Кой в чий кабинет е бил, кой е смокинов лист или цял "Листопад" в НС

Защо БСП бърза да се закрие 46-ото Народно събрание?
52
Кой в чий кабинет е бил, кой е смокинов лист или цял "Листопад" в НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Искането на БСП да се приема актуализацията на бюджета на извънредни заседания разбуди страстите в парламента.

Социалистите поискаха бюджетната комисия да се събере в събота, а пленарната зала във вторник, за да се промени макрорамката. Искането им в крайна сметка срещна само подкрепата на ГЕРБ при гласуването и не беше прието, но дебатът продължи близо два часа и половина като премина под знака на взаимни нападки.

Още в началото при излагането на мотивите си, червената шефка Корнелия Нинова се обърна към депутатите от останалите ПГ, че по реакцията им вижда някакво несъгласие и допусна, че ще изложат процедурни хватки, за да не се приеме пректорешението на БСП.

Още по темата
"Но за последен път ви призоваваме да проявите разум и отговорност, за да гарантираме стабилност на България и сигурност на хората при идващите кризи", призова тя. Според Нинова по време на срещата с ИБГНИ е имало разбиране за бързото приемане на актуализацията.

Оказа се обаче, че от ИБГНИ не смятат така.

"Не е процедурна хватка, че от БСП гласуваха за удължаването на предложенията между първо и второ четене до 7 септември в петък, какво се промени от тогава? Президентът постави като условие актуализацията на бюджета и явно има обаждане от друга сграда към НС, но нека това да е за сметка на качеството на актуализацията на бюджета", отсече Армян Бабикян.

"Не се подигравайте с гражданите на България и с парите им", призова той.

Според него е важно актуализацията да не се прави на бегом, за да "ходим на избори на Октомврийската революция".

Борислав Сандов отсече, че заради това ДБ са отказали срещата с БСП, която уж е за съставяне на правителство, а всъщност е била за актуализация и на практика е само предизборен пиар на Нинова.

Иван Иванов от БСП настоя, че „два месеца слушаме врели - некипели, изслушваме министър след министър, а един закон не сме приели“.

"БСП няма да е вашият смокинов лист, единственото нещо, което трябва да се свърши тук е актуализацията на бюджета, ако не я приемем, това ще е грозен популизъм, който ще за сметка на българските граждани", каза той.

Според Виктория Василева от ИТН приемането на закони на коляно не бива да се допуска."Явно предизборната кампания е започнала, но нека когато става дума за държавния бюджет, да не подхождаме популистки, нека освен бърза, тази актуализация да е и качествена", призова тя.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси в НС Любомир Каримански от ИТН коментира, че докато от БСП са се изказвали е имал чувството, че е на конгрес на БКП и БСП.

"Нинова искаше да каже на комисията кога да работи, но не можете да го кажете и ако искате да помогнете на бюджета, нека да разгледате задълбочено в Комисията по европейските въпроси Плана за възстановяване, защото ако той не бъде разгледан ще губим пари", предупреди той.

Тома Биков от ГЕРБ коментира, че няма какво да чака и да бави НС и сега целта била да се определят датите на изборите, така че да са изгодни на президента Румен Радев, защото "много се е изнежил".

"Давайте да намалим срока и да ходим на избори, защото имайте предвид някой от вас страдат. Ще вземе Кирил Петков да направи партия. Не знам тогава ще трябва да удължаваме още с 4-5 месеца този парламент, за да може и той да се структурира. Тук стана "Листопад". Листа падат, става и сериал. Ту се събирате, ту се разделяте, пък се скарвате, пък някой ви вкара някоя интрига", коментира той.

Според Тошко Йорданов, ако този парламент работи по-дълго ще промени Закона за НСО и ще ограничи кръга на охраняваните лица, ще извади Бюрото за защита от контрола на главния прокурор. Той отсече, че днес БСП и ГЕРБ отново "са се гушнали".

"Ако предложението на БСП мине, те трябва да изпратят букет цветя и шоколадови бонбони на Иван Гешев", обобщи той.

