Кирил Петков със стратегия "Общини без корупция", само така ще има инвеститори

Докато съм служебен министър, на политически теми няма да отговарям, отново потвърди той
146
Кирил Петков със стратегия "Общини без корупция", само така ще има инвеститори
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет току що прие стратегията "Общини без корупция", обяви министърът на икономиката Кирил Петков на извънреден брифинг в МС.

"Приехме много сериозна мярка срещу корупцията. Това е един процес, при който България трябва да остане без корупция. Работим много сериозно с бизнеса, за да го подпомогнем", каза министърът на икономиката и продължи:

"Добрата новина е, че това решение беше взето днес на МС, а вчера вече 4 общини поискаха да са първите без корупция. Надяваме се още много общини да се сертифицират и да бъдат място, където инвеститорите могат да бъдат спокойни".

В коментар за ширещите се спорове в Народното събрание около актуализацията на бюджета, икономическият министър посочи, че ако има промени в начините на мерките, като 60/40, това означава потенциално забавяне на парите за бизнес.

"Така че мерките са заложени правилно и не трябва да се променят. Призовавам и НС да има това в предвид, защото неслучайно предложението на служебния кабинет е такова", уточни Кирил Петков във връзка с актуализацията на бюджета.

Самият Петков отново не пожела да коментира бъдещето си в политиката с категоричното: "Докато съм служебен министър, аз на политически теми няма да отговарям". На въпрос дали би участвал в следващ служебен кабинет, Петков посочи, че на този етап не е канен на разговори за нещо подобно и второ, ако получи покана, ще го обсъди с президента.

На брифинга присъства и служебният министър на туризма Стела Балтова. Тя посочи, че служебният кабинет застава твърдо зад подкрепата за туристическия бизнес. "Ние осигурихме среда, която успя да възстанови жизнеспособността на туристическия сектор, така че компаниите да успеят добре да управляват риска, който трябваше да поемат", обясни от своя страна министър Балтова.

17 програми и схеми за подпомагане действат в подкрепа на сектор туризъм и до момента помощта възлиза на над 685 милиона, допълни тя.

"Държавата стои зад сектора и осигурява всички възможни условия той да може да работи спокойно и уверено в среда на противоепидемична обстановка", подчерта още министърът на туризма. Балтова призна, че с новите мерки има известни проблеми при събитийния туризъм, но обеща съдействие от страна на бюджета.

Според Балтова от мерките в момента са засегнати най-вече нощните заведение и не може да става въпрос за крайно засягане на целия бранш.
                                                                                                               
По време на брифинга Кирил Петков коментира и рокадите в ДКК.

"Имам право да освободя хората, които са извършвали нарушения в Държавната консолидационна компания (ДКК). Хората, които са извършвали тези нарушения, не могат да останат на своите позиции, категоричен бе Петков.

"Утре, ще направим още разкрития с МРРБ за нарушения в Държавната консолидационна компания", обеща икономическият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
Као змия преди 2 години
Офф като видя някой такъв стъклен и ездушен втренчен поглед веднага се сещам за доктор Фауст. Що така?
118
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Петков,какво стана с двойното ти гражданство?Така и не видяхме документа от Румъния,да не говорим за датите и други подробности.Не сме с къса памет,затова не се надявай,че ще можеш да заметеш под килима казуса.
117
0
 
1
 
! Отговори
безплатно! преди 2 години
До СМЕХ.... АНГРО значи наедро (ан=на гро=едро), НА АНГРО=на наедро!
116
1
 
2
 
! Отговори
Може да стане само преди 2 години
като в Китай - Трудови лагери или екзекуция - спрямо големината на извършената корупция!
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз си задавам въпроса на ум руснаците или българите са по зле като нация.
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да се вредиш от инвеститори.хората си имат всичко в цял свят.тука могат да инвестира някои пропаднал руснак или някои ром от факолтето.
113
3
 
3
 
! Отговори
Как ще стане преди 2 години
Корупция = българщина
112
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, ти ли въртеше шмети капелито с "Коректна фирма" преди? Дето една частна фирма или фондация издаваше сертификати за коректна фирма срещу заплащане. По-точно годишен абонамент. Хехе
111
1
 
9
 
! Отговори
Дамян преди 2 години
Общините са най-корумпираните .И там няма значение от коя партия е кмета.Аз съм работила с Общините . Там който плаща той поръчва няма значение конкурс ли е обществена поръчка ли е. или ........ Питайте Бобокови те ще ви обяснят за какво иде реч.
110
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kyx, като началника си Чорапа... Все едно някой ще му каже, дали в общината има корупция...
109
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ***. много нещо. Но ако трябва да сме честни - наистина общините имат нужда от промяна - там дори не са капиталистическо-корупционния слой, там са още във феодалния. Имат си по един местен феодал и никой нищо не може да му направи, той коли, той беси. От примери има ли необходимост?
108
2
 
12
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Къде са ти ония 600- инвеститора ГДЕТО Идвали с тебе , бе лъжецо НА АНГРО.....???!
107
2
 
5
 
! Отговори
КВИ СЕРТИФИКАТИ, БЕ. преди 2 години
АМАН ОТ ШАШМАДЖИЙСКИ ДОКУМЕНТИ ИНСТРУКЦИИ И ЗАПОВЕДИ.....И САМО, ПРЕЛИВАНЕ ОТ ПУСТО В ПРАЗНО---ЗА ПАРИ!!!
106
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този не е никакъв борец за правда,а обикновено треторазрядно глобалистко ***.
105
4
 
19
 
! Отговори
помним преди 2 години
Нали след 04.04.21г. щеше да има "десант от инвестиции"
104
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек който е доказан лъжец ще казва къде има корупция. Смех!
103
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кукловодите ни вадят поредния месия и стадото пак ще клъвне на гола кукичка.
102
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентът Румен Радев с инициативата си Три Морета гарантира ядрени инвестиции от страна на Русия когато тук загърмят искандерите от Крим.
101
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма да инвестира в България, западняците под инвестиция разбрат да отворят филиал българите да работят евтино, а продукцията и печалбата да се изнася. Никой няма да вложи пари в български фирми да купи акции и продукцията да е българска и да се продава в България вместо западни стоки, да не говорим че никога няма да позволят да изнасяме, на Запад има свръхпроизводство, чудят се къде да продадат, остава и България да произвежда и да конкурира.
100
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има инвеститори само ако сме бедни и им работим евтинко. А корупцията не е проблем за тях, за богатите инвеститори корупцията е нещо нормално.