Даниел Вълчев: Това НС ще е първото без нито един закон за 2 месеца

Кирил Петков със сигурност не бил десен човек
5 сеп 2021 12:48, Елка Василева
49
Даниел Вълчев: Това НС ще е първото без нито един закон за 2 месеца
Снимка: архив, БГНЕС

Това вероятно ще е първото Народно събрание, което за 2 месеца не е в състояние да приеме нито един закон, а това все пак е законодателният орган на страната. Това заяви проф. Даниел Вълчев - декан на Юридическия факултет на Софийския университет, пред Нова тв.

"Българското общество за 30 г. не можа да достигне до солидарност помежду си - няма солидарност между богати и бедни, между живеещи в София и в Тутракан. Всеки гони някакви свои цели и съответно елитите действат също по този начин. Понеже голяма част от хората се люшкат между различни партии, партийните елити са се насочили само към твърдите си ядра, но така затварят вратите за разговори с останалите. Това е големият проблем", смята проф. Вълчев.

Още по темата

Въпреки, че е десен човек, той смята, че в сегашната ситуация БСП  се държи най-нормално от всички формации в парламента. Според проф. Вълчев няма нито една разумна причина да не се състави кабинет.

На въпрос дали това ще се случи след третите за годината парламентарни избори, ако партиите в НС са отново същите, той каза: "Опитът показва, че в политиката всичко е възможно. Завоите вече се взимат. ГЕРБ вече не са невъзможен партньор, ГЕРБ с Борисов са невъзможен партньор".

Запитан дали новият политически проект с Кирил Петков и Асен Василев ще консолидира дясното, проф. Вълчев заяви: "От двамата спрягани министри, за които се твърди, че ще са лидерите на този проект, единият със сигурност не е десен човек. Говоря за министър Кирил Петков".

Според проф. Вълчев въвеждането на мажоритарна избирателна система е нещо, над което трябва да се помисли.

"Винаги съм бил скептичен към мажоритарната избирателна система, защото винаги води до един и същ резултат - двуполюсен модел. Но в партиите има нормални хора и може би това е начинът", обясни проф. Вълчев.

Относно Петър Илиев от "Има такъв народ" проф. Вълчев каза, че студентите го харесват.

"Всяка година правим оценка на преподавателите според мнението на студентите. Той винаги има високи оценки", обясни проф. Вълчев.

Той разговарял с Илиев, който му донесъл книгата си. Копието било от 618 страници. На въпрос, че в копие от 2015 г. книгата е с 698 страници и се смята, че сега от нея са премахнати текстовете от труд на доц. Наталия Киселова след обвиненията в плагиатство, проф. Вълчев уточни, че сега е видял книгата за първи път и трябва да се изясни кое копие е съществувало през 2015 г.

"Софийският университет беше обвиняван, че не е взел мерки. Надявам се, че вече всички разбраха, че допреди няколко седмици университетът не беше сезиран по случая. След като това стана, се взеха много бързи мерки, назначена е комисия и въпросът ще бъде изяснен докрай", подчерта проф. Вълчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политик който нищо не е направил а критикува другите че и на държавна работа няма място там вън
35
2
 
1
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Кирил Петков може и да не е десен човек, но със сигурност е свестен човек. Промяната ще я направят хора като него. А БСП могат да помогнат.
34
2
 
2
 
! Отговори
като чета преди 2 години
тоз не аресваме, онзи не аресваме, само харесваме Биби да нъ кара с 200. Еми *** на бял кон, ама тоз път и коня ще въ язди
33
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
де-би-ли избират де-би-ли това са нестабилни хора които повече не трябва давлизат в нс
32
1
 
1
 
! Отговори
fostara преди 2 години
i nit edna lenti4ka
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е че депутатските заплати вървят
30
0
 
16
 
! Отговори
Loyko преди 2 години
Най-доброто което сътвори този Парламент е,че не прие нито един закон. Всичко евентуално което можеше да измислят и приемат ще бъде 100% брак.
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважаеми професор Вълчев, на всички ни е ясно, че гледате как да потулите случая с Петър Илиев и ще го направите. За балъци ли ни мислите, нали зам.-председателят на тази Етична комисия е именно преподавател в ЮФ. Уважаемият декан професор Вълчев ще го наговори,заплаши по неговите си методи, завоалира и ще "ритнат" случая
28
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Другарю Вълчев. Гледах те по телевизията. Много мънка, но не осъди плагиат Илиев.Трябва да се провери дали и ти не си плагиатствал. Комунист името на партията си мени, но ниския морал никога.
27
4
 
15
 
! Отговори
Ал Бънди преди 2 години
Я, виж кой изплува от блатото? Скрий се там и не мърдай, Вълчев! Смърди около тебе !!СПОМНИ СИ, КАКВО НАПРАВИ С БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ ???
26
4
 
14
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 години
Скрий се, Вълчев! Учителите не са те забравили! Ти си позор ........
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десният седенкар е винаги готов за власт.Този мухъл да си стои в университета и да не протяга мръсни ръчички към властта, вече достатъчно е петносан!
24
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вълчев,вие сте унищожителят на българското училище.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но заплати и привилегии си взимат
22
4
 
13
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 2 години
Защо ми бе изтрит коментара? Казах че Вълчев се ГАВРЕШЕ с българските учители по време на стачката! Отвратителна позиция!А коментарът ми бе изтрит???
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вълчев може и да има дар слово и правен капацитет, но погледнете му научните публикации - с 10 публикации и професор станал.
20
3
 
18
 
! Отговори
българин преди 2 години
Който мисли, че Вълчев е достоен човек да види неговата реакция по време на учителската стачка, когато беше министър!! СРАМ И ПОЗОР ЗА ТАКЪВ БЪЛГАРИН!!!
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да има солидарност по разбиранията на Вълчев. Държавата да дава държавни помощи на богатите от данъците на бедните и работниците.........................Царският блюдолизец върна имотите на Крадлив Дедо. Това е Вълчева солидарност. Агнетата да нахранят вълците.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако съществуваше Висшата атестационна комисия, Вълчев досега щеше да си бъде един забравен доцент там някъде в Софийския университет.
17
4
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Всички партии се оляха. Без изключение. Не само Герб, ДПС и БСП. И "партиите на протеста" се оляха. Просто всички са маскари (както е казал бай ***), за кого да гласуваш? Всичките ни партии в момента станаха за смях!