Според Йорданов това е най-популисткия парламент и припомни, че Мая Манолова от ИБГНИ е била омбудсман по време на управлението на Бойко Борисов, че лидер на десните е бил министър при лидера на ГЕРБ.

Тома Биков отсече в защита на Корнелия Нинова, че тя никога не е била "на килимчето".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Какво каза Корнелия Нинова: "актуализацията е много важна заради коронакризата, средствата за опазване на границата, средствата за обезщетение на бизнеса, за онези работници които ще останат без работа". ................................................................................................................................. Вярно ли е? Вярно е разбира се. Поне това да свършат, че тогава да се ходи на избори. А кой бърза да ходим на избори се вижда. Лаладжията Тома Биков работи по въпроса
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
..А КОЙ ПЛАЩА ЦИРКА НА ОЛИГАРХИЯТА...НАРОДЪТ НАЛИ- АМАН ОТ ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИ И ОТ ЕДИНСТВЕНИТЕ УМЕНИЯ НА НАРОДНИТЕ БРАТЯ И СЕСТРИ ДА МЯТАТ КАМЪНИ С ПРАШКИ, КАМЪНИ И ПАВЕТА СРЕЩУ НАРОДНИТЕ ИЗЕДНИЦИ- ПОЛИЦАИТЕ- МНОГО МИ ПРИЛИЧАТ НА ПАРТИЗАНИТЕ СЕГА ОСТАВА ДА ПРИЕМАТ ЕДИН ЗАКОН ЗА ПЕНСИИ И ДОПЛАЩАНИЯ ЗА АКТИВНИТЕ БОРЦИ ПРОТИВ ГЕРБ- ТАКА ОЛИГАРХИЯТА ЩЕ СЕ ОТЪРВЕ ОТ ПАРИТЕ КОИТО ДАВА ЗА НАРОДНИ ВОЖДОВЕ, А ЩЕ ГИ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ НИЕ, КАКТО ПЛАЩАХМЕ ЗА ПАРТИЗАНИТЕ ДО ТРЕТО КОЛЯНО.
43
0
 
10
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
До Койчо: Койче, върви си, че цяла България ще остане без "заплата". И си вземи НБГНИ-то и ИТН-то и ДБ-то, че ни писна яко. И вървете след Сл.Тр, който ви води в ада, откъдето изпълзяхте!
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко се връща .Всеки бърза да наклепа другия, така де избири идват
41
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избирателна активност на следващите избори 20%? Ще гласувате ли като гледате тия палячовци? Аз не гласувам твърдо от 13 г
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ясно коя партия колко и за кого работи. Ако се съди по 9-дневния живот на 44 НС и сегашния на 46 НС, друга реална работа освен да уредят себе си и хора, за които лобират, депутатите дали са свършили? "Производителността" им е БЕЗСМИСЛЕНА ПРЕСКЪПА парламентарна говорилня на гърба на избирателя и ...нови кризи. В мирно време се водят компроматни войни, но...на високо ниво, в Парламента! Такъв "светъл" пример дават, та знае ли се!
39
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тези хора, да искат отново Бойко? Слушам го единствено, когато искам да се развеселя, а и той с неговите монолози, направо е жесток. И каква наглост трябва да имаш, да заставаш пред тези, от които си откраднал? Нямало доказателства. Лъжа било... Ако бяхме нормална държава след всички тези компромати, трябваше да си подаде оставката сам, а не да го свалят група сценаристи. Естествено, че ще има поддръжници, тези фирми с милиони печалби, на кого са според вас?
38
0
 
