НС задължи Гешев да внесе доклад за разследването на полицейското насилие

Депутатите приеха и декларация, за да осъдят случилото се
78
НС задължи Гешев да внесе доклад за разследването на полицейското насилие
Снимка: БГНЕС

До 20 август главният прокурор Иван Гешев трябва да внесе в НС доклад за дейността на прокуратурата и разследващите органи във връзка с упражнено полицейско насилие на протестите през лятото на миналата година. Това решиха депутатите на извънредното заседание, на което беше изслушан и вътрешния министър Бойко Рашков, след като в петък бяха разпространени кадри, на които се вижда как униформени бият протестиращи на 10 юли 2020 г.

Депутатите приеха единодушно и декларация, с която осъдиха бруталното полицейско насилие.

„Определя това за позорящ акт на човешко и унизително третиране, забранен от Конституцията и от международните договори, по които България е страна“, пише в декларацията.

В нея е посочено още, че НС настоява за ефективно и безпристрастно разследване и за справедливо наказание, както на преките извършители и на ръководителите им, така и на отговорните лица за прикриването на техните деяния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
гешев да не забравя,че сме Парламентарна Република...немафиотско-прокурорска територия...колкото и да ни го внушават...почивките свършват...и борбата за свободата ни започват...въпреки сценариите и сметките ви...няма ковид...бюджети,его на...болни...България...Народа ни...Свободата и Просперитета му...с нас който иска!!!...а да си ги ...мерим!!!
67
0
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Аз да попитам този другар,с червената вратовръзка.Щото помня че,през комунизма и най заклетите КОМУНИСТИ Не носеха червени вратовръзки!!! Та др Гешев! Кой ти плаша заплатата? Държавата нали? Ти в ЧАСТНА КАНТОРА ЛИ " РАБОТИШ"? ЗАЩО СЕ КРИЕШ БЕ МУХЪЛ ГЕРБЕРСКИ? ТИ ЛИ СИ НАД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ? ТАМ В " кантората" си на тъмно ли.мислиш да си дремеш 7 г? -:(( ТИ РАБОТИШ ЛИ ИЗОБЩО НЕЩО БРЕ? Освен да пазиш,задните чаети на мутрата от закона? Който го преследва ,по закон като бивш управлявал Мин предсе
66
5
 
3
 
! Отговори
Чувате ли,БЕ.... преди 2 години
БЕЛИЯ АВТОБУС ПАК ИДВАААА......ХАХАХАХААА..ТОКА , ПАРНОТО И ЦЕНИТЕ СА С НЕГО....!!!!
65
5
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Тия ЧАЛГАРИ И тротоарни герои, ЧЕЛИ ЛИ СА КОНСТИТУЦИЯТА НА РБ....ИЛИ РАЗБИРАТ САМО ОТ ""ТРОТОАРНО ПРАВО"...???!!!
64
5
 
3
 
! Отговори
Да ви светна: преди 2 години
"ПОКАНАТА" ОТ НС---НЕ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ , ОСОБЕННО КОГАТО Е В ПРОТИВОРЕЧИЕ С КОНСТИТУЦИЯТА НА РБ!!!!
63
1
 
6
 
! Отговори
Гешев да обясни преди 2 години
защо не бяха осъдени саботьорите в метрото. Една касиерка дето е откраднала 10 лева ще бъде по-сурово наказана отколкото тези "герои".
62
6
 
6
 
! Отговори
Фенът преди 2 години
Мачкай Гешев. Само ти ще ни спасиш от тия чалгари и адвокати на мафията. Ти ни остана единствената надежда.
61
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е много хубаво. Шоуто ще продължи. Гешев да вземе да постъпи като тоя Маринов - да се извини. Дали още минават тия номера - пребиваш 20 човека и после извинявай и всичко точно. Те са си мазни тия типове, като се уплашат и извинявай, а иначе са големи мачовци.
60
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шрек изпълнява заповеди само на Делян и Чекмеджан. Какъв е този парламент, че ще му иска отчет?
59
2
 
6
 
! Отговори
Кеш преди 2 години
С гн Кешев напред , които плаща пичели
58
3
 
3
 
! Отговори
гост преди 2 години
До Анонимен 58Вярно е това за разследванията по зокона Магнитски. Това не трябва да се засенчва от други теми, обаче пак се опира до Главен прокурор. Ако Буци не нареди, Гешев няма да барне никой от санкционираните. Уви няма как избирателно да разследва който му е кеф - трябва всичките на куп.
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво стана с пенсиите?
56
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма начин НС да задължи главния прокурор за каквото и да е. Все пак са отделни власти.
55
1
 
5
 
! Отговори
гост преди 2 години
След 20 Август ще има публично харакири на Главен милиционер на БГ.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58 и всички останали: Защото по - голямата част от всички тях са на хранилка при тези хорица!!!!
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целия кьорфишек както винаги е да се отклони вниманието на простолюдието от реално належащите проблеми. Днес ще е полицейско насилие, утре ще е нещо друго. В същото време няколко човека докараха държавата до икономическа, политическа и конституционна криза. А съвсем скоро кризата ще придобие катастрофални измерения!
52
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕШЕВ Е НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ !!!! ВАЖНО Е ОБАЧЕ ДА БЪДАТ АРЕСТУВОНИ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ПОГРОМА И ВАНДАЛИЗМА СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА : Румен Юмруков ,Мая Божкова ,***.отите от отровното гнусно трио и Хр.Иванов - ***... ТЕЗИ хора във всяка друга страна ,отдавна да са осъдени ....
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белия автобус бързо го забравиха. Следващия път (а като гледам, ще да е скоро) , когато полицията трябва да спасява народните представители от народната любов, полицаите масово да си вземат болнични. Изверги били, садисти били - пък всеки ги търси като му стане напечено. Същото плюене е по лекарите, по учителите...
50
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, НС е побесняло за доклада на Гешев, НО не е насрочило гледане на доклада по делото Магнитски. Не само това, даже е отложило този доклад за неопределено време! И сега въпросът е защо? Защо НС смята, че народа не иска да знае чии пари и милиона са от престъпна дейност? Защо не разглеждат този въпрос? Защо не искат да обсъждат какви мерки ще се вземат парите на тези хора да не купуват избори и стачкуващи. Защо за едното се пищи,а за другото е гробна тишина?
49
13
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Престъпник ви води за носа Радев е името му.