Разруха и хаос: Поискахме изчегъртване и отиваме на трети избори

Партиите на протеста ще загубят най-много, посочи Харалан Александров
24 авг 2021 11:10, Анисия Иванова
278

Социолози прогнозират едва 1% шанс за съставяне на кабинет с третия мандат и отбелязват, че "Има такъв народ" губи подкрепа. Защо партиите не намират общ език?

"По всичко личи, че отиваме на трети избори. Интересното е, че всички ще загубят от трети избори, особено т.нар. партии на протеста и промяната. Парадоксът е в това, че те не могат да се преборят със себе си. Може разрушителните тенденции в сферата на политиката да доведат до сериозни разрушения в другите сфери", посочи социалният антрополог Харалан Александров в "България сутрин".

По думите му политиците не са лоши хора, които следват само собствените си страсти. Поканени били да изпълнят определена задача и да свършат някаква работа.

"Бяха извикани на власт, за да махнат лошите, нали така? Задачата им беше да изчегъртват, да изриват. Кирил Петков каза: Много успях да изрина за тези няколко седмици. Когато искаш да разрушиш нещо, ти наемаш булдозер. Той не може да ти построи нещо. Трябва друг тип лидерство и организация. Ние поискахме да имаме хора, които ще изчегъртват и наказват", обясни Александров пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че е много важно дали разрушителната тенденция продължава да доминира в обществото или е започнал да се връща здравият разум, което означавало хората да понесат несъвършенството на живота и управлението.

"В такава ситуация най-добре е да си опозиция. Борисов в началото каза: Искаме да избягаме на хиляди километри. Сигурно е, че ГЕРБ няма да загуби. Бяха много атакувани и тормозени, но удържаха. Все повече хора започват плахо да си припомнят времената, в които постоянно се режеха ленти. В момента се случва хаос и разруха", каза още социалният антрополог.

На мнение е, че БСП започва да си връща част от подкрепата, а поведението на Нинова започва да се възприема като конструктивно.

"Не защото Корнелия се държи много по-различно, а защото другите успяха да отидат отвъд нея. Дотам стигна радикализацията. Сигурно е, че постепенно ще се направи опит деструктивните тенденции да бъдат овладени", изтъкна Александров.

Той вижда сделка с дявола от страна на "партиите на промяната", за да преборят "партиите на статуквото". Александров визира "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Оказа се, че тези политици са драматично неподготвени. Влязохме в процес на промяна с много нисък капацитет. Те не знаят елементарни неща за начина, по който функционира човешкият ум. Вървим с бърза скорост към депресия. Много важен въпрос е защо с такава радост се втурваме да мразим", подчерта социалният антрополог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и да...ще закопаем копелетата излъгали ни...изборите ги плащаме ние,слави си отива,това не означава,че ще върнем мафията на борисов,...избори...Народа ни...к.п.л.та сме...ще ги плащаме,докато не ви видим в затвора с... доживотни...с Народа ни който иска!!!
214
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
поискахме...*** като теб,манипулатори и врагове на Народа ни...да не те дават по-тв-то...да си в затвора за Национално предателство и атнибългарска пропаганда...Народа ни решава как иска да живее...от 12 г. манипулираш хората служейки на мафията...даващи ти...ЕС проекти бре...алчен...и си мислиш,че ни лъжеш?...при бай ставри...живеем в глобален свят...ще излъжеш САЩ ли?...и пеевски си го мислеше!ще излъжеш Народа на Цар Борис,на сина му Симеон ...децата на Апостола,на баба Тонка...алчен...
213
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха...идеален пример за...***...тоя специално службите трябва да го проверят до девето...тоя не е българин,проекти...проекти...проекти...грабежи...,***...всичко ...като оная професорка......лапат здрав...престъпления срещу Народа ни и Националната ни сигурност...алчни...извършват престъпления...не им се плашете...и от ЕС...лъжите и заплахи...докопайте...престъпник нагъл и много вреден е!!!
212
10
 