8
 
! Отговори
БАЙ ЙОРДАН преди 2 години
Е бива си го цирка. Това е показно за НИЩОПРАВЕНЕ. И в главните роли са всичките тарикати в парламента.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се махат всичките и стари и нови. Да си остават служебните, с малки изключения. Стига хрантутене на 240 паразита.......Много се смея като се сетя Караянчева с охрана и луксозен автомобил хахаха Абе я на село да копаеш....Прости, алчни, корумпирани, крадливи, без морал, без чест и без визия, това са всички и предишни и сегашни.....Но ще има изненада, скоро.....
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тези дето чакат Бойко да се върне, тогава ще видят края на филма. Сега Слави, притиснат от ДПС му помага в завръщането.....хахаха, краят на филма ще е краят на тази държава!!!! На мен лично вече ми е все едно, защото разсъждавам философски, че "Не е луд, който събира кюлчета.....", както и, че всеки народ си заслужава управляващите! На който не му харесва както мен, да го лъжат и крадат, свят широк......
35
0
 
9
 
! Отговори
quo vadis преди 2 години
парламенте ? За това ли ви избрахме ? Да се злепоставяте ,мразите , унижавате и търсите кусури? Народа ви гласува доверие и СБЪРКА , много СБЪРКА и сега ще вземе извод за следващите избори . Вие не заслужавате да сте в тази зала !
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези от НС всички, без изключение имат толкова ниска култура на изказ, че просто да го е срам човек да го слуша. С една дума няма такива ***.....Не се уважават един друг, та ние ли да ги уважаваме. Там всичко трябва да се изрине с голямата метла. Не ги и слушам вече. Слушам само какво става в ЕС, да знам какви мерки ще се налагат и тук и въобще за всичко!!!
33
0
 
7
 
! Отговори
баба Пена преди 2 години
Викам филма да го наречем - Български Парламентарен Тюрлю Гювеч, за по кратко ***
32
2
 
2
 
! Отговори
баба Пена преди 2 години
Нещо минуси ми кликате, явно не сте го гледали този уникален филм. Като стане 7 вечерта си пуснете която и да е национална тв и ще хванете по новините поредната серия. Ще ви издам една тайна - в следващите епизоди ще има леко повтрорение на предние, дето за 1вите и 2тите избори, новите серии ще са за 3тите избори, ама то ще бъде като предните серии, да не се оттечгите. Екъна ще настъпи към 25000 серия, някъде в близкото бъдеще
31
1
 
3
 
! Отговори
баба Пена преди 2 години
В сериала се разгкира уникалната мания по власта, кюфтетата, кебапчетата, тук таме златни кюлчета, ай на бар в слънчака, всеки втори е братчет на първия и има пари да му дава, ама той взел апартамент от цецо, дето има да дава на киро, той пък е девер и чичо на първата леля на боко джипката. Всички се борят за властта и само лъжат и мажат. Голям екшън с прискус на финансов трилър, лека селска комедия и много драма.
30
1
 
3
 
! Отговори
баба Пена преди 2 години
Глистопад - новия стар сериал по тв-то, с главни участници, Боко джипката, *** цайса, Цецо апартамента, Слави Фейса, Тошко чашката, Доган Буздуган, Валери Слънчака, Марешки дизела и други знайни и незнайни актьори. Сериала е по дълъг от Дързост и Красота, само около 100 000 серии, сега сме някъде в началото минали са само 30г от старта, значи към 15000 серия. Смятайте колко има още
29
6
 
16
 
! Отговори
toy преди 2 години
Всички вкупом усетиха заплахата на Радев. Корнелия си мисли, че е още от нейните. Скоро и тя ще се отдръпне от него, но ще е късно за нея. Актуализация няма да има. Не за друго, а защото ще помогнат на Радев в предстоящите явно кризисни месеци. Радев с вдигнатия юмрук, година по-късно ще разбере, че трябва единение. Независимо от високия рейтинг в момента, за два месеца и помен няма да остане от него. Президентът ще е жена! Руса. Обзалагам се.
28
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев им арестува крадливите червени олигарси и комунистите(БСП, ДБ, Мутрите) го мразят в червата си! Да посегне на червените им каси с пари от корупция и кражби, това никой не беше посмял да го направи.
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най късият виц: *** мисли за пенсионерите :)
26
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плюеха по Бойко и там и тук техните слуги-тpoлове, а се оказа, че той е много по-прагматичен и успешен от тези пaлячовци.