Шеф на отдел в полицията учил колегите си докога се бие

Бил наказан леко, но обжалвал пред ВАС
Обновена: 17 авг 2021 12:29 | 17 авг 2021 12:24, Камелия Цветанова
162
Шеф на отдел в полицията учил колегите си докога се бие
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Бойко Рашков твърди, че началник от СДВР е учил униформени кога да спрат да бият протестиращите.

„Откъде идва това самочувствие, означава ли това, че той знае, че няма да му бъде търсена отговорност“, коментира Рашков.

Въпросният полицай е бил наказан без право на повишение за срок от 2 години заради насилието на протеста на 10 юли миналата година. Униформеният обаче е обжалвал пред ВАС наказанието си, което според Рашков е прекалено.

Той смята, че едва ли ще бъде намерен документ в МВР за разпореждане на крайни действия.

„Но ако някой си мисли, че не се е знаело какво става там... явно се е минало на телефонно право“, коментира той.

Още по темата
Рашков припомни и изказване на бившия вече директор на СДВР Георги Хаджиев от миналото лято, че протестиращите разполагат с взривове и на тази база почти всички искания на спецпрокуратурата до съда съдържат мотив, че има данни за бунт, въоръжено въстание.

„След това постъпва искане до СДВР да се отговори, ако има такъв случай да се каже кой е, какво е намерено по-точно и следва мълчание от СДВР. От МВР стигат до извода, че директорът на СДВР е извършил нарушение и питат тогавашния министър дали да започне дисциплинарка срещу него, а отговорът на министъра е едно голямо „НЕ“. Това е обвързано и с подслушванията на протестиращи, журналисти, политици, което е било незаконно“, каза Рашков.

„Прокуратурата беше превърната в част от изпълнителната власт и заради това Борисов може да каже, че няма нужда от депутатски имунитет, защото той си има главен прокурор“, обвини той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
2
 
! Отговори
до 54 преди 2 години
Не, не разбирам. някой от моите колеги, ако се държи лошо към другите, отиваме при човешки ресурси и прав му път. Други въпроси?
50
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
съд,затвор за калинките на герб,които бият невинни
49
2
 
6
 
! Отговори
до 54 преди 2 години
Абсурд е да се "отстоява неприкосновеността" на извратеняци. Крайно време е да си оправим аршина, с който мерим случващото се около нас.
48
4
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Бития е бит, такования - такован :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
47
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 53 "Води се още разследване, дотогава не може да уволни никого." А защо след като се води разследване има опит за намеса в него с наатиск от Парламента и Служебнито правителство? ДСара Рашков чувал ли е за разделение на властите?
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Само от разум питам. Една година след това, тези полицаи още работят в МВР. След като са направили такива нрушения, да ги беше уволнил до сега."--------------------------Води се още разследване, дотогава не може да уволни никого.
45
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Рашков, защитника на комунистическата власт начело с Петър Младенов.Бяха готови да избиват българи с танкове. Сега е радетел за демокрация. Всичко е записано и се знае и помним. Петър Младенов мисли, че е по-добре танковете да дойдат.https://youtu.be/r1qDmfQqAHc
44
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така да ги бият гробарите и Лоения в затвора
43
10
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До кога се бие? Комунист се бие до наакване винаги, когато може :))))))))))))))))))))
42
14
 
20
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Рашков ти си един долен мръсе гнусе...шиба...интригант.Всичко ще ти се върне вярвай в това има много да губиш
41
6
 
13
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
А каквбо стана с борбата против корупцията и рИИиформата в съдебната система,с оставката на Гешев,,с актуализацията на бюджета,с преизчисляването на пенсиите,със плана за развитие който чака Ес от нас и т.н.А РАШКОВ???Що не мъцнеш нещо потия въпросчета????Стига си ни хвърлял голи приказки без доказателстав и претоплени манджи от миналата година!!!!МУХЛЯСЪЛмицелОТ дамаджана/джибри/!!!
40
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така да ги бият гробарите и Лоения в затвора
39
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този служебен министър се изживява като Георги Димитров пред Лайпцигския процес. Громи идеологическия враг, нЕМа спиране.
38
10
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Уф, пак ли стигнахте до Борисов бе, иддиоти? Аман, сигурно и за превземането на Кабул от талибаните пак той е виновен. Ами то си има такива полицаи биячи при всяко правителство.
37
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-Н РАШКОВ КОГА ЩЕ НАКАЖЕТЕ РОМИТЕ,КОИТО БИЯТ ПОЛИЦАИ!?
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На въпрос към Рашков какви стъпки ще предприемат, за да предотвратят подобни случки в бъдеще отговора беше: ще ги напътстваме и ще ги обучаваме. Сиреч биещите полицаи са млади, неопитни и недисциплинирани, защото не следват напътствията. Смях! Ако наистина така ги мисли нещата... Децата в детската знаят, че ако сгафят има наказание... Жалка работа...
35
3
 
1
 
! Отговори
поетеса преди 2 години
Този Муз мой ще стане май в затвора герой....КЮТЕКА прякора му бе и бивш началник на СДВР вече Е...На плажа в Халкидики е сега и гледа им сеира на тез господа...БОЛИ МЕ Г.за аз ОСТАВКАТА хвърлих бостана навъдих ....Чист съм кат момина сълза Рашков я си седни на г.за... чух го да реди тез неща туй корназ момче дето вече бивш началник на СДВР се зове и на Халкидики кмет ще е
34
3
 
3
 
! Отговори
АМЕРИКА НАД СИЧКО преди 2 години
До шефче на отдел ИД ЬОТ !
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
... и до края на деня ще ни даде доказателства! Това забрави да го каже.
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32 "По времето на бай Тошо Народната Милиция защитаваше Обикновения човек. Но за айдуците и хулиганите власта взимаше строги мерки. Даже за малолетните имаше затвор в Бойчиновци където учеха и излежаваха присъдите си. Затова по онова врме не заключвахме домовете си не слагахме решетки на прозорците и блиндирани врати. Престъпноста беше сведена до нула." Когато внука на Тодор Живков изнасили студентка, за награда го изпратиха да учи в Швейцария. Мдаааа. Така е, престъпност нямаше.