Не са отпуснати пари за събаряне на незаконната сграда в "Росенец"

Т.нар. "летни сараи" остават ангажимент на областната администрация
4 сеп 2021 10:30, Петя Славова
28
Не са отпуснати пари за събаряне на незаконната сграда в "Росенец"
Снимка: БГНЕС

Все още не са осигурени парите за премахване на незаконното строителство в парк "Росенец", край т. нар. летни сараи. Ангажимент за това има областната администрация, но средствата трябва да отпусне Министерският съвет, предава БГНЕС.

Още по темата

Обектите, за които има влезли в сила заповеди за събаряне, са триетажна масивна сграда, до оранжерията, както и и кабинка за охрана. Извършителят на незаконните строежи е неизвестен, сочат протоколите на общината. Малко над 68 000 лв. са необходими за събарянето на двете сгради, информираха след наше запитване от областната администрация. Те са поискани от Министерския съвет през март от тогавашния управител Вълчо Чолаков, но му е отказано, с мотив, че няма осигурени подобни средства. Поискани са повторно от новия областен управител Мария Нейков, за което тя потвърди и пред парламентарната комисия:

„Като настоящ областен управител, малко след назначението ми на 20 май, на 4 юни, с писмо до Министерския съвет, аз отново отправих искане за осигуряване на средствата за премахване на незаконните обекти. Но, до момента, по бюджета на Областна администрация – Бургас не е осигурен необходимият за възлагането на дейностите финансов ресурс“, посочи Мария Нейкова.

Заради липсата на финансиране не е започнала процедура по избор на изпълнител, уточняват от администрацията. Относно стартирала инициатива от граждани за набиране на дарения за тази цел, от институцията посочват, че нормативната уредба не предвижда възможност областният управител да приема целеви дарения в парична форма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,,хей тамо лодка,,... Бойкикевич си направи пиар, сега си трае. Всичката му работа е такава.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаха първо взе пари от вас да ги построи после държавата ще вземе и тя от вас да ги събори продължавайте да искате пари за болни деца защото за тях нямате и не забравяйте да гласувате за доган и дерибеевски явно за българите те са по- важни от децата и бъдещето на държавата
20
2
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
По закон ако собственика не го събори се праща от общината бригада за събаряне и пак ахмед доган трябва да плати.Ама като е пунта мара така ще пишат
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧИгърт...чИгърт
18
2
 
5
 
! Отговори
Добре измислено... преди 2 години
решение за да се запазят "Сарайте".
17
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
абе ще изври гърнето един ден,вервайте,колкото и заспали да сме..За късмет на ОБЪРКВАЩИТЕ ПОНЯТИЯТА ,те ще са вече "При Оня Долу"..И пак ще минат "тънко"-без да понесат полагащото им се наказание..Следващите да му мислят:..-Как и дали изобщо ще се справят с бандитскатаКАША,забъркана от "Лицата на прехода"..Или ще си останат на дъното-заровенивкалта..
16
3
 
5
 
! Отговори
Велин преди 2 години
Гайтански построи сарая на морето и той да го събори
15
2
 
2
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Няма и да отпуснат пари от Министерския съвет, просто защото там няма пари. Както и няма пари за заплати на бюджетните служители.
14
3
 
9
 
! Отговори
Аз преди 2 години
За един гараж,ми го събориха,а на тоя закона не важи.палат до палата и закон до закона.за кокошка няма прошка.за милиони има.никога няма да се оправи България.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
68 хиляди лева за събаряне?? Че това си е сума за цял апартамент!?!
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като я съборят комунягатаБойкикев къде ще плажува? Защо специално за целта си купи нови ***? Най - важното е, кой ще му носи сладолед? Кой ще му прави моабет?
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо няма да бутнат, чиновниците ще се плюмчат докато на тях не им бутнат някоя пачка под масата, колкото бутнаха "фитнеса" на Марешки дето е буквално на плажа
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как ще се ползва за обществени цели сградата като е на частен имот? Мислете преди да пишете.
9
3
 
5
 
! Отговори
инженер преди 2 години
До: номер 9 (Вуйчо Ваньо) Уважаеми, ти случайно запознат ли си със Закона за Устройство на Територията? Тук всеки изказва мнение по тема за която не е учил. Съгласно новите изменения в този закон, всяка незаконна постройка трябва да бъде съборена. Няма значение какви идеи имаш - незаконното се събаря. Точка!За това си има сериозни основания - няма съгласувани проекти, най-вече по конструктивна част. Ако стане земетресение никой не гарантира че сградата няма да се срути и хора да загинат.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси! Над 68 000 лева за събарянето на сараите на Доган??? Аз ако имах толкова пари, с тях щях да си съборя старата къща на село и да си построя нова!Имам къща с двор която е необитаема и се руши.Само пари дето нямам!
7
4
 
1
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Злината вече е свършена,но според мен може да се ползва за дом на приемни семейства или нещо подобно. Сега и да го бутнат няма стане каквото е било, ще остане един изкоп 2м дълбок, а ако все пак го зарият ще стои като разорана нива. Нека има деца там да врякат под прозорците на доганя.
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкикев с една лодка да отиде да събаря и да пренася, поне за това го бива
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да отворят дарителска сметка , има толкова много желаещи за събаряне на тези постройки, че и по 50 стотинки да дараяваме, ще ги съберем
4
8
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
По добре собственика да даде 68000 лв. и да се узакони.
3
9
 
8
 
! Отговори
НИКОЛЕТА РАДКОВА преди 2 години
ЦАРЕ СМЕ НА РАЗРУХАТА!!!!!ТОЛКОВА ЛИ НЕ СЕ СЕЩАТЕ ,ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА СГРАДАТА ЗА НЯКАКВА ДЕЙНОСТ-В ПОЛЗА НА ХОРАТА?И ТЕЗИ ХИЛЯДИ ДА БЪДАТ В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО.ПРЕДПОЛАГАЛ,ЧЕ ИМА НАЧИН С МАЛКО ВЪТРЕШНА РЕКОНСТРУКЦИЯ СГРАДАТА ДА СЕ ПРИСПОСОБИ КЪМ ОБЩЕСТВЕНА ПОЛЗА.НАПРИМЕР БАЛНЕОСАНАТОРИУМ ИЛИ ЗА ДЕЦАТА.САМО НЕ СЕ ИЗВИНЯВАЙТЕ,ЧЕ НЯМА ТАКИВА ЗАКОНИ ИЛИ ПОДОБНИ КЛИШЕТА!КАКТО ПРОМЕНЯТЕ ЕЖЕДНЕВНО ЗАКОНИ В ПОЛЗА НА ВАШИ ЖЕЛАНИЯ,ТАКА И ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ.ЕСТЕСТВЕННО,АКО МИСЛИ ЗА ХОРАТА НИ!