Маринов се извини за полицейското насилие над протестиращи

Той обясни, че още същата вечер е разпоредил проверка по случая
17 авг 2021 16:19,
131
Маринов се извини за полицейското насилие над протестиращи
Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър Младен Маринов се извини за упражнетото полицейско насилие над протестиращи на 10 юли миналата година.

В кулоарите на парламента той поясни, че още същата вечер е наредил извършване на проверка заради клипове, заснети вертоятно от демонстранти, предаде БНР.

Ексминистърът на вътрешните работи не отговори на въпроса дали е виждал кадрите, които бяха разпространени от комисията, оглавявана от Николай Хаджигенов.

Още по темата
"Първо искам да се извиня и да кажа, че се извинявам за тази случка, която ни стана достояние - за превишаване на полицейските правомощия при използване на физическа сила и помощни средства. Пак повтарям, тези записи, и днес стана ясно от изказванията на вътрешния министър Рашков, не са укривани.

От своя страна, Христо Терзийски, който оглави МВР след оставката на Маринов, допълни, че е много доволен, че атаката пада върху тях двамата, защото вече са политически лица, а не представители на вътрешното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
18
 
8
 
! Отговори
Василена преди 2 години
А кой ще се извини на полицаите, върху които "протестиращите" хвърляха камъни, бомби и т.н., имаше ранени сред тях. Много добре си спомням кадрите, младежи с качулки на главите как протестираха "мирно", а полицаите не смееха да ги докоснат, само се озъртаха и си предпазваха лицата с щитовете. И сега ги обвиняват. Сбъркана държава. И не, не гласувам за ГЕРБ, напротив, хич не са ми приятни, но истината си е истина, факт.
72
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видеото е доказателство с факти
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вбесява ме тенденцията Новите Политици да ни налагат собствените си усещания, виждания и мнения за каквото се сетите. Няма факти, няма доказателства. Шокиращо е юристи да ти говорят за подозрения и да инсинуират намерения и действия. Факти и доказателства. Кое не разбират?
70
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Влади: същия тоя мишок Хаджигенов каза, че нормално практикува достъп до информация чрез познати. Корупция? Едва ли??????????????
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сега следва як лийк от прокуратурата на записи и доказателства, събирани в периода, в който горките деца са били бити. Да видиме кой с кого е координирал, какво е пазарил, с кого се е съветвал - като се започне с организаторите на протеста и се завърши с президента, вице президента и президентската администрация. Нали ще чегърКаме? Ами хайде да го направим както трябва.
68
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маринов на откриването на Народното Събрание каза, че нямало бити протестиращи.Сега като излязоха кадрите от камерите на НСО, се сниши като мuшкa!Пoдъл, гyceн, лъжлив ГЕРБepacт! 3aтвop!
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е че пипа коли брат му.Младенов е гръб на Радмил за него даваше и за Боко.Пожелавам му много дупки с нож.Италиянска марка, наточен във Турция със поздрави от Русия с любов
66
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Колкото и усилия да положиха, Черепът бая пари се охарчи, докато стигнат до тези сцени! Дълго време целенасочено се търсеше насилие, и хвала на тези министри, които приключиха с 5-6 набити! А набитите отдавна са "осребрили" боя си!
65
3
 
5
 
! Отговори
Маринов н преди 2 години
да се извини, че МВР не защити българския народ от превратаджиите и, че той като министър, не разследва и не се противопостави на гаврата, която в момента се извършва с тази държава и народ. МВР не си свърши работата за която съществува и предаде българския народ на ликвидация и заколение.
64
3
 
0
 
! Отговори
Маринов да обясни преди 2 години
Цветан Цветанов ли задейства МВР за да свали Бойко и ГЕРБ и да намърда собствения си политически проект. Кой кадрува в МВР?
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Битият -бит !Извинения -извинен !Чиста работа !!:)))
62
8
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Забавни щатни ***, се упражняват в словоблудство на тема гербери! Нормално е, щом китки,чалгари и комунисти докопат властта, простотията изплува като каймак отгоре!
61
5
 
11
 
! Отговори
Бую ФБ чик иджия преди 2 години
това ГЕИБерастията е голяма скръб, облякли тия два баната с еднакви костюмчета, еднакви перчемчета, умствено и душевни бедни... дребни душици и б,о,к,л.у.ц.и, ба.си МИЛИЦИОНЕРСКАТА ХУНТА с ръководител бореца с таралеци, Бую смелия ФейсБукаджия
60
3
 
7
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Маринов и Терзийски = пар..ама !
59
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двама притеснени мутромилиционери, а между тях мъжът на Севда, наричан PR на ГЕРБ!
58
5
 
16
 
! Отговори
Котьо преди 2 години
Ако бях на мястото на Рашков щях да заповядам- Докарайте ми моментално Банската Торбъ. По шорти,по *** без *** как ви отърва. И ръцете с белезници отзад да не си бара пак оная работа като пред журналистите.
57
4
 
8
 
! Отговори
Маринов да обясни преди 2 години
как се стигна до положение хората да не могат да си изхвърлят *** и да се приберат в домовете си в центъра на София, докато празните палатки на протестиращите бяха охранявани от полиция. Защо полицията не защити жената и децата от развилнялите се наркомани, които я изпотрошиха? Защо съдът не осъди Еленко за това, че спря метрото и хората бедстваха в тунелите?
56
4
 
5
 
! Отговори
Деса Простакеса преди 2 години
Деса минета щяла да се раздва по БТВ след малко... ще прави ATM/A2M
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бла-бла, закривайте цирка и *** да насрочва нови избори.
54
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, по комунизма как млатиха милиционерите малииии. Първо една гора бой и ако не си кажеш всичко без да те питат, пак бой и чак тогава започват да питат. Така и не чухме извинение от г-жа Лъжа. Комунистите не се извиниха за избиването на интелигенцията на България, пък сега големи хуманисти станаха за два шута на някакви гаменчета. Нагъл, по-нагъл, най-нагъл що е то? КОМУНИСТ братче.