Радев свиква КСНС заради бюджета и миграционния натиск

Срещата ще се проведе днес от 14.00 часа на „Дондуков“ 2
16 авг 2021 07:07, Ния Христова
78
Радев свиква КСНС заради бюджета и миграционния натиск
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев свиква днес Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), който ще се проведе от 14.00 часа на „Дондуков“ 2.

Темите, по които ще работи съвещателният орган при държавния глава, са:
 
"Необходими финансови мерки за преодоляване на потенциална здравна и социално-икономическа криза от пандемията от COVID-19. Мерки за противодействие на засиления миграционен натиск през границата на Република България с Република Турция".
 
Президентът многократно призова парламента и парламентарно представените формации да обсъдят и гласуват актуализациите в бюджета, които са предлагани от служебното правителство, за да може страната ни да се справи с финансовите измерения на кризата, причинени от новата COVID-вълна. Средствата са нужни за подкрепа за бизнеса, за социални мерки, за здравеопазване, за спешната помощ, за медиците на първа линия и други.
 
Темата с новата мигрантска вълна, която се очаква, трябва да се обсъде на най-високо държавническо ниво, тъй като всички центрове за временно настаняване на нелегални мигранти към дирекция „Миграция“ на МВР - в Любимец и Бусманци, са изцяло препълнени. Бежанците са от различни държави - Афганистан, Ирак, Иран, Сирия, кюрди, палестинци. Сред тях има и жени и непълнолетни деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Ганьо зеленият чорап преди 2 години
Комуниста е безсмъртен!
44
0
 
1
 
! Отговори
Уплашено чудовище преди 2 години
Което се овърточило до шията и се чудите какви да прехвърли отговорността върху други
43
0
 
3
 
! Отговори
Уууу до 60 преди 2 години
Няма да споря с теб, явно и ти си един от чалгари те на Слави и хунтата на фигуранта. Събуди се, огледай се и помисли, за кое от сегашната ситуация е виновен Герб, разсъждаваш като партиен секретар. Бъди жив и здрав.
42
4
 
1
 
! Отговори
До Уууу преди 2 години
Опитваш се да иронизираш, но наистина виновни са ГЕРБ и Бойко Борисов за сегашното състояние на България.
41
1
 
8
 
! Отговори
Уууу преди 2 години
Сега съвета ще излезе с решение:1. За цените, които тръгнаха нагоре е виновен Бойко.2. За Афганистанците, които скоро ще ни залеят е виновен Бойко.3. За тежката Ковид вълна която вече ни залива е виновен Бойко. 4. За банките, които скоро ще фалираме е виновен Бойко. 5.За това, че ние управляваме но друг да ни актуализира бюджета за да има за крадене е виновен Бойко.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а тока????
39
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 63Как кой? Герб, които нарочно са гласували възможно най-неадекватния бюджет, знаейки че ще загубят изборите. Това част от техния план за саботаж на държавата, само и само да покажат колко е зле без тях.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да разгледат и въпроса КОЙ стои в основата на назначаването на лица с двойното гражданство на висши ръководни длъжности, в разрез с Конституцията на парламентарната република. Също и въпроса с ужасяващото изявление на Антон Кутев, че годишния бюджет за 2021 е източен още през август и пари няма. КОЙ стои в основата на това източване.
37
2
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахахааа, Рундю да вдига юмрука и каже пари нема - действайте :))))))))))))))))))))
36
0
 
10
 
! Отговори
PR по телевизоро преди 2 години
е кво има да ги свиква ? нали каза че работили в единодушие и са специалисти .
35
0
 
20
 
! Отговори
пуканки и кола преди 2 години
А кога ше е импийчмънта ?
34
1
 
22
 
! Отговори
от мандрата преди 2 години
е кви финансови мерки ? нали кутев каза че пари нема . за два месеца изпразнихте хазната бе шумкари . а ако сте на власт 4 год , ?
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некомпетентни лица като агент Майстора дават лоши съвети на резидента - да събира КСНС. Коремните калинки опапаха бюджета още през август, какви ковиди, какви мигранти! Опоскването на бюджета от некомпетентния служебен кабинет всъщност трябва да се разгледа, но не от КСНС, а от разследващите органи. Няма да е късно и след два месеца.
32
2
 
4
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Вижте сега, нема се вайкате - народът е виновен... Верно е,виновен е, обаче този народ в близките 100 години нема да се промени, за да се случи нещо добро, даже, обратното този народ, още повече ще деградира и политически нещата ще стават още по-зле, т.е. от зле на зле ще вървят работите и тъй до Краят. Мъдрите се готвят за Краят, не мислят за настоящето, защото то преминава, за да дойде Краят;)))
31
17
 
2
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
А ,при онова същество което управляваше 11-12 години ,цъфнахме и вързахме,ха,ха!!!Сега пак иска да управлява обаче зад кулисите!Да раздава милиарди ,за несвършена работа и да прибира милиони в шкафа!Ама ,населението е като него в по -голямата си част и затова го харесва,покорна, крадлива,мързелива рая(стадо)ха,ха!!!
30
0
 
8
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Пламен Узунов си бе помислил че вземайки управлението в своите милиционерски ръце и всичко ще е наред. Има обаче, проблем. И той е, че бюджет може да бъде гласуван само от редовно правителство;))) НС без редовно правителство са просто 200 чейлека събрани на орта и кавга;))) сиреч майстор илюминат требе да си, за да извадиш от политическата криза - президентска республика;))) Не става;))) И тя минава през Парламентът. Не, че е лоша формата на управление близо до царството, но не и с тези;)))
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ЗАРАДИ ТОКА? ЧЕ ПОЧВА СТАЧНАТА ВЪЛНА... ИЛИ ТОВА НЕ ГО ВЪЛНУВА РЕЗИДЕНТА...
28
2
 
16
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
А за скъпотията, кога...за него,всичко безплатно в резиденцията плюс 18000 заплата плюс пенсия на макс
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веселинъ 7112136860... ???? Не ...
26
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 43 ... Утре ...