Асен Агов: Този парламент все повече ни дразни заради упорството и простащината

Съгласен съм, че очевидно бюджетът трябва да се актуализира, посочи Владимир Левчев
16 авг 2021 22:43, Красимир Ангелов
28

Президентът Румен Радев свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) в опит да се намери консенсус за актуализация на бюджета. Ще се разберат ли партиите за актуализацията и за третия мандат?

"Беше уместно президентът да постави въпроса за бюджета, тъй като виждаме, че в този парламент, който все повече ни дразни заради упорството и простащината, които вилнеят и които се внесоха в публичния език, си правят оглушки. Съвсем естествено е да бъдем обезпокоени от това, че актуализацията се отлага все повече и повече", заяви журналистът Асен Агов в студиото на "Денят ON AIR".  

"Съгласен съм, че очевидно бюджетът трябва да се актуализира. Това се налага именно защото може да има нова Ковид вълна, възможно е и да има мигрантска такава", алармира от своя страна писателят Владимир Левчев.

Според Агов е нормално партиите заради своите идеи, възгледи и принципи да имат различно мнение по въпроса с актуализацията на бюджета.

"Това мнение в крайна сметка се излага при първото четене и при дебатите. Нормално е в една свободна страна да има различни идеи как да се харчат парите, нашите пари – на данъкоплатците. Пълна простащина е, която вирее в момента много активно, да искаме да има единодушие и всички да ръкопляскат, и да приемат една актуализация, която според някои е добра, а според други не толкова. Тези мнения бяха изказани на днешния КСНС и аз не виждам нищо грешно в това", коментира журналистът.

Левчев намира за особено смущаващ факта, че атаките срещу служебните министри Кирил Петков и Асен Василев идват не само от ДПС и ГЕРБ, но и от "Има такъв народ" (ИТН).

Писателят цитира френския философ Жан-Жак Русо, който пише в "За обществения договор", че "робство и обществен договор са несъвместими", тъй като "винаги ще е глупаво за един човек или народ да правят договор изцяло за моя сметка и изцяло за твоя изгода". Според Левчев е удачно в настоящата политическа криза този израз да бъде обърнат: "Ултиматум и обществен договор са несъвместими".

"Общественият договор изисква консенсус и не задкулисни договорки, които винаги се получават, когато има плаващи мнозинства. Изисква се да има ясна програма, която се приема от всички. В случая всички очакваха, че ДБ и ИБГНИ ще са естествените партньори на ИТН, а те изведнъж се оказаха в най-заклетите им врагове", изтъкна писателят в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"всички очакваха, че ДБ и ИБГНИ ще са естествените партньори на ИТН, а те изведнъж се оказаха в най-заклетите им врагове", изтъкна писателят в ефира на Bulgaria ON AIR." -- писателят не е разбрал нещо много важно и коментира и заблуждава, все едно разпространява вируса на ковид -- итн са в договорка със задкулисието, искаха да приватизират единствената държавна банка, имаха скрита агенда за собствена облага от властта.
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простащина е уместно определение. Иначе Слави мишката е голям лидер, седи на дивана, прави кастинги, видя че нищо няма да се получи и айде, подкрепяме фигуранта че големи кризи идват и трябва да подкрепим някой. Ей това е лидер, чалгарите знаят кой да изберат да ги води.
3
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нали всеки щеше да е по добър от Бойко и ГЕРБ беше най голямото зло. Та кой от тия новите е по добър от Бойко и коя от тия партии е по добре от ГЕРБ и защо още няма правителство на умните дето много мразят ГЕРБ?
2
4
 
14
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
тоя па откъде излази :)
1
5
 
14
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Ти пък Асене дразниш още повече.