ВМРО и извън НС внася поправки за доброволните формирования

Сред основните мотиви – задаващата се мигрантска криза
43
ВМРО и извън НС внася поправки за доброволните формирования
Снимка: БГНЕС

ВМРО не се отказва от идеята си да има доброволни формирования, които да съдействат при кризи. Така че дори и да останаха извън парламента, поправките в Закона за МВР, с които да се регаментират дейността и създаването на тези отряди, беше внесена от евродепутата и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

"В качеството ми на български представител в ЕП ще внеса в деловодството на Народното събрание предложението, което беше прието на първо четене в миналото Народно събрание, а именно предложение за промяна на Закона за МВР", обясни той.

Още по темата
Джамбазки припомни, че промените в закона бяха гласувани, но така и не влязоха в сила.

Според него се налага да се промени закона. "Мотивите за това предложение са задаващата се мигрантска криза, необходимостта от защита и охрана на държавната граница. Разбира се, такива формирования могат да бъдат полезни и да помагат при гасене на пожарите", поясни Ангел Джамбазки.

Според предложенията на ВМРО, които влязоха в дневния ред на НС през миналата година, се предвиждаше цивилни доброволци да имат правомощие да арестуват.

За да стане един гражданин доброволец трябва да има поне основно образование. Друго изискване е да не е осъждан или глобяван за престъпление, да не е обвиняем и да е физически и психически здрав, да не е спортен хулиган или глобяван за подобни прояви.

На доброволците се полага обучение, предвиждаше предложението на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7Ама щом сме фашисти разни пешщерняци и ислямисти чий го дират тук? Държавата ни нито не им е бащиния да влизат нелегално. Вече ми писна да повтарям, че до нас няма държава във война и няма как да има бежанци.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека да позная - отрядите ви ще стоят и ще гледат лоше всеки, който не ви играе по-свирката, а ако им кажат нещо на въпреки, ще им скочат на бой и ще имат правото, да ги арествуват, като извинение за пред съда, нали?
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми тогава да закрием армията и полицията, те за какъв са ни само да ги издържаме на наш гръб?
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"цивилни доброволци да имат правомощие да арестуват." - И ако дойда утре, да арестувам Шкембе Войвода, какво става?
3
5
 
10
 
! Отговори
Препоръка преди 2 години
Този, щеше да е добре преди да предлага паравоенни, фашистки формирования да беше служил или поне да беше работил друго, освен лаладжийство по света и унас.
2
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на г-н Джамбазки!
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е много хубаво, ама няма да мине - партиите на подмяната ще са против, защото тия формирования освен да ловят мигранти, ще могат и да пошляпват прегрешили дупета*ти! едно такова формирование щеше да свърши добра работа при нарушаването на реда около народното събрание преди време, когато се хвърляха яйца и др.