Пеканов: Трябва да има стабилен и редовен кабинет

Вицепремиерът е категоричен, че трябва актуализация на бюджета
16 авг 2021 12:37,
40
Пеканов: Трябва да има стабилен и редовен кабинет
Снимка: БГНЕС

Трябва да има стабилен и редовен кабинет в обозримо бъдеще заради Плана за възстановяване, коментира в ефира на Нова тв вицепремиерът по управление на европейските средтва Атанас Пеканов.

„Средствата за България не са застрашени. Те са си там. В момента, в който изпратим Плана и той бъде одобрен, ще получим първата част”, допълни той.

По думите му ситуацията в страната в момента е тежка и е много важно да има актуализация на бюджета.

„Важно е да има и редовен кабинет. Защо - както се аргументира и финансовият министър Асен Василев - средства има, но ние имаме нужда от санкция от парламента. Важно е парламентарните групи да се обединят по някакъв начин и актуализацията да се случи, за да стигнат нужните средства до бизнеса, гражданите и пенсионерите”, допълни Пеканов.

Още по темата
Той е категоричен, че трябва да има стабилен и редовен кабинет в обозримо бъдеще заради Плана за възстановяване. Забавянето му криело рискове.

„Законовите промени трябва да минат през парламента. Тоест, всичко, което сме заложили - парите по него ще дойдат, когато го изпълняваме. При липса на парламент значи, че реформите, заложени да се случат до края на тази година, няма да се случат. Това ще означава, че и част от парите няма да дойдат тази година”, заключи зам. министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Чичо: "Да върнем ГЕРБ"? Защо не си пиеш ракията, вместо пишеш небивалици. Бойко и дружинката му вече Министерския съвет отвън ще го гледат.За три мандата на Бойко изостанахме и от предпоследните в ЕС - най-бедната и корумпирана държава с най-бързо намаляващо население. Когато по времето на БСП и Станишев влязохме в ЕС бяхме на едно ниво с Румъния, даже не искахме да ни пакетират че сме били по-напред. Сега сме далеч зад тях, с 30% по-малък БНП на глава от населението. Мина им времето.
28
0
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Право е момчето кабинета трябва да е стабилен, че и магаре да им го опне на министрите да на трепват.
27
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връзката между ГЕРБ, ДПС и ИТН е очевидна в атаката срещу Кирил Петков
26
5
 
2
 
! Отговори
Край преди 2 години
Тоя най пекан ще се окаже
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберите били саботирали държавата.Ми то комунистите не трябва да ги саботираш.Те саботирани са се родили.Иосвен глад и фалити друго не правят.И реваншизъм.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да са плашити . В таз държава временните работи са най постоянни :))))
23
1
 
13
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
За да имаме стабилен и редовен кабинет, трябва да върнем ГЕРБ във властта, това не ви го увряха главите.
22
0
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахааа, афганските талибани ще направят правителство преди нашите червени, руски талибани, начело с главния талибан Рундю :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
21
0
 
11
 
! Отговори
Трябва преди 2 години
Трябва да сменя стария 21 годишен дизелов Опел с нова Тесла. Трябва. Да, бе, трябва. 80 000 лв. ми трябват.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 24 ИСТИНАТА Защо да се спира 60/40 и миналата година имаше 60/40 и миналата година се помагаше на готвачи, бармани, сервитьори и др. и миналата година се плащаха по 50 лв. на пенсионерите. Как имаше пари при Борисов, а при тия няма. Даже спряха финансирането на магистрала хемус, и метрото също. Къде са парите???????
19
0
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Трябва разбира се, и аз това казвам, но това няма как да се случи с наличния парламентарен сбиротък дошъл в НС на гребена на уличния метеж на фигуранта ... !!!
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е имало стабилно редовно управление след държавен преврат? Щяхме да имаме, ако не бяха вашите май...унджи...лъци. Да би милно седябо, не би чудо видяло. Хайде сега, почвайте мандрите, т.е., исках да кажа - банките, Киро Язовиро вече почна с първата полу-държавна с намерение да я "национализира" по стар комунистически обичай, ти не внесе Плана за развитие - е, откъде ПАРИ бре, ПеТко?
17
3
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Спрете се с тази актуализация на бюджета. Ясно е, че искате КРЕДИТ! Нека се оправяме с колкото пари има в бюджета. И се спрете с програмата 60/40 и да хрантутите бармани, сервитьорки и хотелиери. Да се оправят!
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя агитира за Борисов 4.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен18, ти си ***, нали?
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пеканов държавата е пред фалит от некадърното ви управление. Да се връща Борисов, от вас нищо не става.
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На едно мнение сме! Служебното правителство да заминава с президента.
12
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен18 "Тогава защо искате актуализация след като има пари?" Защото нямат законово право да ги харчат. Образовай се малко, бе!!!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"както се аргументира и финансовият министър Асен Василев - средства има" Тогава защо искате актуализация след като има пари? Вчера Кутев каза, че идват кризи, бюджетът е изчерпан. Кам можахте за 3 месеца да стопите бюджета при това Бойко ви го остави в излишък. Затова на комунист власт не трябва да се дава.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До чалгар с фуражка, ти верно си чалгар с фуражка. Много добре си се описал.