ДПС за Радев: Случайно попаднал в политиката, дали се е самозабравил?

Президентът рушал законността, основите на държавността и демокрацията
374
ДПС за Радев: Случайно попаднал в политиката, дали се е самозабравил?
Снимка: БГНЕС

С остра декларация към президента Румен Радев излезе ДПС в последния работен ден на 46-ото НС.

"В последните месеци сме свидетели на безподобно отношение към Конституцията и законите от най-високо ниво президент и парламент. Президентът си позволи да назначи за министър лице, което не отговаря на изискванията на Конституцията, той безпардонно зачерква законността. Няма такъм прецедент в най-новата ни история", скочи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Още по темата
Според него всички институции през годините внимателно са пазили респекта пред основния закон, разбирайки, че въпреки различията нещо трябва да ни обединява, че въпреки състоянието на демокрацията основните стълбове трябва да се пазят ревниво, защото те правят държавата стабилна в основата си.

"Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение и той като се поставя над Конституцията се е самозабравил, или съзнателно прокарва идеята за президентска република без да има понятие какви поражения нанася на демокрацията и държавността и до каква степен поставя под риск бъдещето на страната", отсече Карадайъ.

"На този президент искаме да му кажем, че с действията си руши държавността и демокрацията, застрашава мира в страната и региона", предупреди той.

"За 5 години не успя да осмисли президентската институция и да разгърне правомощията си като олицетворяващ единственото на нацията, за 5 години не успя да разбере силата на прекия избор и на подкрепата на избирателите", обвини още Карадайъ.

По думите му от ДПС са се борили в името на общочовешки ценности и са победили.


374
Още от Страната
Даниела Бобева: Сриваме се в класациите за икономическа свобода
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колкото и да ми е неприятно да го призная, но най-умните политици в държавата са от тая партия. Гадно, но факт.
325
7
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
ДПС наистина ми паднаха в очите. Да се съюзиш с ГЕРБ, пфууу, каква низост! Дано свестните турци си направят нова, честна партия!
324
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никой няма нищо против българите от турски произход, но за съжаление тази организирана престъпна група, която разчита на техните гласове се е компрометирала тотално. Най-после се появява партия, за която можем да гласуваме в лицето на Кирил Петков, затова мафиотите са напълнили гащите
323
3
 
7
 
! Отговори
opendi преди 1 седмица
Трябва да се приеме закон, който да лиши от право на гласуване "българите" с двойно гражданство.
322
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С комунистите след това с Бойко, от колко години ни "управляват" тея еничари? Свърши се вече, никога повече власт за турците в България затова гласувайте.
321
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има един експеримент от 70-те години, нарича се "Вселена 25". Поставят мишки в ограничено пространство, те правят свръх- популация, след което мъжките стават хомо, а женските си изяждат мишлетата и стават агресивни. За 2,5 години умират всички независимо от многото храна, вода и редовно почистване на терена.
320
18
 
21
 
! Отговори
Един преди 1 седмица
Колкото и да не ги харесвам тия от ДПС то тук са абсолютно прави !
319
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ДПС са се притеснили, че новия руски проект за Радева диктатура не включва това те да запазят влиянието си. По принцип турските и руските служби играят заедно срещу България, но това е един от редките случаи, които могат да си поразвалят достолука. Все пак, да не забравяме, че Путин и Ердоган си стиснаха ръцете, тъй че накрая ДПС пак ще играе за Радев, пък на Радев ще му наредят от Москва да остави на ДПС турските региони. Алъш-вериша ще се види на президентския вот, където ДПС ще е за Радев.
318
16
 
19
 
! Отговори
Виктор преди 1 седмица
Парвеню,сиво,посредствено,скучно,жадно за власт,нагло същество с вдигнат юмрук .Това е селянина от Славяново. Е за такъв няма да гласувам!
317
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Радев пита Карадаиъ коя е Родината му, а самия той дали знае кой е прадядо му !!!
316
12
 
19
 
! Отговори
РУСКИЯТ ЕНИЧАР-РР преди 1 седмица
ЦЕЛУВА РЪКА НА РУСКИЯ ПАТРИАРХ(ГЕН. ОТ КГБ)........ А БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ-ОСТАВИ БЕЗ ОХРАНА..!!................ НЕ ***-А *** ПРЕДАТЕЛСКА........
315
20
 
14
 
! Отговори
Мамата преди 1 седмица
Ще командвате в Турция,тук ще се подчиняване на български закони.като не ти харесва ,айде у Турция.
314
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Доган се е самозабравил, ама който е бил в затвора, може пак да отиде там, нищо че е почетен председател. Той си е един обикновен престъпник с власт.
313
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кремълският парашутист разпарчетоса българската нация - играе турската карта във вътрешен план, а външнополитически - атнимакедонската карта. Путин не би си позволил да пита Кадиров: Абе, на тебе коя ти е Родината ? С тази политика той изпълнява прилежно директивите на Кремъл !
312
21
 
24
 
! Отговори
Народа преди 1 седмица
Колкото и да се напъват гербери и депесари на изборите ние народа отново ще изберем Радев за президент защото е народния президент. В числото на народа не влизат горепосочените същества
311
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Високопланинските джентълмени от греб и дпс са се активизирали.
310
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Карабалък как е попаднал в политиката, а 8 клас има ли?
309
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В единия коментар срещу президента Радев думата е.н.и.ч.а.р е разрешена а в другия срещу дпс е забранена!
308
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Неградските гербаджии за пореден път продават родината!
307
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Когато баща ми беше майка и т.н.! Карада как беше там, научи ли се да говори на български?