Нинова от Сопот: Едва ли е работа на служебен кабинет да се занимава с политически проекти

Имаме 7 решения за излизане от кризата, каза лидерът на БСП
5 сеп 2021 19:40, Анисия Иванова
79
Нинова от Сопот: Едва ли е работа на служебен кабинет да се занимава с политически проекти
Снимка: БСП

Едва ли е работа на служебен кабинет да се занимава с политически проекти, но ще изчакаме още малко, за да видим дали ще стане факт, тъй като до момента това е неофициална информация, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в отговор на въпрос относно евентуалните бъдещи политически проекти с участието на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков.

“Недоумявам каква е тази политическа лудост, която обхвана държавата. Цели браншове са на улицата и протестират справедливо: земеделците за обезщетения от градушките, работници за изработени и неплатени заплати, ресторантьори и хотелиери за обезщетения от затворени бизнеси, здравната система прегрява отсега.

Цените летят нагоре, доходите се стопяват. На фона на всичко това т. нар. партии на протеста се разправят кой в кой офис ходил и какво се е пазарил.

Още по темата

Служебни министри пък вместо спешно да решат най-важния въпрос сега - социалния, се занимават с партийно строителство на нов проект. А най-жалкото е, че това дава основания на Борисов да морализаторства и да се прави на спасител.“, каза Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

Лидерът на БСП е в Сопот, където е по случай празника на града и 136-ата годишнина от Съединението откри нов клуб на БСП.

По думите й единствената сериозна информация е било позицията на премиера Янев, че би подкрепил такъв проект и би гласувал за двамата министри. "Но нека да изчакаме - сигурно до седмица, две ще стане ясно. Разбира се, много е важна позицията на президента", допълни тя.

На въпрос дали БСП би подкрепила кандидатурата на Румен Радев за втори мандат, Нинова заяви: Ние вече сме изразили такава позиция, така че въпросът в момента не стои, но да видим как ще се развият нещата следващите седмици. 

Според нея решенията са лесни, стига да има разум и отговорност:

1. С всички налични ресурси и с актуализирания бюджет във вторник да се платят заплатите, обезщетенията и да се преизчислят пенсиите.
2. Да се купят лекарства и да се промени методиката за оценка на медицинския труд за ковид.
3. Да се плати по една заплата на самоосигуряващи се, ако останат без работа и на родители, ако останат вкъщи да гледат децата си.
4. Мярката 60/40 да се промени на 80/20 или 80/0 в зависимост от степента на затваряне на фирмите.
5. Нова методика за ценообразуване на енергоносителите с цел намаляване на цената на ток, газ, парно и т.н.
6. Енергийни помощи на социално слабите за зимата.
7. Безкомпромисна борба със спекулата, ако се появи такава. Всичко това е изпълнимо и работещо и ще помогне на много хора. Трябва само спокойно и хладнокръвно да се изпълни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
5
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Писна ми другарката Нинова дй ми чете ТуДу листи все едно сме някакви ид ио ти. Нито някой я пита, нито някой се интересува какво мисли. Да си седи там на нейните лаври на голем партиен лидери да си чака реда за властта. Видя се, че и в пликче да й я бутат в ръцете не е кадър да я вземе. Какво още трябва да провали, че да я махнат от пиедестала? И да спре да се сравнява с Борисов. Роденият да пълзи няма да полети. Факт.
36
5
 
19
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Президента разтури държавата по руски образец.
35
2
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Връщай партийната субсидия *** 1 лв. каза Рифирендума :)))
34
5
 
13
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Истината е, че президента разтури Държава по руски образец.
33
3
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Гладна кокошка просо сънува
32
8
 
2
 
! Отговори
7 преди 2 години
Служебния кабинет може да откара 1-2 години, с какво да се занимава бе Нинова?
31
11
 
6
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Служебния кабинет се НАЗНАЧАВА, не избира, гласува или тем подобни глупости, прави се еднолично от Президента на България без бесмислени разговори и договорки!! Там няма лигавщини от типа.. Тоя министър не ми харесва, той не е подходящ, няма да гласувам за него!! Там е по военно командира каза този ще е!! Ако не ви харесва имахте достатъчно възможности да изберете/ гласувате кабинет! Но явно нокой неможе да подбере по-добро правителство от Президента!!
30
8
 
14
 
! Отговори
? преди 2 години
Корнелия е един от хората, които не са направили НИЩО, АБСОЛЮТНО НИЩО ЗА БЪЛГАРИЯ И ХОРАТА ТУК.Служебното правителство за 3месеца направи повече от тази лейка за 10г.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тихина какви са, червени до костите на мозъка си......спестете си "демократичните" напъни, щото ставате смешни като Нинчето......хахахахаха :))) БКП заслужават лидер, който да ги поведе на някъде, Нинчето нито е лидер, нито ще ги поведе някъде......хахахаха :)))
28
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази като я видя и почвам да си представям как БКП въвежда купоните за пазаруване и да се чака в 5 сутринта за 1 кисело мляко.
27
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази е готова да съсипе България! Повече от Радев и хунтата му дори!
26
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам чувството, че таз работи за Бокича, една лоша дума за него не е казала, само ходи на манифистации и прегръща червени рози......хахахахаха :)))
25
27
 
6
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Бойко Борисов разруши България!! Доведе държавата до най-голямата криза в историята. Икономическа, здравна, парламентарна, конституционна!! И се скри в Банкя заедно със заграбеното злато и пачки!!
24
4
 
20
 
! Отговори
Никола преди 2 години
Киро е един перфектен лъжец.Дълго е опитвал почвата в Канада но такива като него веднага са извън борда,веднага са елиминирани.Ококорения и той е същия мошеник -крадец на интелектуална собственост.Мошениците си се надушват и си стават приятелчета.Не забравяйте и Божковия мошени Спецов приятелче на ококорения.Страхотен тандем за *** шаманите за които най- важно е да бъдат убави контета.Еснафи,кухи тикви
23
15
 
4
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Най добре е Владимир Путин да дойде!! Той ще спаси България. Но за целта е нужен национален референдум за излизане от ЕС и НАТО и присъединяване към Руската федерация!!
22
6
 
2
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
До анонимен 24 Борко постоянно е на два стола, понеже е доста дупест!
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая да не е шеф на ушатия та казва какво да работи фигуранта бе болшевишки крадливи леваци отврат
20
19
 
6
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Бойко Борисов така разби и разграби България, че дори г-жа Нинова, президента Радев, партиите на протеста и БСП немогат да я оправят!! Колкото и да опитват!!
19
4
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Румен Радев иска да седне на два стола, ама как се пада от тях, ще разбере на изборите!
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още по-малко е работа на фигуранта на Черепа, издигнат от нинова за президент, да изнудва Народното събрание за актуализация бюджета. Такава трябва да се прави от редовен кабинет! Ама БСП, начело с теб нищовице, го подкрепя в опита му да открадне още 2 милиарда.