България се присъедини към многонационална декларация за Афганистан

Желаещите да напуснат трябва да имат възможност да го направят
16 авг 2021 16:22, Елка Василева
50
България се присъедини към многонационална декларация за Афганистан
Снимка: БГНЕС

България се присъедини към многонационална декларация за Афганистан, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи.

В декларацията се казва, че „предвид влошаващата се среда на сигурност, ние подкрепяме, работим да подсигурим и призоваваме всички страни да уважават и улесняват безопасното и основаващо се на ред и правила отпътуване на чужди и афганистански граждани, които желаят да напуснат страната.

Още по темата

Имащите властови позиции на територията на Афганистан носят отговорност - и подлежат на отчетност - за защитата на човешкия живот и имущество, както и за незабавното възстановяване на обществения ред и сигурност.

На чуждестранните и афганистанските граждани, желаещи да напуснат, трябва да бъде осигурена възможност да го направят; пътищата, летищата и граничните пунктове трябва да останат отворени, при поддържане на обществения ред и спокойствието на гражданите.

Афганистанският народ заслужава да живее в безопасност, сигурност и достойнство. Ние в международната общност изразяваме готовност да го подкрепим“, се заявява в декларацията.

Към момента подкрепилите декларацията са: САЩ, Албания, Австралия, Австрия, Бахамските острови, Белгия, Буркина Фасо, Канада, Чили, Колумбия, Коста Рика, Кот д'Ивоар, Хърватия, Чешката република, Дания, Доминиканската република, Ел Салвадор, Естония, Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката за сигурност, Федеративни щати Микронезия, Фиджи, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Гана, Гърция, Гватемала, Гвиана, Хаити, Хондурас, Исландия, Ирландия, Италия, Япония, Косово, Латвия, Либерия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Маршалови острови, Мавритания, Черна гора, Науру, Нидерландия, Нова Зеландия, Нигер, Република Северна Македония, Норвегия, Палау, Панама, Паравгай, Полша, Португалия, Катар, Република Корея, Кипър, Румъния, Сиера Леоне, Словакия, Словения, Испания, Суринам, Швеция, Того, Тонга, Уганда, Великобритания, Украйна, Йемен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПО БНР, А ПРЕДПОЛАГАМ И ПО ДРУГИТЕ МЕДИИ НАРИЧАТ ГРУПИТЕ МЛАДИ МЪЖЕ - ДЕЦА. НЯМАТЕ СИ И ПОНЯТИЕ, КАК МЛАД МУДЖАХИДИН (ТАЛИБАН) НА 12 ГОДИНИ СТРЕЛЯ И КОЛИ, ЗА ДА ДОКАЖЕ МЪЖЕСТВЕНОСТТА СИ, ИНАЧЕ ЩЕ ГО БРОЯТ ЗА ЖЕНА И ЩЕ МУ СЕ ИЗРЕДЯТ ПОРЕД... ТАКА, ЧЕ МОЛЯ НЕ УПОТРЕБЯВАЙТЕ ОПРЕДЕЛЕНИЕТО "ДЕЦА"!!! "ДЕЦА" ОРГАНИЗИРАНИ В БОЙНИ ГРУПИ... САМО СА "ДЕЦА"...
35
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Според мен, е твърде рано за такива декларации. Нека първо видим какво ще стане в Афганистан - може и да няма никакви убийства и политически преследвания...Може да няма дори и шериат - талибаните не са глупави хора! Точно сега те трябва да бъдат подкрепени да поемат по един демократичен път на развитие на държавата, а религията да оставят за душата на човека, а не да се "бутат" към насилието и допотопни отношения с подобни декларации, фиксиращи нещо, което се ПРЕДПОЛАГА, но не е факт..
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39Точно така. да не говорим за за малоумието на новия щатски президент Байдън когото талибаните моля ви се изненадали. Ако аз бях нямаше да ме изненадат защото нямаше да ги изпускам от очи. Защото талибанът не се отказва фанатикът ислямист никога не спира. нямаше ли кой да му го каже това? Виждате ли каква е ползата от намесите на Щатите в чуждите работи? само каша която друг после трябва да сърба. направо да си проибират афганците при тях. Не ме интересува.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо почти няма бягащи жени и деца, а само млади мъже? Явно жените и децата не ги сме страх. Много пъти са давали една жена и едно две деца с цял куп мъже и накрая се оказва , че я използват само за съчувствие пред гранични власти. После ги захвърляли.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талибани с декларации не се борят!
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кашата в Афганистан я забъркаха САЩ и Германия, да не се услушват ами да си приемат всички бежанци от там.
30
4
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 2 години
Ами кой го е подписал? Зеления чорап!
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не бягат към източната част на Азия,към Африка? Още предния път даваха Кери Пт добре оборудвани за живот лагери в Саудитска Арабия, но никой не желаел да отива натам. Защо ли? Защото там не могат да правят каквото си поискат-безброй са случаите на убити, изнасилени жени в ЕС. Кражби о грабежи и т.н. Ама Меркел ги покани, сега тези умници и те ги поканиха. ЕС здраво тръгна към претопяване.
28
3
 
13
 
! Отговори
SS преди 2 години
И сега като тръгне една вълна от първи братовчеди мигранти.....!?
27
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американци, какво сторихте... поне да бяхте извозили със самолети хората, които искат да се спасят. Защо ги изоставихте да ги избият талибаните.
26
9
 
10
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Между другото талибаните са по-интелигентни!Не вярват във измисления вирус,нито им промиват главите с ваксини!Ей сега като тръгнат към Европа "бежанците" ще изчезне пандемията и ще се запее друга песен!Белите германки,скандинавки,белгийки,холандки,от сега им се върти свят като се замислят какъв обрязан *** ще ядат
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПО ТВ ВИДЯХ КАК ВИСЯТ ПО КРИЛАТА НА САМОЛЕТИТЕ, НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ НА КЪДЕ ОТПЪТУВАТ.
24
6
 
6
 
! Отговори
SS преди 2 години
Бай *** що не си гледаш голия гз ?
23
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин и Лукашенко " ще питат народа да ли да се приемат бежанци афганистанци" . Новината още не е обявена , но ще ги проверяват на границите , който шишенцето с опиома е по голямо ще му поскат и бонус
22
8
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Основната вина е на ЕС, защото не харчат пари за отбрана. Хванаха се с глу павата пандемия и си провалиха икономиките. Тия пари ако бяха дадени за джепане, сега Средна Азия и Централна Африка щяха да са европейски , а Просия щеше да ни носи пантофите на четири крака.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 24. И сега има афганистанци в Бг. Но са с магазини, които са заредени със стока . Ти нямаш сигурно и лавка за вафли. Защото си беден социалист тарикат.
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу .Да плачим за Афганистан . Те сега тамън смятат колко пари ще правят от хероина ами ние да плачим.
19
3
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Докато сме като цига нина на сватбата - само да обещаваме, добре....Да не забравяме, че и Ту лупа правеше хуманни декларации и прие няколкостотин бежанци, коллото за адет.
18
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
афганистански братя елате в България,бг е отворена и мисли за вас