Бонка Василева от ДБ: Обявили сме с кого може и с кого не

"Демократична България е последователна", отбеляза депутатът
2 сеп 2021 22:45, Петя Славова
53

Защо "Демократична партия" не успя да се разбере с останалите партии и не отиде на преговорите с БСП, коментира депутат от партията. Според Бонка Василева от ДБ, социалистите първо е трябвало да си осигурят подкрепата на най-голямата политическа сила - тази на ИТН и след това да сядат на масата с останиллата част от партиите.

"Предизборната кампания явно е започнала за БСП от десет дена."., заяви депутатът в студиото "Денят ON AIR".

По думите й, "Демократична България" е последователна. "Ние сме обявили в нашите учредителни документи с кого може и с кого не може. Нещата не са се променили, откакто сме се учредили, така че извадени думи от контекст да не ги превръщаме в сензация. Чух как се опитват да ни прехвърлят вината за това, че те са се превърнали в токсична партия, но това няма как да се случи", категорична бе Василева

По думите ѝ лидерите на "Демократична България" са били последователни. "Българската политика трябва да започне да обсъжда реалността, защото хипотезите "ако" ни довеждат до още едни нови избори. Трябва да се научим да работим с реалните факти", допълни Василева в ефира на Bulgaria ON AIR.

И подчерта, че в партията ѝ няма разединение.

"Явно живеем в балон на парламента и Facebook. Там информацията се изкривява. Редно е да спазваме принцип на източниците. Не е редно да се интерпретират новини. Явно предизборната кампания е започнала от 10 дни. Ако зависеше от "Демократична България", щеше да има правителство. Ние сме конструктивни, показали сме го в нашите позиции и действия. БСП трябваше да си осигурят подкрепата на най-голямата партия на промяната - "Има такъв народ", и след това да седнат с нас на преговори. Те какво поискаха? Да седнем ние с тях на преговори и да започнем да говорим бюджета?", коментира народният представител.

Василева допълни, че диалогът за бюджета се води в пленарната зала. "Този цирк, който се разигра днес пред гражданите, отвращава хората. Поведението на някои колеги е недостойно. А емоциите в нашата Комисия са нажежени. Днес трябваше да е блиц контролът към Комитова. Там нещата все повече излизат извън контрол, но тези разкрития, които се правят, те се замъгляват. Парите не са застраховани. Имаме сериозно преплитане на интереси", посочи още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
С фараон Иво Прокопиев може ли?
34
0
 
0
 
! Отговори
Xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa преди 2 години
Тая си е чист тpaверс :)
33
2
 
0
 
! Отговори
Лидия преди 2 години
Ах леле ... ДБ и техните безумни искания. Тия хора съвсем не знаят къде се намират.
32
1
 
1
 
! Отговори
Велияна преди 2 години
ДБ е последователна, ама друг път, всички от тая партия са фурнаджийски лопати
31
1
 
2
 
! Отговори
Селооооооо преди 2 години
Бонка, Цецка...аре стига бе, за толкова *** ли ни имате. Дайте някой с нормално име, визия, речник и образование. Ама май нямате!
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме обявили с кого може и с кого не,казва г-жата от ДБ.То може да ти се иска да може,ама ако другия дето го искаш не може,все щи си ходиш "неудоволетворена".Типично женско разсъждение.Бе на какво ви учат в тия училища и университети,бе?Ми едно ясно и смислено изречение не можете да изкажете.А езикът ни е много богат на думи и изразни средства за да се предаде ясна мисъл в изречение.До къде я докарахме.
29
4
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Важното е че Бойко Борисов го няма и свободата огря България !!! Венсеремос БСП !!!
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-важното е на следващите избори да дадем масова подкрепа за Герб, защото иначе България потъва, както вече лично се убедихме
27
8
 
13
 
! Отговори
ООООХ... преди 2 години
ВИЕ ОТ ДБ СЕ ПОЧУДИХТЕ КАК ДА ОПЛЮВАТЕ БСП И НАЙ ВЕЧЕ КОРНЕЛИЯ НО ВСИЧКИ ЗАЕДНО НЕМОЖЕТЕ ДА ЗАСТАНЕТЕ ДО НЕЯ ТЯ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ПОЛИТИК В ЦЕЛИЯ ПАРЛАМЕНТ А ВИЕ ОТ ДБ ИСКАТЕ САМО ДЛЪЖНОСТИ ХР.ИВАНОВ Е ТОЛКОВА СЛАБ ПОЛИТИК ЧЕ НИЩО НЕ МУ СЕ РАЗБИРА КАТО ГОВОРИ НО СЕ РАЗБРА ЧЕ ИСКА ДА Е МИНИСТЪР - ВИЕ ЗАПОЧНАХТЕ ПРЕДИЗБОРНАТА АГИТАЦИЯ ОЩЕ КАТО ДАДАХА МАНДАТА НА БСП НИЕ НЕ ГЛАСУВАХМЕ ЗА БСП НО СЕГА СЛУШАХМЕ ВСИЧКИ И РАЗБРАХМЕ ЧЕ СМЕ СГРЕШИЛИ СЕГА НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ СЕ ПОПРАВИМ
26
3
 
13
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Аман от *** в политиката , които възникват с идеята да заменят апашите от ГЕРБ със свои хора!Никнат като гъби , лъжат че мислят за страната , а както са я подкарали ще ни наврат в дъното на дъното!Аман от Ристьо , Славчо , Дончева и фесовете - те ли ще спрат Бойко и Гешев?На муки!
25
2
 
1
 
! Отговори
фори преди 2 години
Една истинска и оправна жена с всеки може и всякак може!Що за глупости пак ръсят милите ни политици и дупетати!
24
5
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименгроб не е са дясна...обслужващ персонал са на...дпс,обслужват ...мафията...антибългарска са,обслужват путин!
23
2
 
13
 
! Отговори
статукво преди 2 години
Като видя женско име завършващо на Ка и знам че е страшна селяния
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вас кой ви иска мнението, че и да обявявате, айде въз и по-бързо...
21
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Обявили сме с кого може и с кого не '' .........................значи с комунистите може, а с всепризнатата единствена дясна партия Герб не мoже ? ... гиди комунисти скапани, начело с най-големия комунисти товарищ Костов
20
5
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
на Росенец...нямаше само олио...и да си спретнете...турски борби...и въвлякохте Народа ни...християни срещу мюсюлмани...ристьо!...и аз ти вярвах...признавам си!
19
4
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
костов и орлетата...бойкотирахте всичко което можахте бре...демек процентите ще растата...е Народа ни ще ви върнем във фейса на следващите...не ви плащаме...да си избирате с кого можете...а да работите за просперитета на Народа ни!не е пор.ог.аф.я...битка е...!дпс...пращаше активиски да гласуват за Волен...а го играеше най-отявлен...нима костов и доган не разпродадоха Държавата ни?играещи...врагове!не ви вярваме...по делата!!!
18
2
 
4
 
! Отговори
Проверил преди 2 години
И тая като ЖаджиГената НБУ.
17
2
 
1
 
! Отговори
Мангоджери преди 2 години
Естония подразни Белгия с ранен гол и си изпати
16
2
 
8
 
! Отговори
В Б преди 2 години
Бонке по-сериозно, че спирам парите.