8
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
и всички гербаджии да се мобилизират - пак ще загубят изборите хахахахахахаха, както ги загубихте на 11 юли..без ци'ганския вот герб са едно нищо
211
11
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Пожелахме МУТРАТА ДА СИ ТРЪГНЕ! Нищо повече!-:))) Не го искаме И НЯМА ДА ГО ПОИСКАМЕ,КАКВОТО И ДА СЕ СЛУЧВА ОТ ТУК НА ТАТЪК!! Ти *** ли си бре???!
210
18
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Харалампи обвинява парламентаризма ли, какво? Не му харесват партиите, хората били булдозери... Ами като трябва да се рине, такива ще са. Щял съм да изпитам носталгия по резането на ленти! Айде да не мислиш от мое име!
209
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чегъркали на дядо ти хвърчилото. Искат да докопат властта да раздават милиони. Просто ГЕРБ бяха на върха 12 г., а на ония касичките са мнооого празни вече.Пак ще гласувам за ГЕРБ
208
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези, които мечтаят за изчегъртване те всъщност са хора на разрухата. Това само могат, да съсипват и унищожават. Така им е приятно. С тях стигаме дъното. После идва месия, който започва да гради и ни построява стълба по която да се изкачим за глътка въздух. После е ред отново на изчегъртащите. И т. н. И падаме отново на дъното. Така се случи след 4 април.
207
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще почнат да чегъртат и държавата
206
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
който и да управлява винаги ще краде. просто от време на време трябва да се спретва по един народен съд , за да не се самозабравят ,после нещата тръгват нагоре и те така
205
7
 
9
 
! Отговори
Бойното куче... преди 2 години
Аз--също...и винаги против БКП/БСП!
204
11
 
14
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
АЗ , РЕДОВНО ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ--И , НЯМАМ НУЖДА ОТ АГИТАЦИЯ!...А ВИЕ...??!
203
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ -СДС И ВСИЧКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ ,ДА ИЗЧЕГЪРТАМЕ Р, ЮМРУКОВ ,МАЯ ПЕЕВСКА ,***.ОТИТЕ ОТ ОТРОВНОТО ТРИО ,ХР, ИВАНОВ -*** И ВСИЧКИ МЕТЕЖНИЦИ И ПРЕВРАТАДЖИИ И ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ !!!
202
4
 
15
 
! Отговори
КАКВО ЛИ НИ ЧАКА преди 2 години
ЗНАЧИ 2013 Г СЕ ПОВТАРЯ, А СЛЕД ТОВА ДОЙДЕ ЮЛИ 2014 Г И КТБ ПОЕ КЪМ СЪРБИЯ ОТ ТАМ ИЗЧЕЗНАХА 5 МИЛИАРДА ОТ СПЕСТЯВАНИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ.
201
10
 
14
 
! Отговори
СМЕХ...ЕЙ..СМЕХ преди 2 години
АБЕ , МНОГО СЕ РАДВАМ НА ТАЯ "ПРОМЯНА " БЕ.....ЕТО ВЕЧЕ ИМА ОПАШКИ ПРЕД КОФИТЕ ЗА ХРАН. ОТПАДЪЦИ ....А , ТОВА Е "ПРОГРЕС"---ХОРАТА ЗНАЧИ ПЕСТЯТ ОТ ХРАНАТА!САМО ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ НАПРОЛЕТ ДА ПРОВЕРИТЕ В КОФИТЕ ...ДАЛИ НЕ Е ОСТАНАЛО НЕЩО ЦЕННО ОТ "РАДЕВАТА -ЗИМА"....!
200
19
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
"В момента се случва хаос и разруха"? Къде го видя това социалният антрополог. Имаме работещо правителство и работещ парламент. Къде е хаоса. Има събрани два милиарда повече приходи от заплануваните за полугодието. Къде е разрухата? Това са опорни точки на гербаджийската пропаганда. Учудвам се че ги казва точно Харалан Александров.
199
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да гласуваме единодушно за - слави за да няма други избори и разбира се исчегьртването на корумпетата да продьлжи
198
7
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Ние не сме от ничии партии. Казваме ви неща, които са истини. Виждаш стока в магазин се разваля, ще я изхвърлят, но няма да я намалят. И новобогаташи нови за 12 г изнупиха хората на бкпдосгербсо земята на безценица от поземлени комисии, от кметство. В Бг само с далавери можеш да имаш. Гледаш, и до там. Разбойнуци са на ход 12 и мниго преди от 44-та. И оростите сме с душа вие щото сте умни докарахте гилям % от народа до просешка тояга. Ит село в град, а град глад. Оставихте гражданите без работа.
197
2
 
2
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Вечер има опашки за боклyка. Верно е, че има много богати. Минавайки вечер за у дома и виждам спрели турци, интелигентни да си избират, видях 2 касетки нови и веднага красивият млад мъж ги взе. Ето ви Германия, дойде и в България. И си проверявайте джобовете, че са намирали златни неща, забравени от вас комунистите. Богат човек зъл и алчен. Все той да има.
196
4
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Интересно, нито един коментар плюещ по ГЕРБ , и то с "каруцарски" език не е изтрит