Асен Агов: Този парламент все повече ни дразни заради упорството и простащината

Съгласен съм, че очевидно бюджетът трябва да се актуализира, посочи Владимир Левчев
16 авг 2021 22:43, Красимир Ангелов
28

Президентът Румен Радев свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) в опит да се намери консенсус за актуализация на бюджета. Ще се разберат ли партиите за актуализацията и за третия мандат?

"Беше уместно президентът да постави въпроса за бюджета, тъй като виждаме, че в този парламент, който все повече ни дразни заради упорството и простащината, които вилнеят и които се внесоха в публичния език, си правят оглушки. Съвсем естествено е да бъдем обезпокоени от това, че актуализацията се отлага все повече и повече", заяви журналистът Асен Агов в студиото на "Денят ON AIR".  

"Съгласен съм, че очевидно бюджетът трябва да се актуализира. Това се налага именно защото може да има нова Ковид вълна, възможно е и да има мигрантска такава", алармира от своя страна писателят Владимир Левчев.

Според Агов е нормално партиите заради своите идеи, възгледи и принципи да имат различно мнение по въпроса с актуализацията на бюджета.

"Това мнение в крайна сметка се излага при първото четене и при дебатите. Нормално е в една свободна страна да има различни идеи как да се харчат парите, нашите пари – на данъкоплатците. Пълна простащина е, която вирее в момента много активно, да искаме да има единодушие и всички да ръкопляскат, и да приемат една актуализация, която според някои е добра, а според други не толкова. Тези мнения бяха изказани на днешния КСНС и аз не виждам нищо грешно в това", коментира журналистът.

Левчев намира за особено смущаващ факта, че атаките срещу служебните министри Кирил Петков и Асен Василев идват не само от ДПС и ГЕРБ, но и от "Има такъв народ" (ИТН).

Писателят цитира френския философ Жан-Жак Русо, който пише в "За обществения договор", че "робство и обществен договор са несъвместими", тъй като "винаги ще е глупаво за един човек или народ да правят договор изцяло за моя сметка и изцяло за твоя изгода". Според Левчев е удачно в настоящата политическа криза този израз да бъде обърнат: "Ултиматум и обществен договор са несъвместими".

"Общественият договор изисква консенсус и не задкулисни договорки, които винаги се получават, когато има плаващи мнозинства. Изисква се да има ясна програма, която се приема от всички. В случая всички очакваха, че ДБ и ИБГНИ ще са естествените партньори на ИТН, а те изведнъж се оказаха в най-заклетите им врагове", изтъкна писателят в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Така е ...дразни, но всеки депутат в него ни струва 300 000 лв., а колко ли ще струва ако ...не ни дразни, ...май не можем да си го позволим!!!
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то ние нямаме парламент.Тълпа каращи се ,хрантутници,начело с една облечена с шарена селска черга женица,която хабер си няма от парламентаризъм.
23
0
 
11
 
! Отговори
Бай Коко преди 2 години
А на бас че талибаните ще направят правителство преди нашите.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДС почнаха много се дразнят от парламента.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само това. И от Столична община Г-жо Фандъкова,Ускорете процедурата по смяната на директора на Софекострой. Наглостта на г-н Жеков няма край. Негов близък роднина има фирма, която използва всичките ресурси на Софекострой - шофьори, контейнери за отпадъци и съответно тяхното извозване и депониране. Тези *** се изхвърлят при нас в база Република, а се предават в последствие като ЕГО събрано от районите. След това за сметка на Софекострой се извозват и съответно депонират на Враждебна. Софекострой заплаща таксите за депониране. Това се извършва със наши шофьори под ръководството на Краси
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агов е христоматиен носител на агресивната и дразнища простащина. Той е конформист, фурнаджийска лопата и нагаждач!
19
5
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Другарю Левчев, син на комуниста Любомир Левчев. Няма никакви атаки, а ФАКТИ !!! Факт е, че Василев е съден в Лондон за кражба на интелектуална собственост и е платил милиони в извънсъдебно споразумение, за да не бъде осъден. Факт е и че Петканов, сам го казва е с двойно гражданство. Къде видя "атака" в безспорните факти да те питам?
18
11
 
9
 
! Отговори
коко преди 2 години
Прав е Агов, докога ще наблюдаваме самодоволните физиономии на депутатчетата разприте им и кой над кого,ГЕрБ сега от злоба ще саботират всички начинания.Видяхме го Митев що за стока е, самодоволна злоба
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въй гейберите били гулеми ентелигенти.. хахаха
16
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като влезете в килиите гербавите слуги, ще се успокоите...
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фейсбук допусна политически преврат да се води през мрежата й. Виж Туитър как си защити реномето и спря изявите на Тръмп.
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така става винаги,когато волята на суверена се потъпква. С половин процент преднина (ит.н.) да пренебрегваш волята на избирателите( от герБ и сдс) си е наглост . Да не говорим за хората,чиито представители не влязоха в Парламента.
13
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН са доста нагли. Данъци в България не плащат,а искат актуализация на бюджета,без да искат отчет как службашиге профукаха резервите на страната . И одобряват насилието над журналисти. Защо закриха в. Труд. Защото не им мълчи .
12
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асен Агов има право. Доста се изложиха народните избраници. Не са само избранници,а още и измамници,на път да станат изедници с тия повишени цени на тока и стоките от първа необходимост.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е,че не се разбират помежду си новите партийки. И това е, защото нямаха предизборни програми. Някакви чистки, някакъв реваншизъм, някакви самоцелни реформи . И наистина с много просташки тон се води диалогът, а и ултиматуми за харчене на пари и нови данъци не са мечтата на хората, гласували за по- добър живот.
10
6
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Тоя,който разтури БНТ?!Бегай у лево.
9
5
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Асан Гагов му бяха сменили физиономията заради простащината :)))
8
1
 
3
 
! Отговори
Исихия преди 2 години
Интересно е, че исихазмът в България не произлиза както си мислите от християнската църква. Произлиза от номадски практики. "Кой те земьо църна майка от из них си ми заплакала"Едно изречение виж колко казва:Кой те земя, черна майка направи - от кои си ми заплакала!Като осъзнаете кошмара на тия тридесет години ще ви се иска да сте ме послушали много по-рано!
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
асан да си гледа тютюна на село, да не стане да му отворят досието.
6
7
 
18
 
! Отговори
гост преди 2 години
Тъй рече ченгето от ДС, на което му се разминала лустрацията. Много интересно изказване на господина. Дори не го прочетох.