подчерта, че записите от охранителните камери са били необходими, за да могат да се използват за целите на правосъдието.

"Служебният министър Бойко Рашков не беше гледал тези записи, той не е в състояние да отвори всички случаи, защото трябва да знае за тях. Тук влезе в ролята си комисията, която да събира официална и неофициална информация и да я подава на Бойко Рашков. Той не напразно определи екип, който да работи само с нас. ... Това е абсурд, защото МВР е създадено, за да брани властта от гражданите", заяви Николай Хаджигенов.
По думите му на другите дискове са записи на МВР, които са "като пресяти, там няма нищо":

"На 2 септември все едно не се е случило нищо. Камерите на МВР са запечатали всичко, в някои случаи използваха по 50-ина камери. Изведнъж в записите на МВР най-важните неща ги няма".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
4
 
! Отговори
бай Тодор преди 2 години
До гост Работата на полицията е да бие !Точка !
88
1
 
7
 
! Отговори
Тоз пък! преди 2 години
До Анонимен Протестиращите мирно хвърляха камъни и отпадъци по полицаите, а те ще ги бият. Ама ха!
87
5
 
3
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Амииии,,,криха си Герберите съвсем съзнателно! И ако ПАК ТЕ бяха взели властта,ами НИКОГА НЯМАШЕ ДА ГИ( ВИДИМ!-:((( Този Гешев,как ще КЛЕПА в народното събрание не знам??? Този човек воден от личен КАРИЕРИЗЪМ,дава ли си сметка изобщо,в каква каша се забърка с др Борисов мутрата? Мисля че ДА! Ами време е да го отнесе този фигурнт!!!
86
4
 
9
 
! Отговори
БРАВО , ХАДЖИГЕНОВ.. преди 2 години
..ГООООЛЕМО ТЪРСЕНЕ СТЕ МУ ФЪРЛИЛИ ,БЕ ...МЕЖДУ ГЪЗЕРИТЕ ,У ГАЩИТЕ НА РАШКОВ ЛИ БЕХА СКРИТИ ТИЯ КОПИЯ НА ЗАПИСИТЕ ОТ ПРОТЕСТА,БЕ...ХА,ХА,ХААААААА...ТАМ ЛИ Е НАЙ-СЕКРЕТНОТО МЯСТО НА "РОШКОВИЯ -КОМУНИСТ", ТА ГИ ПОКАЗВАТЕ , ЧАК СЕГА...??!
85
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Хаджигенов,нещо ти се оплете в своите лъжи.Уж си издирвал 13 месеца записите и после те са се появили при теб без някой да ти ги е дал.Значи ти сам си ги измайсторил и ти отне 13 месеца това творчество.Я,моля те,да се изразиш по-ясно,че нещо не те разбираме,както Ивето в парламента.
84
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата се разпада, светът се разпада, тоя само за записите мисли! Злобно човече, опитващо се да се прави на политик.
83
4
 
24
 
! Отговори
Спас преди 2 години
А за онези кадри с прашката и замерянето на служетели на реда с камъни, има ли наказани? (само питам)
82
5
 
18
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Срамота Хаджигенов , нищо не е скрито , всичко на другия ден е представено на прокуратурата и виновните са предадени на съда! Стига лъгахте , на вас така ви уйдисва , понеже не можете да разделите бащина дружина и да оправдаете парите на Божков и олигарсите които подкрепяте!Вие не сте партии на промяна , а на подмяна за да спасите тия които ви дават парите!
81
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изберете "най-кадърния" хайдукат: а) Пинокио; б) Хаджиге....йов; в) Сестра Галева.
80
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наскоро *** загубил дело срещи ПИК - писали, че протестите били платени, а гейов подкокоросал "инициативна група" да опонира на агенцията. Понеже всички си го знаем с каква репутация се ползва, "опонентите4 се усъмнили в избора си, но ги уверил, че ако загубят делото, той ще плати разноските. Е, не ги платил, няма и да ги плати - чудо голямо, досега ЕДНО спечелено дело няма, ако тръгне да плаща, никакъв Череп и "протести" няма да го спасят. Видяхте ли защо протестите са НУЖНИ на муньовци.
79
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на протестите била да изядат полицейския бой 7 човека.А после, ти да видиш,13 месеца търсили записи??? Всяка причина има следствие и обратно!
78
6
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
И теб те има Хаджигенчо на записите, как се гавриш с държавнните институции, а сега получаваш заплата от тях! Както Бабикян и Минеков! Морално ли е да си там в парламента, след като си го осквернил, че и да ти плаща държавата! Вле-чу-ги сте вие мутрите на Мая!
77
7
 
29
 
! Отговори
от прайда преди 2 години
алоооо , хаджигенов/а , а записите дето тия същите хвърлят по полицаите павета и тръби , шишета със запалителна течност , как редят слама за да запалят полицаите намерихте ли ги , гледахте ли ги ?
76
9
 
27
 
! Отговори
А ЧЕКМЕДЖЕТО КЪДЕ Е преди 2 години
НАМЕРИХТЕ ЛИ ГО - ЛЪЖИРАДЕВ И ЛЪЖИГЕНОВ..??.....# АКТУАЛИЗИРАЙ ЛЪЖИТЕ....
75
18
 
11
 
! Отговори
гост преди 2 години
Маринов се кълне в друго , че дори се заканва да съди за клевети хората. Интересно ми е какво ще обясняват Маринов и Терзийски. Нещо от рода на - еми нямахме достъп до камерите на президентството и НСО за да затрием нещата на 100% !?
74
5
 
20
 
! Отговори
Селянин с колело преди 2 години
Хаджигенов,няма лошо да гоните Борисов до дупка,но правете кабинет и решавайте проблемите на народа,защото ще ядете сопата.На хората хич не им пука кой,как и какво.Всичките вкупом ще бъдете наритани.
73
7
 
29
 
! Отговори
РАДЕВИЯ СМЪРДЕЛ.. преди 2 години
ПРИЗНАВАМ-В МОМЕНТА РАЗИГРАВАМЕ.. АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ......... НА ЗОР СМЕ..
72
5
 
15
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
ХаджиКенчо, много си-** бе Кенчо.
71
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В годините 1944 - 1989 полицейското насилие си е било нещо нормално...млатили са наред, върви и се оплачи тогава?! Най-много да изгниеш в лагера "Белене"
70
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СправедливостНема такава държава не ги слагай в "протеста", те просто чакъляха какво ще стане......хахахахаха :))) Славчо го изтипосаха на преден план, тъкмо се отървахме от него, ама нали е известен челяк :) От ДС си мислеха, че отново ще се върже простолюдието, само дето Славчо взе да говори за космически програми, както й кандидатите му за премиери се оказаха за лудницата.....хахахаха :)))