Слави Трифонов: Уважаеми управляващи, ние ще бъдем вашата конструктивна опозиция

Нали това е смисълът на демократичния процес, попита лидерът на ИТН
18 авг 2021 19:00, Нели Христова
491
Слави Трифонов: Уважаеми управляващи, ние ще бъдем вашата конструктивна опозиция
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ИТН Слави Трифонов излезе с нов пост във Facebook, в който обяви, че партията му ще бъде констуктивна опозиция на следващо управление. Той написа:

"Тъй като отскоро съм в политиката, явно не ги разбирам нещата така, както ги разбират печените политици. Печените български политици. Явно някои неща, като последователност, да си държиш на думата, почтеност, компромис, жест, уважение, явно тези неща са част от нормалния живот, но от политическия - не са! Там тези думи придобиват съвсем друг смисъл, звучат по един начин, но всъщност предполагат точно обратните действия. Да, не ги разбирам аз тия неща. И честно да си призная - нито искам да ги разбирам, нито пък някога ще приема този начин на поведение, в който казваш едно, пък правиш друго, в който лъжата е истина, компромисът е навеждане, а почтеността е някаква архаична глупост.

Сега ще ви обясня как ги разбирам аз нещата. “Има такъв народ” се опита да реализира правителство, да - правителство на малцинството, но Конституцията позволява това, и “Има такъв народ” направи необходимите жестове и компромиси към т. нар. “партии на протеста”, защото ние бяхме казали, че само с тяхната подкрепа ще реализираме правителство. Ние не получихме тяхната подкрепа и нашите жестове не бяха разбрани и бяха отхвърлени. У нашите евентуални партньори имаше, забележете - “усещането”, че в нашето предложение се вижда “дългата ръка на ДПС”. Сега при евентуален трети мандат, даден от президента на тях, тяхното “усещане за дългата ръка на ДПС” изчезна и те очакват нашата подкрепа. Магия. Явно в българската политика “дългите ръце” и “късите крака” се появяват и изчезват според “усещанията” на политиците. Като казвам “къси крака”, имам предвид българската поговорка, че “на лъжата краката са къси”.

Освен това и всички останали партии заявиха, че няма да подкрепят правителство на “Има такъв народ”, което означава, че “Има такъв народ” със своите 65 депутати вече е в опозиция. А останалите партии със своите 175 депутати вече са управляващи. Как ще се договарят те помежду си, вече е тяхна работа. С моето елементарно разбиране за политика и наивна почтеност, не съм чувал някъде, някога, в някоя демократична държава да е съставено правителство между управляващи и опозиция.

Нали това е смисълът на демократичния процес - да има управляващи и логично, в противовес на управлението, да има опозиция?

И сега, уважаеми управляващи, ние ще бъдем вашата конструктивна опозиция…докато суверенът не реши нещо друго!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


491
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
4
 
22
 
! Отговори
Голям Политик преди 2 години
Не е излязъл от дома си от година и половина. "Управлява" от офиса си. Тва да не ти е фирма бе, Славуц. Тва е България. Ти ебaваш ли се с нас?
293
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да ПУ.КВА с маските2Такива като теб и в Карлуково не взимат.
292
12
 
1
 
! Отговори
Да ПУ.КВА с маските2 преди 2 години
Хората се разболяват от РАК и Левкемия от мобалните фирми- А1, Вииваком и теленор, но тия ИЗОБЩО НЕ ги интересува... А тръгнали да ни занивамат с някакви китайски ВИРУСИ, арабски маски и китайски ТЕСТОВЕ и китайски ВАКСИНИ, които искали да ПРОДАВАТ, за да ни ОГРАБЯТ.....Аз ГЛАСУВАХ да махнат Б.Борисов, ЗАЕДНО с ВИРУСА, но тия от Служебното правителство, явно искат САМО да седнат на неговото място за да крадат пари, вместо да махнат маските..Този път трябва да ЗАПАЛЯТ парламента.
291
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** шизофрения. Имаш председател на НС, 8 комисии водиш, човек на президента. Безсрамие и безотговорност. Липса на топки и обвинения за предателство. На избори ще бъдете изметени и Левски Г ще ви се струва Манхатън. Да отиваме на избори като сте толкова велики? Мутри и слуги на мутрите 30 години. Народът няма да прости.
290
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво Слави е разбрал няма значение, важно е какво ние разбрахме. А ние разбрахме че Итн са лъжци без лимит. Селски хитреци без грам достойнство. Пиши квото искаш от тоя фейсбук, това са думи без стойност от хора без стойност и с нулев морал. Клоуни.
289
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ..толкова се ми че е голяма работа , а се крие в миша дупка
288
2
 
