Румен Петков критикува депутатите: Пазят само себе си

БСП трябва да получи третия мандат, смята лидерът на АБВ
19 авг 2021 09:28, Красимир Ангелов
21

Темата за полицейското насилие след появилите се скандални кадри от протестите взе превес в последните дни. Казусът предизвика остри реплики и обвинения в Народното събрание.

"Политически ход е непоказването на другите кадри, в които депутат замеря мирни граждани с пиратки и ги залива със студена вода - Ангел Джамбазки. Имаме много скъсяваща се памет. Когато парламентът крие депутати... Тези депутати пазят себе си. Тези хора за какво протестираха - за да имат недосегаеми депутати? Хаджигенов, Бабикян, тези хора не се занимават с Джамбазки, за да не се занимава някой с тях", заяви бившият министър на вътрешните работи Румен Петков пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
По думите му това Народно събрание не поставя въпроса за Висшия съдебен съвет, защото не иска прокуратурата да се занимава с тези, които са нарушавали закона.

"Христо Иванов и Хаджигенов много добре знаят, че изтича мандатът на председателя на Касационния съд и че този ВСС ще избере следващия председател на Касационния съд", подчерта Петков в студиото на "България сутрин".

Според него не само полицейските служители, а всички, които са извършили престъпления, трябва да бъдат преследвани с цялата строгост на закона.

"Пазят себе си от правораздаване, не искат да пазят децата ни. Защо председателят на НС не покани тази 75-76-годишна женица, на чиято глава падна пиратка и оглуша? От страх жената падна и контузи крака си. Парламентарната комисия няма да постигне никакви резултати, тя пази депутатите. Протестите бяха точно срещу недосегаемостта. Грозен е фактът, че парламентът не иска да види процеса като цяло", категоричен е един от лидерите на АБВ.

Петков е категоричен, че проблемът не е в законодателството, а в нашия манталитет.

"Важно е законите да се спазват. Когато казваме, че министър може да бъде с двойно гражданство и това не ни интересува, ние газим Конституцията. Когато не се занимаваме с депутата, който замеря с пиратки мирните граждани, казваме, че има недосегаеми, за които законът не важи", настоя той.

Петков е на мнение, че страната ни трябва да има правителство, въпреки че виждаме омраза между партиите.

"Поведението на г-жа Нинова и парламентарната група, в която сме и ние, е най-адекватно. Тя е тази, която може да води диалога. Останалите трябва да разберат, че интересът на обществото е формиране на правителство, което да има 6-8-10 приоритета. Тези приоритети да имат срок. Нека да създадем усещане в гражданите за стабилност и държавност", призова гостът в студиото.

Според него БСП трябва да получи третия мандат.

"Ръководството на парламентарната група и сега води диалог с останалите, за да се формира правителство. И от ИТН, и от БСП обявиха, че са се договорили по 90% от приоритетите. Очевидно е, че ДБ води много продажна политика. Не вършат нищо в Народното събрание. 10 минути са необходими на НС да извади звеното за защита на свидетели от подчиненост на главния прокурор и да го върне в Министерството на правосъдието", заяви още Румен Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Оня без акъл преди 2 години
Много ми е интересно тази без защитна 70г.госпожа и всички останали протестиращи какво правеха пред офиса на ВМРО, дали пък не са от художествения кръжок и боядисваха фасадата с яйца и домати.
16
1
 
1
 
! Отговори
БГ изнася Терор преди 2 години
Те са изпратили Ударна Група в Белград Сърбия да ме убият, между тях има и полицаи! Терористите са от град Перник!Ще поискам убежище в Швейцарското посолство!
15
1
 
1
 
! Отговори
Talibanite преди 2 години
Талибаните хвърлили око на българия идват да ни освободят , полицайте бивши наркоманчета някой и настоящи бързо ще се изпарят уш много тежкари
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше дело срещу полицаите. Тези от кадрите не са ли наказани ? А тази русата дама как риташе един от задържаните. Защо ? НС се занимава със стари събития. Къде им е правителството и законите, които трябва да променят? Този парламент е ялов, а депутатите непотребни.
13
5
 
6
 
! Отговори
Данчо преди 2 години
Тези манипулирани кадри са една от поредните атаки на задкулисието. Изключително жалък опит да бъдат компроментирани българските герои.Нападат цвета на нацията ни, родната полиция. Мъже сравними с Ботев и Левски посветили живота си на опазването на демокрацията под мъдрото ръководство на генерал Борисов.Доло ръцете от нашата полиция.
12
4
 
8
 
! Отговори
= преди 2 години
Румен шадравана, прислужника на братя галеви.И той ще ни учи на ум и разум
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най бруталния бой над протестиращи беше когато той беше министър на МВР при Станишев, да не се прави на разсеян.
10
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Хубаво е, че Румен Петков критикува отстрани
9
1
 
10
 
! Отговори
чичо ВАСКО преди 2 години
Черепа е намагнетизиран и това му дава възможност да си има в България и президент, и правителство, че и парламентарни групи
8
1
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
А съдии , прокурори , адвокати , следователи , дознатели , полицаи . . . те какво ? Нас ли пазят , м ?
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с оня бизнесмен с безброй на брой повдигнати обвинения живеещ в лукс и разкош край Дубай? Жив ли е? От много време нищо не е казвал....
6
3
 
10
 
! Отговори
НИНОВ преди 2 години
мммдааа, Румен Петков министър на вътрешните, Румен Гечев вицепремиер и бюджетар, Румен Овчаров министър на евергетиката, а Румен Радев се знае, че остава фигурант... какво щастлива бъдеще ни очаква
5
4
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Червен кхмер
4
3
 
8
 
! Отговори
Извинявам се, преди 2 години
допуснах грешка.Смятах,че се касае за Румен Радев,а не Румен Петков.Но пък това,което писах за Радев,е вярно.
3
2
 
8
 
! Отговори
Този поне един път преди 2 години
каза ли,че нещо е сгрешил,помоли ли за прошка?Не,той е непогрешим и незаменяем,небесен ангел спуснат от знаете кои,за да оправи нас грешните.Все другите му виновни,все те бъркат,все размахва юмруци и търси сметка(но гледа да не е на някой от обкръжението му,защото му знаят картите,а те явно не са за пред хора).Вече е досадно,поне да можеше да произнася речи като Фидел Кастро,за да го слушаш.А то-сричане,мънкане,клишета и люти закани.Защо да го гледам и слушам,като знам каквоще каже?
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божеее тоя ли точно...
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже Боже колко мъка Боже. Този пик.лю като бе министър на вътрешните работи колко полицейски палки раздаде и каква бруталщина по негово време имаше не е истина.