БСП покани протестните партии на разговор, готови са за управление

От партията ще настояват за актуализация на пенсиите, обясни Димитър Данчев
25 авг 2021 09:15, Петя Славова
112

БСП покани "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" на разговори за актуализацията за бюджета. Какви са другите приоритети, които левицата поставя на масата за преговори, ако получат третия мандат?
Още по темата

"Нормално е едно политическо мнозинство да има своите приоритет и те да получат своята реализация през бюджетните политики. За съжаление, 46-ото Народно събрание ще направи своя законодателен дебют с актуализация на бюджета, без ясно управленско мнозинство. Това създава рискове между първо и второ четене да бъдат направени такива промени във внесеното предложение от МС, че накрая Министерският съвет да не може да познае своето предложение. Заради това БСП предложи на останалите политически партии да проведе разговори за тези приоритети и да набележим онези политики, които са важни за българските граждани", каза депутатът от БСП  Димитър Данчев в "България сутрин".

Според левицата най-важните промени касаят доходите на българите.

"Ние си даваме сметка, че в момента имаме няколко рискови фактора, които влияят негативно по отношение на доходите на хората. Това са инфлацията, растящите цени на основните енергоизточници, цената на електроенергията за бизнеса, която несъмнено ще се отрази върху потребителските стоки", допълни Данчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

БСП ще настоява за актуализация на пенсиите и то чрез тяхното преизчисляване към средноосигурителния доход към 2017 г., защото според тях това е по-справедливо от предлагащото се в момента.

"Ако предположим, че до края на годината ще има трети парламентарни избори, е много вероятно да няма време да се разгледа бюджетът за 2022 година. И това ще означава, че следващата година ще се работи с 1/12 от бюджета за 2021. По-добре е да работим с по-висок актуализиран бюджет", коментира още Данчев.

Попитан дали БСП вярва, че президентът Румен Радев ще връчи мандата именно на тях, народният представител отговори: БСП подхожда най-отговорно към тази задача. През последните месеци БСП показа, че има отговорно отношение към проблемите на българските граждани. Решението на кого ще бъде връчен третият мандат е суверенно право на българския президент. Имаме всички основания да смятаме, че в момента БСП води една балансирана политика, която показва, че сме готови да управляваме България.

Димитър Данчев не отговори на въпроса кой ще бъде предложеният от тях за премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така или иначе в момента също управляват комунистите... Сега ще опитат с редовен кабинет, подобен или почти същия, като на Фигуранта.
62
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали требва да сме толерантни, пощадете е малко Нинчето, тя знае че е пътник, просто не иска да повярва в това :))) Майчето е обещаваща, въпреки миналото с мафията.... :))))) Ако разкара бабикяни и хаджигеновци, както да си смени името на партийката, мейби ще има подкрепа :))
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 61 "- пенсиите в Русия са 80 лева," Евроатлантика-русороб, сега се опитай си проумееш със смачкания си червен каскет (друго нямаш) какво значи това ...
60
16
 
2
 
! Отговори
Възраждане на СССР преди 2 години
ЕС и НАТО вън от България!! Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация! Това е единственото спасение!!
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 65 "Не са виновни Брюксел и НАТО и САЩ, но българите са прости и не могат да пролагат правилно евроатлантическото партньорство!" Ти със сигурност си проссст, щото откакто влизам в тоя сайт имаш един номер и той е мега *** :)))) От друга страна ти работиш за червените, тъй че не си и българин.
58
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който и да вземе мандата, вече няма значение. Държавата се връща назад във времето и развитието си... Благодарение на един миризлив Чорап и няколко подгонени от Гешев комунистически олигарха.
57
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че откакто лидерите на комунистическите кланове(***, Бойкикев, Галевица) се карат за порции, БСП то е отслабено, но за сметка на това са кръвожадно алчни за народните пари. Самата актуализация на бюджета ще е тяхната законна плячка която ще ги обедини и ще разграбят държавата за пореден път.
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом са готови да внасят правителство, хахаха. Сладурчета, толкова самочуствие ама без никакво покритие.
55
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белорусия купува газ на фиксирани цени от 67$ за 1000 куб/м.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са виновни Брюксел и НАТО и САЩ, но българите са прости и не могат да пролагат правилно евроатлантическото партньорство!
53
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се лъжете това БСП е ново и преобразено. Това не са онези крадливи и лъжливи комунисти. Това са нови хора демократи, сменили само козината си, готови на всичко за да помогнат на България :) Чрез свойте служебно назначени министри комунисти, те спряха корупцията отведнъж, изключиха е пред очите ви. Даже майките от системата ги убива вече нямат никакви проблеми със системата. Щастливо си харчат заработените пари от платените протест на комунистическите олигарси.
52
0
 
5
 
! Отговори
Пак преди 2 години
ще преиграят, ако говорят ПРЕДИ събитията..... Чудно как Бсп се връзва на тия деструктивни игри?!
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 48 - пенсиите в Русия са 80 лева, в България пенсиите и заплатите са по високи защото сме членове на ЕС и НАТО.
50
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До амнезия - Не са, имаш амнезия
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинчето изпадна в истерия, щото друг шанс нема да получи........хахахахаха :)) Нема да стане работата Корни, отново ще си лузърка, нема да ти дадем кокала.....хахаха :)))
48
0
 
9
 
! Отговори
az преди 2 години
да почватда управляват пак ***,чемного пари събра народа,пак трябва да му се изземат.никой не помни назад,пак комунисти пак фалити на банки пак бедност,ама народа ***
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ц, червените сатрапи могат да съсипят дори и страна членка на ЕС, а всъщност, докопат ли се наистина до упралението шанса да не остане за дълго такава е огромен." И защо евроатлантизма ви е толкова ялов, Брюксел защо не ви помогне, нали ви спира АЕЦ, спира ви Южен поток, купувате остарели хвърчила за милиарди, правите гей паради - защо не ви помогнат срещу червените сатрапи?
46
7
 
2
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
Спал си на течение нещо или на мокри вестници. Каква развита държава сме ние с пенсии по малки от македонските? Здравеопазване нула, транспорт нула, икономика нула ,спорт нула, престъпност в космически размери.
45
0
 
21
 
! Отговори
амнезия преди 2 години
БСП не са ли партия на статуквото или бъркам?????????????????
44
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Анонимен - Москва не се интересува от една умираща държавичка. Русия е уникална самодостатъчна цивилизация и няма нужда от предатели и навеждачи като българите, а от съюзници. Вас нека ви оправят ЕС и САЩ.