Татяна Дончева предложила 500 хил. лева на Радостин Василев

Той я обвини, че е искала да отцепи още 20-30 депутата
Обновена: 6 сеп 2021 21:38 | 6 сеп 2021 21:13, Нели Христова
202
Татяна Дончева предложила 500 хил. лева на Радостин Василев
Снимка: БГНЕС

 

Радостин Василев е депутатът, на когото зам.-председателката от "Изправи се БГ! Ние идваме!" предлагала 500 хил. лв., за да разцепи парламентарната група според думите на зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов.

Василев говори на живо в предаването на Йорданов по 7/8 тв, а малко преди гостуването му председателят на групата на ИТН разказа, че на 12 август Дончева отишва в адвокатската кантора на Василев в 17,30 часа.

"Опитваше да скъси дистанцията между нас, като обясняваше, че г-н Трифонов, наричаше го трубадур на Илия Павлов и зад него стоят десетки лица като Орлин Алексиев, Маджо. Каза как сценаристите са тамагоочита, а аз съм експерт на високо ниво. Не знаела откъде се контролира центърът на задкулисието на ИТН. Слави стоял по средата на масата от едната страна го дърпал Доган, от другата Орлин Алексиев", разказа Василев. Разговорът продължил около 2 часа, посочи той.

Преди срещата тя му се обаждала няколко пъти с искане да се срещнат само на 4 очи на дискретно място.

"Г-жа Дончева каза, че Николай Хаджигенов е педе*** с три деца и действащ агент на ДАНС. Тя обиди Корнелия Нинова, че е тъпа овца. Поведението й беше странно. Г-жа Дончева започна отдалеч, че вярва, че в ИТН има нормални 50 души, които да избутат сценаристите в ъгъла, защото те пречели на това да се формира кабинет. Изслушах я. Разказа, че трябва да ви отстраним от ръководството и тогава ще се получат нещата с тази партия и тогава ще се работи добре", разказа още Василев.

Той предположи, че Дончева е говорила и с друг депутати с "лидерски качества" и посикала от Василев да отцепи 20-30 депутати на ИТН. "Трябва да видим дали не е била профилактирана и г-жа Ива Митева", каза още Василев, защото според Дончева председатлката на НС "нямала кураж да се пробва" да отцепи 20-30 депутати.

Скандалът с подкупването на депутати се разпали след като в последното си интервю пред БНР Тошко Йорданов обясни, че Дончева искала да разцепи групата на ИНТ, като предложила половин милион лева на депутат от партията и предложила също министерски пост в евентуален редовен кабинет с мандата на "Изправи се БГ! Ние идваме".

На листчета тя "драскала" числа от половин милион лева, а влизането й в кабинет за среща е записан на запис, обясни преди дни Йорданов. Като "пълни бълнувания" определи зам.-председателката на парламента твърденията на Йорданов в коментар пред БНР.

"Това са абсолютни бълнувания. Аз не съм представляващ коалицията, не участвам в преговорите, не раздавам местата. Ако някой ви говори, че раздавам аз места, правителство срещу пари, това означава, че той съди по себе си. Нямам такова разбиране за политиката...", коментира тя и пред БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мръсни игри. Явно това е отигран начин на работа на всички едноклетъчни, дето са ни управлявали досега. Кой бори корупцията? Има ли спасение?
57
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо чалгарите крият явна корупция толкова седмици. Всичките комунисти(БСП, ДБ, Мутрите) и чалгарите са омазани до уши в корупция.
56
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се, що за слабо.умно меко.тело трябва да си за да гласуваш за ИТН или ГЕРБ.Единият е комплексиран чалгар с манталитет на мутра, а другият е сикаджия, издигнал се от пазач на паркинг до премиер.А, после кажете, че БГ не е страна на неограничените възможности.Гетото на ЕС.
55
5
 
19
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Дончева , Дончева , каква стана тя ?Хитрата сврака , с двата креке!Може да забравиш за депутатство вече!
54
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дамаджаната се налива със скъпо уиски пратено от Дубай.Вероятно ще излезе вярно , че всички партии на протеста всъщност са спонсорирани от Дубай.
53
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той затова ли си избираше вече нов Мерцедес по време на пленарто заседание
52
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз искам Мая да каже за чии *** викна Дончева? Тя и разцепи коалицийката. На следващите избори ги няма. ИТН ще постигнат първоначалната си цел да са 20-30 депутати максимум. Най-много да влезнат *** от Възраждане ( за съжаление).
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко е предложила.
50
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли още хора ,които вярват на ИТН и Изправи се.бг ??? От любопитство питам ...
49
1
 
7
 
! Отговори
Байчуу преди 2 години
До 54 Не е излъгала
48
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде си правят интервютата по платените телевизии.Между другото Рашков защо още не е привикал малък Тошко на разпит за този подкуп.
47
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България има спешна нужда от Борисов ! Ако тея ***()ти от протестите барабар с Радев се задържат още малко в политическата сцена на държавата ,такива неразбории ще сътворят,че няма изплуване 20 години.Не ги ли виждате бе ?!Те са поразени от алчност и сребролюбие ! До такава степен са заслипени от възможността да прилапат еднолично власт,че се стига до някви скалъпени заплахи,подкупи,разцепления и т.н. Не ги е срам от народа как се излагат.А къде отидоха проблемите на обшеството ?
46
20
 
9
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Колкото и да плачеш за Борисов,той никога повече няма да се върне на власт.Каквито и да са тия от ИТН,шапка им свалям,че заедно с другите протестни партии детронираха вожда,сега и завинаги.Точка!
45
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дончева каза, че Хаджигенов е ***..... аст с три деца и агент на ДАНС, за второто е интересно, за първото си е така, а Корнелия е *** овца, Слави трубадур на мутрите, а сценаристите тамагочита добре ги е насолила Татяна
44
12
 
15
 
! Отговори
СТАТУКВОТО Е РАДЕВ.. преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ - НАЙ-МНОГО НАТИСКАШЕ ЗА РЕДОВЕН КАБИНЕТ ПРЕЗ АВГУСТ-ЗНАЧИ ТОЙ Е ОСИГУРИЛ 5ОО ООО КЕШ И Е ПРАТИЛ ДОНЧЕВА ДА КУПУВА.... К О Р У П Ц И Я....
43
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че няма пари в държавата и ни разсейват с Баба Яга. Няма да актуализират бюджета и след месец ще настане анархия. Хора ще измират от липса на хляб, не от вирус. Затова никой не си дава зор да прави кампания срещу резидента на САЩ Радев - няма смисъл.
42
9
 
6
 
! Отговори
Жеко преди 2 години
ИТН са новото ГЕРБ, само дето са още по-недъгави и пълни с крадливи калинки.Това за Хаджигенов е истина, за Корнелия също.За мунчото на учиндолецът 500 х.лв. са много, тези и 50 х.лв. ще продадат майка си.Феновете на ИТН да си пуснат някой виц на Славиту от автобуса. Този е наистина по-голям наглец и по-*** от ББ.
41
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се връща ГЕРБ, видяхме, че нищо не става от нито една друга партия.
40
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре й каза на баба Цоцолана, другаря Румен петков: Титийната в спалнята ражда безумия.
39
6
 
7
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
Ти си безнадежден случай.