Бонка Василева от ДБ: Обявили сме с кого може и с кого не

"Демократична България е последователна", отбеляза депутатът
2 сеп 2021 22:45, Петя Славова
53

Защо "Демократична партия" не успя да се разбере с останалите партии и не отиде на преговорите с БСП, коментира депутат от партията. Според Бонка Василева от ДБ, социалистите първо е трябвало да си осигурят подкрепата на най-голямата политическа сила - тази на ИТН и след това да сядат на масата с останиллата част от партиите.

"Предизборната кампания явно е започнала за БСП от десет дена."., заяви депутатът в студиото "Денят ON AIR".

По думите й, "Демократична България" е последователна. "Ние сме обявили в нашите учредителни документи с кого може и с кого не може. Нещата не са се променили, откакто сме се учредили, така че извадени думи от контекст да не ги превръщаме в сензация. Чух как се опитват да ни прехвърлят вината за това, че те са се превърнали в токсична партия, но това няма как да се случи", категорична бе Василева

По думите ѝ лидерите на "Демократична България" са били последователни. "Българската политика трябва да започне да обсъжда реалността, защото хипотезите "ако" ни довеждат до още едни нови избори. Трябва да се научим да работим с реалните факти", допълни Василева в ефира на Bulgaria ON AIR.

И подчерта, че в партията ѝ няма разединение.

"Явно живеем в балон на парламента и Facebook. Там информацията се изкривява. Редно е да спазваме принцип на източниците. Не е редно да се интерпретират новини. Явно предизборната кампания е започнала от 10 дни. Ако зависеше от "Демократична България", щеше да има правителство. Ние сме конструктивни, показали сме го в нашите позиции и действия. БСП трябваше да си осигурят подкрепата на най-голямата партия на промяната - "Има такъв народ", и след това да седнат с нас на преговори. Те какво поискаха? Да седнем ние с тях на преговори и да започнем да говорим бюджета?", коментира народният представител.

Василева допълни, че диалогът за бюджета се води в пленарната зала. "Този цирк, който се разигра днес пред гражданите, отвращава хората. Поведението на някои колеги е недостойно. А емоциите в нашата Комисия са нажежени. Днес трябваше да е блиц контролът към Комитова. Там нещата все повече излизат извън контрол, но тези разкрития, които се правят, те се замъгляват. Парите не са застраховани. Имаме сериозно преплитане на интереси", посочи още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
11
 
! Отговори
Радж преди 2 години
Бонке, у лево. Ти от кога започна да разбираш от политика?
14
4
 
12
 
! Отговори
Qwerty преди 2 години
Винаги съм мразил БСП заради БКП и заради разни тарикати като Нинова, Станишев и Гергов. Но некъдърниците от ДБ и ИНТ направо ме отвращават, те са на интелектуалното ниво на пъпчив 8мо класник. На следващите избори гласувам за БСП и това е, всичко е извратено и аз се извръщавам.
13
4
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
ако е казал, че може и да отиде и не е отишъл, не е хамелинощина. Как видя такова нещо, и как го пишеш в толкова часа?
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Христо два дена преди да НЕ отиде при Нинова каза, че мжело и да отиде, зависи други дали ще отидат. Прото неееемам думи от хамелеонщина.
11
1
 
14
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Уф, ама как пък всички казват, че са последователни. А иначе, ако се разровим в казано и направено излиза мазало.
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде измъкнаха тази Бонка? Защо Бойкикев се скри? Да не говорим, че точно Бойкикев и Атанасов са токсични.
9
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ (не случайно наричани психодесни) и мутрите заминават в канала, заедно с ИТН. Или идва някаква читава партия или и следващите ги очаква същата съдба.
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнам коя е тая бонка, знам че в комунистическа партия ДБ са двама лъжливи пропаднали комунисти, Бойкикев и генерал пигмей. И двамата се ослушват само за порция и си лягат с всеки който плати. Приказките им не ги слушайте, само гнусни лъжи!
7
4
 
19
 
! Отговори
Марко преди 2 години
Ей Бонке ,и ти си лъжкиня.Още кого лятото лежахте по площадите правехте заявки и подкрепяхте БСП и Рундьо. Така,че не ни прави на мало-умни .Вие градските стени много нагли
6
2
 
19
 
! Отговори
Аман от претенции! преди 2 години
Бонке, Бонке! Докато чакате "перфектния" кандидат, ще си умрете дърти девственици. Мислита само за собствените си разделителни линии, а не за гражданите. Това ви е основния проблем - вторачени в миналото оставате без бъдеще.
5
4
 
13
 
! Отговори
Маджо съм преди 2 години
1.2.3. Проба, проба. Алооо, Бонке, алооо, чуваме ли се? Христо търся. Крие се. Кажи му, че идвам! Край.
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжливият комунист Бойкикев изпълва словосъчетанието "политическа уличница" със смисъл. Този е бил и готов да бъде с герб, бсп, чалгарите при едно единствено условие, да си получи порцията от лапачката. Срам!
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спонсора ви нещо не иска да спонсорира ДБ и отивате в канала. Ама така става като казахте, че ще се явите с ваш кандидат за президентските избори.....Сега ще ви пратят в девета глуха и няма кой да ви даде нови 3 милиона за реклами и билбордове. Не е въпроса с кого може и с кого не понеже сте прекалено малко да казвате дневния ред на България. За това ще ви пуснат сифона и директно в канала.Перефразирам една поговорка с ново звучене: Който вади компромати от компромати умира.
2
5
 
16
 
! Отговори
Аман от претенции! преди 2 години
Aбе те всички са обявили разни работи, обаче ако продължавате да сте толкова твърдоглави и не направите някакви отстъпки от глупавите си червени линии, ще си останете там, където сте. Заради вас БСП изглеждат добри, разумни и диалогични, докато вие сте криви, инатливи, себични, и най-лошото - непродуктивни. С една дума - ЯЛОВИ. Аз за ялова партия няма да гласувам. Понеже няма да гласувам и за останалите в този парламент, смятам да гласувам само за президент. А смятах да сте вие, щото сте десни.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С този не може и с онзи не може и с никой не може, значи че и ти нищо не можеш. Най-лесно е като Слави да си мислиш, че само ти можеш.