Скандал в Правната комисия, плашат се с телефон 112

Гласуват реформите в съдебната система
10 сеп 2021 13:07,
97
Скандал в Правната комисия, плашат се с телефон 112
Снимка: БГНЕС, архив

Със скандал започна днешното заседание на Правната комисия към парламента. На него се обсъждат предложенията  Бюрото за защита на свидетели да бъде прехвърлено от главния прокурор към Правосъдното министерство, както и закриването на спецсъдилищата и спецпрокуратурата.

Преди това обаче депутати от ГЕРБ поискаха в дневния ред на заседанието да бъде включен проект за промени в Изборния кодекс. Предложението бе отхвърлено от председателя на комисията с мотив, че дневния ред вече е гласуван.

Това доведе до недоволство.

„Виждаме, че снощи при нарушаване на всички правила в почивката свиквате правна комисия, за да бързате, а всъщност важно е да организираме изборите така че всеки гражданин да има желание да гласува. Вие просто нямате желание ... Това се прави да се угоди на президента, НС работи на ръба на Конституцията, каза Николина Ангелкова от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Още по темата
А след това се стигна до обиди и обвинения.

„Реформата, която искате да направите за ден - за два е важна. Защото ще паднат актове на олигарси и вие сте за това”, заяви Ана Александрова от ГЕРБ-СДС.

След спор и напрежение депутатът от ИТН Радостин Василев заплаши, че ще се обади на телефон 112 заради негова колежка от комисията.

Темата за реформата коментира и главния прокурор.

„През последните дни слушам политическото клише - „юридическа реформа”. Според оценката на прокуратурата това не е юридическа реформа, а юридическа катастрофа, за която цената ще платят българските граждани, какво обикновено. Тези законопроекти не реформират, а унищожават нещо работещо”, посочи Иван Гешев.

За да бъдат приети окончателно промените, трябва да бъдат гласувани и в пленарната зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не катострофа, а трагедия. Мая общата, адв. без лиценз Ристьо Бойкикев, г-ца Кадруване и т.н. ми правят реформа, а ми да хванат първия срещнат от улица може и по-добре да се справи. Поне спонсорите на Бойкикев са доволни
74
0
 
8
 
! Отговори
Абе, преди 2 години
Тези бъзик ли си правят с тел.112? Това е телефон за спешни повиквания, а не всеки да звъни за щяло и нещяло! Кой го засърбят задните части и хайде звъни на тел 112!
73
0
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Do 71: Пиши на кирилица уе льольо :)
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало, 112? Радостин е много агресивен. Елате с усмирителна жилетка и по- бързо....
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tata chegurtane grib, vojda im v zatvora i vsi4kite mu 6kafcheta se privatizirat, i durjavata 6te trugne. Davaite gospodin prezident o6te malko ostana.
70
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията победи! Помогнаха и ИТН, ДБ и Ние идваме...и си отиваме.
69
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правната комисия на новите подкупни хиени е пределно видно,че обслужва олигархичните кръгове ,също и фигурантинаТе са изключително високо платени щом със зъби нокти са се вкопчили да ликвидират свидетели и спец прокуратурата.Няма две това си е олигархичен преврат и жалко че парите са водещи,а не националните интереси.
68
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Edinstvenia na4in durjavata da trugne na nqkade e gerb i vsi4kite im kalinki da budat izchegurtani. Ina4e naistina 6te stigneme moldova po standart na jivot
67
4
 
2
 
! Отговори
Do 71 преди 2 години
Koi monopol e razbil ge6ev deto se bori stqx, na goriva, na medii, na elektroenergia na koe ?
66
3
 
2
 
! Отговори
Do 70 преди 2 години
Emi to ot davna tuk e monopol, na gorivata, 6i6i i domusaga na mediite, bace si napravi oligarsite i im dade vsi4ko daje i 1 milqrd ot bbr, ako upravlqva o6te 5-10 godini 6te gi stigneme moldova spoko. Predi toi da doide bqxme mnogo pred rumancite, sega sme na svetlinni godini ot tqx.
65
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При ТИКВАТА беше разруха и мизерия от както ОПГ ГЕРБ не са на власт има 10% икономически растеж. Спря рекета на фирмите извършван от бандата ГЕРБ и те живнаха, време е Герберските кърлежи да си намерят истинска работа.
64
1
 
21
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
много са забавани,а знаят ли,че това е наказуемо,да звънят за глупости на 112 ,тез май не познават законите, а и не ги интересуват!
63
4
 
20
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
А относно монопола Гешев е единственият,който застана срещу монопола.
62
4
 
10
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
68 ми ходил ли си а Украйна, Молдова, на екскурзия? Ако си ходил, ще знаеш , че България е много добре. Ако я сравняваш със Запада))) , докато има монопол , няма как да цъфне. България е добре благодарение на два фактора:А/ българите в чужбинаБ/ европейските средстваЗаради това БГ е по добре.До днес.
61
1
 
8
 
! Отговори
нввяафх преди 2 години
.......А истината е, че за да сме на този хал........А още по-истината е, че тези в парламента, предишните, сегашните и бъдещите управляващи - това сме ние самите. Стига с мантрите, че политиците били калпави, а народът не, че кадърните не искали да се занимават с политика, а политиците са някаква изолирана прослойка. Толкова сме като общество, граждани, мислене, светоусещане.Причините, обяснения, оправдания много,но явно така ще я караме за момента,товани е нивото.И да боли, това е положението.
60
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-62,защото при бойко бяхме на рахат локум и наргиле,като в султански сарай.
59
1
 
1
 
! Отговори
До 61 преди 2 години
До Хасанчо от махлата Хасанчо веждаш че е боса а *** не виждаш че е без ***.
58
11
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
До О хо хо,ганчооо,Хаджигенов,не е брат на нито една мутра,за да бъде в конфликт,на интереси,това сигурно ти е подшушнато от банкянския професор по право.
57
4
 
19
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ХАДЖИГЕНОВ Е В ТЕЖЪК КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, ТЪЙ КАТО Е АДВОКАТ НА ОЛИГАРСИ, ЧИИТО ДЕЛА СЕ ГЛЕДАТ ОТ СПЕЦПРАВОСЪДИЕТО!!! АДВОКАТИ НА МУТРИ - ВЪН ОТ НС!!! СРАМОТА!
56
0
 
10
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
А истината е, че за да сме на този хал, основна вина имат магистратурчиците. Коренът на злото е в липсата на ред, контрол, спазване на закони и наказуемост най-вече. Щом всичко може да се размине с малко или много рушвет, това не е държава, а Жунгла...