Станев за Дончева: Прасенцето касичка на корупционната схема

Татяна Дончева била недолюбвана и в собствената си коалиция
8 сеп 2021 10:25, Елка Василева
59
Станев за Дончева: Прасенцето касичка на корупционната схема
Снимка: архив, БГНЕС

„Ще бъда искрен. Когато си затворя очите и мисля за Татяна Дончева, си представям прасенцето касичка на българската корупционна схема в политиката”, заяви Филип Станев от „Има такъв народ” пред Нова тв.

Още по темата

Той коментира скандала между партията на Слави Трифонов и Татяна Дончева.

„Цялата ситуация е изключително интересна не заради друго, а защото обяснява до голяма степен събития в този парламент. Има предвид моралните качества на действащите депутати и в много парламенти назад. Тези събития се случва точно благодарение на политически играчи като госпожа Дончева”, каза още Станев.

Той припомни и факти от нейната кариера. „Когато тя оглави „Движение 21” и се превърна в ярък боец срещу Бойко Борисов, малко след това го покани на конгрес на движението си и само дето не се целунаха. Ще ви припомня за една коалиция между нея и Румен Петков, който по неин адрес беше казал, че тишината в спалнята ражда чудовища. Тя после се коалира с него, някак му прости тези думи. Но трябва да се върнем още по-назад, в далечната 1992 г., когато Дончева като част от тогавашната Софийска прокуратура бива отстранена по настояване на тогавашния главен прокурор Татарчев за липса на професионални и морални качества. Госпожа Дончева, с игрите които играе през годините, се превърна в еманация на това, което се нарича „политическо дилърство”, „търговия с влияние”, „желание за разцепване на групи”. Тя самата много обича да се скрива зад маската на епитети, които слага на хората”, заяви Станев и посочи, че неколкократно е обидила председателят на парламента Ива Митева. Според депутата от ИТН има и други „такива играчи” в този парламент.

Според него Дончева е „недолюбвана” дори и в собствената си коалиция. Причина за мнението му са изказвания на други членове на „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Той посочи, че от партията ще се държат максимално отговорно предвид задаващите се кризи с коронавируса и мигрантите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
"Той посочи, че от партията ще се държат максимално отговорно"... Какво ли значи това? Човек "се държи" пред камерите,НС не е телевизия, там се РАБОТИ и се ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ. Със скандали и интрижки са пълни TV сериалите. Аз пък като "си затворя очите" вождам нагли сценаристчета на долнопробно примитивно шоу, които се гаврят с нас за по 10000 лв заплата и рейтинг на 7/8 помията
40
0
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Целият този ПодкупГейт предполага у ИТН или политическо слабоумие, или умишлено саботиране на съставянето на правителство на промяната с участието на ИБГНИ след следващите избори. Какво ни се казва: Имало среща (никой не отрича), показвали се някакви листчета (не е сигурно), Дончева търсила хора за подкрепа на трети кабинет с мандата на ИБГНИ (може би). По нататък?
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре Дончева отколкото сценариста Станев.
38
3
 
2
 
! Отговори
До преди 2 години
Цветанов на предните избори,при деспут я обвини,че не е създала семейството и деца.много се възмутих от това,но са верни думите му,Пена бодлива крава ,Господ рога и деца не дава.задлужава си го в живота.
37
2
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Направо свинятта сейф...
36
7
 
9
 
! Отговори
42Цялата преди 2 години
Партия на Слави не струва колкото Дончева.
35
2
 
8
 
! Отговори
Прасенцето преди 2 години
Прасенцето със съдрани дънки - прасенца си и сънува! Какво друго?!
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сигурно е вярно, ама и вашия човек се изметна от думите си, както и като казахте, без бсп, пък после друго стана. ;)
33
1
 
10
 
! Отговори
до ОБЯВА В преди 2 години
Какво прасенце бе момчета, тази тежи поне 150 кила.
32
5
 
6
 
! Отговори
= преди 2 години
Защо мислите Татарчев изгонил дебелог.ъзата другарка от прокуратурата?Да не би случайно да е за рушветчилък?После и Станишев я изрина от БСП,като поводът беше Ванко1,но случаи преди това имаше много и брутални.Тази нагла женица се прави на велик адвокат,а всъщност разнася едни пари от адвокатите към прокурори и основно към съдии,така печели дела.Гнус ните тертипи от адвокатлъка ползва и в политиката,но този път не мина.В България не съдят такива престъпници,но дано я изхвърлят от политиката
31
4
 
4
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Такива политици като Татяна Дончева и Румен Радев са опасни за евтиния аутсорсингов кетъринг в България, при който работниците и държавните институции остават гладни, при ниските ставки на данъци и заплати, а целия актив отива в чужди мултинационални компании и банки !!!А политици като чалгаря и охранителя са дар божи поднебесен, готов за експлоатиране и манипулиране, само трябва да се вкарат малко в правилния път, както беше казал един бивш американски посланик!Агент Джована Скивоне!ЦРУ!!!
30
10
 
9
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Станев ми прилича на Алеко Константинов, който е изрисуван на стотака, не само прилича , но и се държи като неговия герой Бай ***!!!Татяна Дончева само с едно , две действия и разпарчетоса цялата измислена партия ИТН!!!Пуделчетата на Слави Трифонов , бафкат, бафкат ама не апат, те само трябва да разнесат вонята и да опика.ят около дръвчетата!!!Славуцата има жив пример, добре се учи момчето, неговият идол Бойко си пренареди така партията с послушни пионки!Агент Роксана Брамачи!ЦРУ!!!
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошковците...
28
1
 
11
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Такива са ни бившите депутати. На единия му викат Тошко африкански, а на друга прасенцето касичка. Изобщо не очаквам нищо от простотиите им. Той дори и Станислав Трифонов не знае как се казва, а да не пиша за Ахмед Доган, когото го убиха на една от конференциите на ДПС-то. Честито на депутатите от 47-то НС. Те изборите минаха, а тези си мислят, че са още народни представители ! Честито на банкерите и финансистите.
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхте ли статията: "Мега гъзария: Депутат на Слави с гардероб за десетки хиляди, не носи ризи под 2 бона" - това се отнася за Радостин Василев.
26
3
 
13
 
! Отговори
Зрител преди 2 години
Тя самата много обича да се скрива зад маската на епитети, които слага на хората .... Не съм фен на Дончевата, ама точно сценаристите ли казват това? Че от години си избиват комплксите за малоценност с дебелашки шеги.
25
4
 
15
 
! Отговори
преброител: преди 2 години
Тия да ги броим ли за български граждани?
24
5
 
3
 
! Отговори
А на всьо равно... преди 2 години
Аз съм за гъби....
23
6
 
12
 
! Отговори
ЦИК преди 2 години
Не гласувайте за тия!
22
4
 
20
 
! Отговори
Мдааа...ТУЛУПИ преди 2 години
Простотия до шия.Внимавайте за кого гласувате на следващите избори!Да ги ИЗЧЕГЪРТАМЕ тия от снимката!!!