Следващият президент трябвало да събира, а не да разединява

ГЕРБ издига много ярка публична фигура
51
Следващият президент трябвало да събира, а не да разединява
Снимка: БГНЕС

"Кандидатурата на ГЕРБ за президент ще бъде такава, че няма да има нужда от представяне, т.е. това ще бъде силен човек и много ярка публична фигура". Това заяви пред БНР Радомир Чолаков, депутат от ГЕРБ-СДС.
Той уточни, че бъдещият президент на България трябва да бъде човек, който да събира, а не да разпилява.

"Президентът Радев не знам какво ще остави, знам какво разпиля", посочи Чолаков.

По думите му ГЕРБ събират и са "държавническа котва" и в 46-ото Народно събрание.

"ГЕРБ пазеше България - от мигрантска криза, от финансови кризи. Държавата беше съхранена и предадена на 4-ти април на президента Румен Радев в добро състояние. Сега виждаме, че държавата се разпада по сектори", коментира той.

Чолаков сподели, че в кулоарите на парламента е говорил с много депутати от други парламентарни групи, които са изказали съжаление, че не са направили коалиция с ГЕРБ.

"Разумно правителство не го виждам без участието на ГЕРБ", заяви той.

"Виждаме много примери, в които тези, които слагаха много високо моралната летва пред ГЕРБ, не могат да я прескочат сами", заяви той.

Чолаков беше категоричен, че ГЕРБ ще настояват да получат отговор дали ще се броят разписките от машините за гласуване.

Депутатът от ГЕРБ-СДС коментира приетата от парламента актуализация на бюджета, като заяви, че най-важният въпрос, който трябва да бъде задаван е колко ще бъде дефицитът на държавата в края на годината.

"Ние предупреждавахме, че когато започне революция, идват мародерите. Тази актуализация беше вкарана под благовидното желание да се помогне на пенсионерите. Но покрай това, се вкараха и много други неща. Примерно за рекламна кампания за ваксинацията в медиите бяха предвидени 10 млн. лева. Нали разбирате какво е да похарчиш 10 млн. лева за медии в следващите 3 месеца. Слава богу тези 10 млн. лева бяха спрени с гласуване в пленарна зала. Служебното правителство беше поискало тези 10 млн. лева, а партиите го спряха", обясни Чолаков, като изказа мнение, че актуализацията се случва преди предизборната кампания за президентските и парламентарни избори.

Темата за промените в закони, свързани със съдебна реформа (преместване на Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор към Министерството на правосъдието - б.р.), Радомир Чолаков обобщи с израза: "Искаме да направим нещо мръсно на Иван Гешев".

"Направете му нещо лошо на Гешев, но това е дребнаво, защото цялата тази съдебна реформа, за която говореха протестните партии, ще се изрази в това, че няма да махнем Гешев, а ще му вземем шофьора. Аз ще го подкрепя това с ясното съзнание, че нищо няма да произтече от това и с неприятно чувство, че могат да бъдат осветлени свидетели. Ако има такова нещо, то е ужасно", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: ГЕРБпрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
тва събиране преди 2 години
изваждане го учихме в първи клас
19
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов си прави криви сметки с Кристалина Георгиева.Народът я мрази както мрази Мутафчийски.Единственият боец срещу Радев беше Бойко,но той се уплаши накрая.Щом искаш да биеш диктатор излизаш сам да го направиш,не искаш от друг да те направи крал.Кралят води сам своите битки.
18
5
 
5
 
! Отговори
ВСЕ ТАЯ! преди 2 години
Когото и да изберете, Байдън все няма да го хареса, затова догодина ще се избира друг президент.
17
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половин час си рова в главата и немога да се сетя коя е толкова ярката фигура която ГЕПИ ще предложат. Дали нее оня Фъфлявия със светещата като слънце тиква. Или оня дето го е правил БИК. По вероятно да е оная дето прати ПЕКИН във ВИЕТНАМ. А може би оная слаботелесната с три декара зад.ник със звучната баш бЪЛГАРСКА фамилия Сач-***. Много интересно коя е тази светаща звездна фигура която ще събере гласовете на повече от половината гласуващи.
16
6
 
12
 
! Отговори
За съжаление преди 2 години
Скоро ще има гражданска война.
15
16
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами кой е радеФ-един пилот летял на руски Миг, а после набеден за натовец, който Импексова издигна след посещение в маскава, а той и върна жеста като каза че "Крим е руски" и ще се бори за отпадане санкциите на рассия...та този преЦедент избран с гласовете на червените бабички и ДПС, първо ни раздели на тези от Бузлуджа и яз.Копринака и останалите българи, после ни раздели на тези от ГЕРБ и останалите, като обрече 600 хил. българи на изчегъртване, а за последно ни раздели и на българи и турци...
14
14
 
12
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
А вашият президент Плевнята дали събираше!!!Нали и той сваляше доверието от правителството!Но понеже сегашния свали доверието от вашето,веднага ви заболя ***!!!!
13
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента трябва да е честен и да не го е страх да казва истината и не на последно място -патриот.Гроп както винаги искат послушни и изпълнителни калинки, без собствено мнение.
12
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя е тази ярка фигура, що не казвате :))) Ако е Петър Стоянов, немате шанс просто :)
11
18
 
20
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Абе няма какво да спорите. Радев събра 60% от гласовете на предните избори. Този път ще събере 80% още на първи тур.
10
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никога повече Румен Радев
9
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Росен Плевнелиев е също добър избор!
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали ако изборите бяха две в едно щяха да издигат ярка партийна фигура, която да дърпала листата... Те май не помнят какво приказват.
7
1
 
17
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
А според мен следващият президент трябва да владее всички аритметични действия, а не само да събира.
6
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връх на лицемерието и нищоговоренето - това е радев!
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това го казват за всеки следващ президент.
4
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой президент преди Радев не си позволи такова тежко разделение на народа. Това е наследството Радево - омраза, реваншизъм, вдигнат юмрук. БСП и Нинова му подадоха ръка и помогнаха никому неизвестния военен да стане президент, а за благодарност той разцепва БСП!
3
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е дясно настроен значи е обединител,и ако е ляв значи е разединитител,така ли да го разбирам господа гл-сти демократи?
2
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващият президент е Бойко!
1
15
 
15
 
! Отговори
ПОБЕД ГЕРБ Е ВЕЛИК преди 2 години
ПОБЕДА