20
 
! Отговори
Жалко преди 2 години
ИТН са политически импотентни. За това имитират ГЕРБ и ДПС. Народа ги издигна до първа сила, но те просто не могат да го вдигнат, за да управляват. Това са сбирщина смешници - точно като НДСВ. Милиционерите ще ги изядат за закуска (ако вече не са)
287
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Жалко Появи се опорката, че ИТН/Чалгаря били гербаджии или играели с ГЕРБ. Освен, че вие, троловете, които довчера плюехте ГЕРБ и бутахте ИТН (реално червени ***) нямат никакво логично обяснение за такова нещо, предвид как ИТН помогна на Радев да навре ГЕРБ в ъгъла, лъсна и това, че сте неграмотни, без грам идея как работи политиката, и нямате достойнството да си признаете грешката с некадърните приказки, защото не сте "играчи", а обикновени търкащи талончетата на Черепа.
286
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Слави, бой по ушите на кръга Капитал. Стига са се облизвали за държавната хазна.
285
2
 
25
 
! Отговори
отврат преди 2 години
Човече, хиляда пъти си смени мнението и позицията, въртиш се като фурнаджийска лопата. На това му викат чиста форма на шизофрения, много си зле с нервите, ама много. Лошото е, че е на наш гръб.
284
2
 
14
 
! Отговори
Край преди 2 години
Еххх шв му се на Славчо да е опозиция и да си взимат заплатките и да си правят скечовете в парламентчето и телевизора ама не би .
283
6
 
3
 
! Отговори
Пенсия преди 2 години
Хайде сега Слафчу и Боеку двамата, както бяха приятелчета, да отиват към НОИ и да подават документи за пенсия - по 300 лв на месец пенсия за момчетата. За заслуги. Народа им благодари. СЛЕДВАЩИЯ МОЛЯ!
282
13
 
10
 
! Отговори
Браво Славуц преди 2 години
Нали знаеш, че повече няма да видиш толкова гласове - точно като приятеля ти Бойко Борисов. Направо се хващайте двамата и отивайте на кино, като в доброто старо време. Ай чао ЦЪPBУЛЕ! ОСТАРЯ КАТО ЦЪРBУЛ БЕ!
281
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкикев ще отиде при Славуца и ще му излиже обувките и всичко каквото каже за да даде гласове, че Прокопиев няма да го издържа вечно
280
6
 
10
 
! Отговори
ЗАКРИВАЙ! преди 2 години
Закривайте ИТН. После закривайте и държавата - няма смисъл да си губим парите и времето. Да минаваме в режим на анархия и да сме живи и здрави.
279
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 303 "Радев употреби ИТН, очаква още от тях," Нищо не е "употребил". ИТН са създадени за да помогнат на Радев да се докопа до втори мандат. ЕДИНСТВЕНО за тази цел. Те си партнират от самото начало. НЕСЛУЧАЙНО ИТН в последно време, ни в клин, ни в ръкав, и независимо от темата, афишират подкрепата си за Радев - отсега си влизат в ролята, която им е отредена.
278
5
 
7
 
! Отговори
Жалко преди 2 години
Голям ГЕРБ-аджия излезе тоя Славуц. Жалко че пуснах вот за тях на изборите - голям грях!
277
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как до април месец , се строяха магистрали и имаше пари за всичко , сега всички викат пари няма , криза , мигранти , корона , какво става ?
276
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
297 Радев употреби ИТН, очаква още от тях, гласове за втория си мандат и после, ще ги пусне по течението.
275
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 296 "ИТН помага на герб да се върне на власт" Хохохохо. Я кажи как точно им "помага", като с участие на ИТН властта отиде (и пак ще отиде) в ръцете на Радев, който я използва за да навре (с помощта на ДС с Рашков) ГЕРБ и Борисов в ъгъла? То бива некадърни опорки, но това вече започва да става пародия на тролене.