Тошко Йорданов за заплахата за убийство: "Политическа демонстрация за сплашване"

Сигналът бил за заплаха към Ива Митева и нейната майка, обясни той
4 сеп 2021 13:45, Петя Славова
185
Тошко Йорданов за заплахата за убийство: "Политическа демонстрация за сплашване"
Снимка: БГНЕС

Вече е заловен мъжът, заплашил с убийство председателката на Народното събрание Ива Митева. Според Тошко Йорданов - председател на парламентарната група на "Има такъв народ" и заместник-председател на партията, тази заплаха е абсолютна политическа демонстрация за сплашване.

"Беше демонстрация, защото в сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка ѝ - с името на майка ѝ и с изречението: "Знам къде живее", коментира той пред БНР.

По думите му Митева в момента е охранявана от НСО, но е била притеснена за майка си. "Освен демонстрация за сплашване, имаше и намек колко е важно НСО да вардят роднини на разни хора, един куп министри, бивши шефове и т.н.", посочи още Йорданов.

Още по темата

По думите му е имало прекалено много съвпадения. "Два дни подред се занимавахме с НСО и веднага сигнал за убийство срещу Ива Митева. След това - чета и аз от медиите, доколкото знам ГДБОП разследваха, най-вероятно те са го задържали. Прокуратурата се правеше както винаги на нещо странно, твърдейки, че няма сигнал. Не знам какъв е този човек. Не мисля, че някой се е напил и е изпратил имейл със заплаха", добави той.

Йорданов заяви категорично, че до края на следващата седмица парламентът ще извърши актуализация на държавния бюджет.

"Ако правилно съм разбрал това, което каза вчера президентът Румен Радев, той няма да бърза да разпусне Народното събрание, за да може да се приеме актуализацията на бюджета и още два закона - за НСО и за изваждане на Бюрото за защита на свидетели, което сега е под шапката на главния прокурор. Що се отнася до съдебната реформа - за спецсъдилищата, дано да стане, защото вчера БСП, ДПС и ГЕРБ практически саботираха заседанието на парламентарната правна комисия и там изоставаме с дни. Ако президентът иска и това да мине, ще трябва да остави НС да поработи още малко. Не става дума за незаконно удължаване на живота на това събрание, а става дума за изпълнение на някои искания на гражданското общество”, коментира Тошко Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
21
 
! Отговори
Е ле па тоя... преди 2 години
Каквото му е името/ТошкоАфрикански/такова му е и обяснението....АФРИКАНСКО...
143
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цели се да се възпрепятства прехвърлянето на личната гвардия на И.Г. към МП и оставя-нето й на подчинение на Каскета,както и забатачване на нещата със СпП и спецсъдили-щата.Хванали са за автор на заплахата един психично неуравновесен човек и той ще отнесе вината.Интересно е, чв вчера Блиц публикува като възможни автори на заплахата други имена - на две жени - Цветкова и Габриела. ШЕфът на НСО беше объркан,гл.прок-урор каза,че ВКП не е уведомена,НСО прехвърли нещата на МВР, тя - на МП.Пълна скръб
142
1
 
15
 
! Отговори
Не Тошко, преди 2 години
това бе глупендерска история на някакъв психар,която бе удобно използвана от вас- ИТН и от мутрите,за да върнете малка част от силно завехналия рейтинг на вашите партии,които ще са най-големите губещи при новите избори.Похват Тошко за треторазряден криминален сериал с кофти сценарий,написан от слаби автори.Ха познай,Тошко кои!Ако не се сещаш,викни си дружките,потърсете огледало и ще ги видите.
141
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НСО сигурно се опитват да задържат надутия си щат от 800 чантаджии. И организират тия сигнали. То така и на 1000 човека ще им вдигнат щата. А заплати по 4000-5000
140
0
 
16
 
! Отговори
Ку-куу преди 2 години
Аз пък се сетих как цяла България беше изтръпнала заради "АВАРИЯТА" в Белене ! Апропо, вече не помня... някой тогава понесе ли отговорност за тая гавра ?!
139
0
 
2
 
! Отговори
Горчо преди 2 години
Да, вече тези дето се радваха, че парламента отново е оживено място и бил се върнал духа на незнам си какво, просто не го споменават вече:) Инак коментирайте що не:)
138
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко не е платен, а е 'ъп...
137
0
 
13
 
! Отговори
Тошко е платен преди 2 години
Вече не остават съмнения.
136
19
 
1
 
! Отговори
маджио преди 2 години
всички тук сте полудялииии като вожда ви бибитко ***,а не Тошко тъпанарииииии такива.
135
0
 
4
 
! Отговори
Горчо преди 2 години
Не казват обаче какво е това загадъчно "задкулисие". За пирамидите-добре има няма 2-3000 години и не е ясно. А?Ама такова та??? https://nepoznato.energetika-bg/2021/08/horata-nyamat-shans-da-razberat-kakvo-se-sluchva/
134
2
 
1
 
! Отговори
КЪЩИ ЗА ТЪЩИ преди 2 години
абе ей *** бибиткови...
133
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко трябва спешно да бъде затворен в лудница, този човек е очевиден пример за опасно луд !
132
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко и той подлудя......хахахаха :))) Сбърках когато го определих за твърд, той си е психичноболен като Славчо, един дол дренки са....хахахаха :))) Как пък не отправиха заплаха към Тошко Африкански или към главния Чалгар, ами се осмилиха към единствената дето става в ИТН Митева.....хахаха :)
131
2
 
12
 
! Отговори
Йо преди 2 години
По-скоро активно мероприятие на Черепа.
130
0
 
23
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Малкия клоун, с голямата глава - това е то - хаджи Тошко Едикой си! Наистина, много ниските мъже са пълни с комплекси, и клоунът Тошко само потвърждава това правило!
129
1
 
20
 
! Отговори
Стари номера преди 2 години
Ива Митева не е направила нищо на никого, защото нищо не зависи от нея, за да бъде заплашвана с убийство. Целта на мероприятието е да се оправдае лишаването от охрана на главния прокурор Гешев и бившия премиер Бойко Борисов. Подобни номера ще минат само временно, но скоро ще лъсне истината.
128
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко,остави наркомана,скалъпения сценарий и Митева ,а кажи ,защо Арабаджиеви и Банева са на свобода ????Вие честно ли бе..... ????
127
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охраната на Румен Радев от НСО трябва да се свали!
126
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН, Манолова и ДН са партиите на мафията.
125
2
 
15
 
! Отговори
До 135 преди 2 години
Улии,за Банева не знаех.Ег***ти фарса ! Цинизъм ,подигравка !Майко мила !Как е възможно да сме толкова сляпо и неграмотно общество ?!И от Марс се вижда кого обслужва Радев !