Томислав Дончев след връщането на мандата: В капан сме

Има 3 варианта за изход от ситуацията, но и трите са лоши, посочи той
20 авг 2021 12:12, Красимир Ангелов
87
Томислав Дончев след връщането на мандата: В капан сме
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оттук нататък има три варианта и трите са лоши, заяви бившият вицепремиер и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев в коментар на създалата се политическа ситуация в страната. Той каза това след като от ГЕРБ-СДС върнаха мандата на президента Румен Радев за съставяне на правителство.

Първият вариант е да бъде създадено правителство с третия мандат. Добре е България да има титулярно правителство, то обаче ще бъде слабо, не е базирано на ясна политическа логика, без ясна отговорност и без стабилна парламентарна подкрепа, този вариант е лош, посочи Дончев.

Още по темата
Избори 2 в 1 е лош вариант и като организация, освен това се боя, че ще изчерпим търпението на хората, а и никой не знае какво ще произведат такива избори, каза още Томислав Дончев.

Той заяви, че парламентарни и президентски избори в отстояние една или две седмици, също не е добър вариант.

На въпрос има ли изход, Дончев отговори "В капан сме".

Сега е време да мислим за бъдещето, само че в един момент ще стане актуален въпросът "Кой създаде този хаос", заяви Томислав Дончев.

По думите му в капана на възможните предсрочни избори, позициите на партиите по актуализацията на бюджета ще се радикализират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
12
 
12
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
ГЕРБ вече министерският съвет само отвън ще го гледат. Три мандата ни държаха на дъното на ЕС, най-бедната и корумпирана държава. Стига им толкова. Трябва обаче да се реши и проблема ИТН. И това е задача за избирателите. Вече се видя, какво може да се очаква от Слави и сценаристите му.
76
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бройте още 7,8 години след падане на правителството на Борисов и докато се отървете от борисовщината.
75
5
 
6
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Стабилност ще се постигне тогава, когато след поредните избори ДБ, БСП и ИБГНИ имат общо повече от 120 депутати. Това е задачата, която стои пред избирателите. Тогава ще се състави редовно правителство. ................................................................... А дотогава ще управлява временно правителство и ще правим избори на всеки 3-4 месеца.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към РЕАЛИСТ: Разсипниците също имат пари народът насреща няма страшно
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е чиляка народа като е овца вълци ще го ядат а на ви сега промени Оти като работи некой не се сменя за щело и нещело
72
14
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Капанът е в друго - само крадците от ГЕРБ имат пари за нови нови избори. Останалите партии изчерпаха финансовия си ресурс още на изборите на 4 април 2021. Знае се, че избори се печелят са пари, а пари имат само крадците
71
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 години мутродемокрация стигат. Даже ни дойдоха в повече
70
4
 
8
 
! Отговори
??? преди 2 години
Още колко ли избори ни трябват, за да станем нормална държава без ГЕРБ в парламента?
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "АнтиГЕРБ ОФ-то (Алтернативата) нещо се омота като пиле в калчища." Ами то, горкото ОФ разполага обилно с врява, мегафони, вувузели, плейметки и най-вече - коМУНЬО-ПРОПАГАНДА - вече ПЕТА година. Е, няма как - 45 години комунизъм, 20 години чалга и още пет години коМУНЬОизъм да не ни ПРОМИЯТ без друго крехките мозъченца. Какво друго можем да очакваме след тоталния СРИВ на добре-сготвената ***, в която ни превърнаха чалга-юмручковците?
68
9
 
7
 
! Отговори
Като преди 2 години
гледам колко безозъчни амеби има в БГ скоро няма да се оправиме. Пак ще си избере простия народ Чалгаря, Радев, Мая, Нинова ... Тва две гънки да имахте щеше да осъзнаете, че при Борисов беше по добре, ама не то имате само една и ть е от удар с твърд предмет.
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И през ден да провеждаме "избори", картинката ще е все същата, това има предвид Биков. Измислиха си "Изборен закон" - това ни струваше ТРИ месеца беззаконие и мунь...о всевластие; още ТРИ месеца ХАОС и бездействие ни струва его-то на СлаФчу - нали се прави на "почтен", *** - на "достоен", а кога, освен СЕГА, може КОрнето да ни стане прьомиерица, Пинокио - член на ВВС, Галевица - мЕнистЕрица на кривосъдието, а красавицата БаРбикян - менискус на МЕнистерство на Истината (по Оруел Бабикянинг
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АнтиГЕРБ ОФ-то (Алтернативата) нещо се омота като пиле в калчища.
65
7
 
3
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Дончев, за вас добър сценарий няма! Като лаеш в глутницата, очаквай да те опукат, нищо че си мислиш, че си по-свестен...Пък тия, дето са си продали съвестта съзнателно, са най-жалки!
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Създателят на хаоса е ясен. Просто има много почитатели.
63
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хвърлянето на всякаква помия по Кирил Петков и Василев е първостепенна задача на Герб и ДПС, за съжаление волю или неволю подхваната и от ИТН.
62
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карадайъ-сламеният човек на Доган и Пеевски.Човек, който счита, че може публично да нарече Турция своя Родина, но не признава правото на Кирил Петков да се откаже доброволно от канадското си гражданство.Или не му уйдисва, както се казва на турски.Този същият трудно артикулира думите в говоримия български език, защото този неграмотен на български език човек е напуснал залата с"канадеца", защото кранчетата по които текат милиардите именно към тях и Борисов са прекъснати именно от онзи, "канадеца".
61
3
 
15
 
! Отговори
Борислава преди 2 години
Абе не можем ли да си вкараме още канадци като Кирил Петков! Ако не става, да направим един референдум и да станем канадска колония! Щото и сега не ни управляват българи!
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И не на малкия пръст, Бойко, не можеш да стъпиш на Кирил Петков, ами трябва да заставаш "мирно" пред него... Защото ти си червив с пари, при това крадени, но за 12 години 1 ст. не ти се откъсна от сърцето за нещо или за някого... Докато управлява мегауспешната си компания, с още двама човека Кирил Петков създава и Център за приложни изследвания и иновации в Софийския университет. "Отваря" и т.нар. Харвардска програма, в която годишно се обучават 60 студенти, избрани между 400 кандидати от в
59
3
 
2
 
! Отговори
до ГЕРБ преди 2 години
Работа , работа , работа ,... образовайте се , образовайте се , образовайте се , после работете !
58
8
 
6
 
! Отговори
кофти , МНОО КОФТИ преди 2 години
С ГЕРБ сагата е приключена , остават наказанията за тях !