Атанасова към Радев: Ще върнем мандата, отговорността сега е ваша

Президентът и шефът на ПГ на ГЕРБ си размениха остри реплики
17 авг 2021 11:12, Красимир Ангелов
170
Атанасова към Радев: Ще върнем мандата, отговорността сега е ваша
Снимка: БГНЕС

Няма нужда от допълнителни консултации с ПГ на ГЕРБ – когато ни връчите мандата, ще го върнем в рамките на същия ден, увери председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в началото на вторите консултации при президента Румен Радев.

От своя страна президентът отвърна, че това е облекчение за него, съобщава БГНЕС.

Още по темата
Още в началото на разговорите, които са с цел да се изчерпат всички възможности за формиране на редовно правителство в рамките на 46 Народно събрание, Радев и Атанасова размениха остри реплики.

Независимо дали дадена политическа сила в парламента се е обявила за опозиция, или има амбициите да участва в управлението на страната, всяка парламентарно представена политическа партия трябва да има ясни позиция и ангажимент по тези въпроси, които касаят всички българи, касаят възможността да преминем устойчиво през предстоящите кризи, касаят бъдещето на страната, каза президентът и поиска ГЕРБ-СДС да му посочи как виждат формулата за съставяне на редовен кабинет.

"Мястото на темата за актуализация на бюджета е в парламента. ГЕРБ остави финансово и икономически стабилна държава", добави Атанасова и подчерта, че месеци наред опозиционните партии и лично президентът са твърдели обратното.

"Преди година също имахме COVID криза, г-н президент, също се справяхме с редица предизвикателства. Надявам се, че мигрантската вълна не е забравена, а правителството на ГЕРБ се справи и с това. Сега е ред на партиите, които считат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност. Тези партии с такива намерения застанаха пред своите избиратели през април и юли. Сега е ред на тяхна отговорност, а на ваша, г-н президент. Тези партии се родиха под вашия юмрук тук на площада", заяви още Атанасова.

Как се справихте с COVID-кризата си личи по това, че хиляди българи загубиха живота си по време на вълните, които вие уж управлявахте. Умираха по линейки и стълби на болниците, контрира от своя страна държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари