Държавата плаща 220 млн. лева на пътностроителните фирми

Ще се издължи изцяло в следващите две години
Обновена: 10 сеп 2021 12:46 | 10 сеп 2021 12:45, Камелия Цветанова
36
Държавата плаща 220 млн. лева на пътностроителните фирми
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентарната комисия по бюджет и финанси реши да отпусне допълнително 220 млн. лева на пътностроителните фирми през актуализацията на бюджета за 2021 година.

Още по темата


Предложението направи финансовият министър по време на второ четене на проекта, но беше "припознато" от депутатите, предаде БТА.

Парите са част от дължимите от Агенция "Пътна инфраструктура" 1.3 млрд. лева към фирми от бранша. Останалата част от задълженията към фирмите ще се плащат на две равни вноски през 2022 и 2023 година, обявиха депутатите.

Работници от фирми от строителния бранш днес протестират по улиците на София и пред сградата на Народното събрание с искане да им бъдат изплатени изработените пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз имам фирма. Ама как се дават пари предварително? На мен ми дават, когато хората ми си свършат работата. Само далавери в тази държава. Дано вече някой обърне внимание и на малкия и среден бизнес. Тези с подарените милиони ни изяждат и нарочно унищожават.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам, че вече никой не се връзва на старите номера на Бойко. Те че хората са измамени така е, освен това на бригадирите им били върнати кредитите и в замяна да изкарат или излъжат хората на стачка...И те милите не знаят, че техните пари отдавна са нечия банкова сметка...Онези хем прибраха парите, хем Бойко-хитреца нахендри новото правителство.Стар изкуфял хитрец!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те не знаят за коя фирма са работили....Бойко ако ми беше дал и на моята малка фирма милиони и да не ги връщам, сега и аз обличах зелената жилетка. Ще викам каквото кажеш!!!ХАХА Трябваше и малките да подкупиш, че малките обръщат каруцата обикновено!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко трябва да си *** и да не разбереш какво става? Те до на строят жилищна сграда. Бъдещите новодомци си платиха. Инвеститора си купи джипки и обикаляше като много важен човек на строежа. После изчезна, изчезнаха и строителите. Оказа се, че са напуснали, защото никой не им е платил...Новодомците да се оправят! Същото е и с този протест. Баровците са делнали милиардите, а тези гладни и с кредити ги пращат за зелен хайвер. Преди не смееха да излизат, сега един след друг. Вече не ги е страх.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раздадени преди 2 години 1 млрд.лв. на 5-6 "наши" фирми авансово-ей тъй на доверие, да строят по "Хемус" както и когато им се ще.После "нашите" фирмаджии са прибрали парите и не са платили на строителите - а тия дни са ги облекли в светещи жилетки и са ги изкарали на протест. С един куршум, два заека - хем милионите са консумирани благообразно, хем гладните ще попържат новата власт.
22
0
 
0
 
! Отговори
Всички преди 2 години
Променители имат право да се движат най много по първокласни пътища,по магистрали табу!Проекто закон!А може и с магаретата на дядовците !На голо!
21
2
 
6
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Ало, чегъртачите, да не сте забравили, че Герб не са преставали да са на пирво място по подкрепа на изборите и за 45 и за 46 НС. Тоова, че СлТр. ги "изпревари" с великите 0.5 % не променя факта. Просто "подменителите" саботират НС, щото чегъртат ББ вече половин година А какво създадоха? Какво могат??? Ето за това почват ИСТИНСКИ ПРОТЕСТИ ! Ние, работещите, ще пометем тези, които чегъртат труда ни, пазете се, измамници !!!
20
3
 
5
 
! Отговори
Крал Трол I преди 2 години
Тези напълно невинни фирми на съвсем случайни хора сега ли се сетиха, че са им свършили предварително предадените пари? Дали е възможно бедните хорица да ги използват за политическите си цели, като ги държат гладни и протестиращи? Прокуратурата няма да разследва, те не работят срещу наши фирми...
19
5
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Борисов вчера пак плещеше някакви глупости за някакви водоскоци по магистралата. Правели водоскоци, защото трасето било във вододайна зона. Този комунист или е кръгъл игйод или има галопираща деменция.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието не отговаря на истината - предложена е 220 млн актуализация, а не е приета.
17
0
 
8
 
! Отговори
Хаахх преди 2 години
Тия въобще не знаят къде се намират.Един път са платили предварително а пък сега 1.3 милиарда дължат.Лелелеее абсолятни некадърници готови на всичко за власт.
16
1
 
15
 
! Отговори
абе еднодневки преди 2 години
е от къде тия милиони бе , нали Борисов е опразнил хазната ?
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хааа прехвърлят топката на следващите и тия да си бият главата. ще ги видите тия милиарди на Връбница у петък!
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тук ще копне милиард, от там ще копне милион, и то чекмеджето се напълнило. Политик и строител да си на днешно време в България.
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СПОКО БЕ, СТИГА ЛАЯЛИ, СЕГА НАЛИ ГЕРБ ПАК СТАВАТ 1 ВА СИЛА СПОРЕД ПРОУЧВАНИЯТА? АЙДЕ СТЯГАЙТЕ БЯЛАТА ДЖИПКА МУТРИ... КЛОУНИ!
12
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Магистрала Хемус беше предизборно обещание на Борисов, за да го изберат през 2017 г. Преди това самият той казваше, че няма пари и не е толкова наложителна.
11
2
 
13
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Петилетката в съкратени срокиве. За три години. Да ви звучи познзато? Щото Комитова си е чист продукт на "социализъма" и трудовата и биогравия се състои от нищоправене и квартално философстване. Само вижте панелните комплекси - това са соц-архитектите. А Хемус навремето стигна до Правец и там остана. Ако не знаете защо, питайте родителите си, господа променители. Живота не започва от преди 10 години !!!
10
0
 
5
 
! Отговори
Вие как си преди 2 години
мислите, че се организират избори до дупка, па и невиждани в световен мащаб световни машинни избори? Па и машините не са твои и всеки път си плащаш като поп да ти ги врътка частната фирма, а така, а така? Пари са това, париии. От къде да ги вземе правителството - от магистралите, от болниците ... от там дето са ги били сложили.
9
7
 
0
 
! Отговори
До крадлив шапкар преди 2 години
Добре де като си герберастки *** тогава земи помисли бре!? Е верно ако не можеш значи не можеш! *** тия пари преди толкоз години ги дадохме и няма нищо построено! Та ко дали сме ги тез пари преди толкоз години и те са тояли в къщата на тиквата в барселона ли или в някое плажче принадлежащо на ахмед доган ли? Де са стояли тез пари толкоз години без нищо да се праи с тях? Земи помисли малко! Извинявам се ако съм те обидил с последното то не всеки може да го прави това сега!!!
8
2
 
13
 
! Отговори
Абе преди 2 години
то май имаше и едни тунели предвидени под Шипка и под Петрохан, ама и тях май няма да ги видим, докато не изберем ГЕРБ отново. Па после питайте що е северозападнала България - карали ли сте през Петрохан или Шипка?