Пеканов: Планът ще стимулира 8 млрд. лв. частни инвестиции

"Служебен кабинет не може да решава бъдещето на енергетиката"
14
Пеканов: Планът ще стимулира 8 млрд. лв. частни инвестиции
Снимка: БГНЕС

С обновената версия на Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат стимулирани 8 милиарда лева частни инвестиции. Това заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът Атанас Пеканов. По думите му остават проблемни области като енергетиката.

Още по темата
Депутати неколкократно поставиха въпроса за бъдещето на въглищната индустрия в Маришкия басейн, но Пеканов заяви, че това не е решение, което може да вземе служебен кабинет, предаде БНР.

В същото време в сферата на енергетиката са добавени нови проекти и три реформи, обяви вицепремиерът:

"Това са например трите нови реформи - за стимулиране производството на електроенергия от ВЕИ, либерализация на пазара за електроенергия на дребно, както и важна реформа за създаването на комисия за енергиен преход. Една комисия, която ясно да ни даде сценариите пред българската енергетика за пътна карта за климатична неутралност - именно, за да можем да взимаме решенията, които са важни пред нас и да знаем рисковете, които могат да произтичат от тях".

От Брюксел индикациите са, че е важно планът да е добър, а не да бъде предаден бързо, допълни Пеканов, макар и да призна, че има риск от забавяне на получаване на средствата.

Парите за България обаче не са застрашени, гарантира за пореден път вицепремиерът.

От Брюксел страната ни може да разчита на 12,6 млрд. лева.
 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
До 6. Ха-ха, потекоха в мокрите ти сънища. Нищо ме е дошло и май няма и да дойде.
12
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Глу.пости, ще ми стимулира оная работа. Частникът не може да бъда насилван къде и как да инвестира. А по-голямата част от мерките в този план са неработещи, нереалистични и дори глу.пави и това бе разкрито днес в парламента.
11
1
 
4
 
! Отговори
България преди 1 месец
Може да разчита на пари от Европа САМО, ако има стабилно правителство...
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1 Защото така му заповяда Радев. Пеканов просто, изпълнява политически и корпоративни поръчки на Радев и хунтата му
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
6 Парите ще пътеката към хора на Радев и компания. За простосмъртните, които работят, но не са от тази престъпна група, я остане, я не.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Планът за възстановяване е на ГЕРБ. Марионетката на Радев Пеканов, изхвърли от него някои"неудобни"фирми и вкара фирми на Радев. Пеканов се изпити, само за 9 проекта на Радев, докато цялата огромна част от плана, е свършена от ГЕРБ. Забавянето е заради Радев. Огромни пари за негови хора и фирми.
7
1
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
До бсп да, браво на р езиденто!!! С конкурс да ги беше търсил такива нямаше да намери!!!! Добре, че други му редят кабинета!!!!! Хахахахаха хахахахаха хахахахаха хахахахаха хахахахаха
6
1
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
До бсп да, браво на р езиденто!!! С конкурс да ги беше търсил такива нямаше да намери!!!! Добре, че други ми редят кабинета!!!!! Хахахахаха хахахахаха хахахахаха хахахахаха хахахахаха
5
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ паднаха от власт и парите потекоха към България! Факт
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев спря плана за възстановяване, за да вкара в него свои хора и фирми. Останалото е бла, бла. Само България и Нидерландия не са го подали. Забавянето на парите от този план, за България, е пагубно. Това става, по вина на Радев и неговата хунта.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Планът за Нашите
2
14
 
3
 
! Отговори
БСП преди 1 месец
Браво!! Това се казва експертен кабинет!! Що пари вкараха в България. 8 милярда от инвестиции, 12 милярда от Брюксел!! ГЕРБ толкова окрадоха досега
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеканов е единственият в ЕС, на когото, когато му дават пари по Плана, ги отказва. Защо лиши София от 200 млн?