Ройтерс: България отива на избори с надежда за изход от кризата

Медията с коментар за правителството, което да ни преведе през пандемията
15 сеп 2021 22:51, Петя Славова
78
Ройтерс: България отива на избори с надежда за изход от кризата
Снимка: БГНЕС

Българският президент Румен Радев обяви трети парламентарни избори в България за 14 ноември с надеждата, че ще сложат край на политическата криза в страната, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Ройтерс.

Медията коментира очакванията от българска страна, че ще бъде сформирано редовно правителство, което да преведе България през пандемията от коронавирус и да гарантира ефективно използване на мащабните средства за възстановяване на ЕС.

Още по темата

Радев, който се кандидатира за преизбиране на същата дата, 14 ноември, ще разпусне парламента и ще назначи ново служебно правителство на 16 септември.

Народният гняв срещу широко разпространената корупция в най-бедната държава-членка на Европейския съюз сложи край на почти десетилетие политическо господство на бившия дясноцентристки премиер Бойко Борисов. Но борбата и съперничеството между опонентите му в раздробения парламент след изборите през април и юли им попречиха да изградят мнозинство за правителство.

До голяма степен се очаква Радев да назначи в четвъртък повечето от временните министри, встъпили в длъжност през май. Той отказа да посочи имената на членовете на новата временна администрация, която ще представи в четвъртък, но заяви, че ключовата цел - да се възстанови доверието на българите в държавните институции - ще остане непроменена. По-рано днес временният премиер Стефан Янев заяви, че очаква да запази поста си.

Временното правителство спечели поддръжници сред мнозина, защото разкри, че предишният кабинет на дългогодишния управляващ Бойко Борисов е похарчил милиарди пари на данъкоплатците за инфраструктурни проекти без съответните поръчки, наред с други недостатъци.

Двама от най-популярните временни министри, министърът на икономиката Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев, обаче вероятно ще останат извън новия кабинет, като се очаква двамата да създадат своя политическа фракция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
6
 
! Отговори
Гербаджия преди 2 години
Западните Държави и Медии са купени от Русия и Путин .Всички САЩ , Русия и ЕС казват че Борисов , ГЕРБ и Главния Прокурор са корумпирани и прикриват Грабежи и Убийства - не е вярно - лъжат Народа - само Борисов може да оправи България .Подкрепят го дори Плевнелиев , Петър Стоянов , КНСБ ,Подкрепа , Съюза на Склупторите и Свинеферма към ТЕЦ Марица 2 .
17
5
 
17
 
! Отговори
Люба преди 2 години
Дано следващият президент не е шофьор на самолет!
16
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** от ройтерс, в България пандемия няма. Миналата година имахме цирк, който се наричаше "Пандемия", но той се превърна в пародия и вече никой не го гледа.
15
13
 
5
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 2 години
България стана по-зле от Украйна . Надявам се след утрешния ден да имаме нов Проект .ГЕРБ , Борисов , Татяна , Мая и ДБ - трябва да са осъдени и да излежават Присъди . За феновете на Борисов - Рашков работи - започна с първия заловен Престъпник в Украйна - НО О ЧУДО - Гешев отказва да го докара в България . Но се надявам след изборите да заживеем нормално , Престъпниците Партиици да са в Затвора и децата ни да имат Бъдеще в Европа - нашия Дом .
14
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забрана на ОПГ Гроб и масови арести на разбойниците, които я съставляват!
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
яжте му на Радев сега хурката и зимата глад ..
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ал Бънди сезон 3 ... Избори през три месеца
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3 Абе Мъ...Р..льо, политика се прави от почтени и опитни политици,не от политически неграмотници и мошеници.Направи си фирма ,създавайки иновации ,направи нещо за България и да видиш дали някой ще ти пречи.Такива иновации направихте,че съсипахте България точно вие младите с големите претенции. Кире канадеца мошеник от класа таква иновация направи в ББР, че си назначи родната там.Браво вярвайте му.Вие с вашите иноваци докарахте,и чалгарите,и мутрите на Галевица,безделника Ристьо.Напълнихт
10
3
 
7
 
! Отговори
До дия преди 2 години
Дианче дианче. Това не е Русия да ми изказваш ленинските мнения. Фак ю.
9
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доместос и яко чегъртене за години напред, за да се изчисти мърсотията оставена от ГЕРБ.
8
2
 
11
 
! Отговори
предетел преди 2 години
Радев започна изчегъртването на БСП които го издигнаха.
7
4
 
12
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Както винаги медиите на Запад са "дезинформирани" - слагам го в кавички, защото знам как работи една западна медия когато иска достоверна информация...Целта им е да поддържат имиджа на страната ни в черно, според мен...С такива помощници като БСП не им е никак трудно, явно..."НАРОДНИЯТ ГНЯВ" срещу корупцията в "НАЙБЕДНАТА" страна в ЕС сложил край на "ГОСПОДСТВОТО" на "БИВШИЯ" премиер...Корупцията у нас вече не е това, което беше при БСП! Гневът не беше срещу корупцията, а срещу политиците!...
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5 Абе Недо-Разу-Мение. Що не си треснеш главата от някой дирек ,белким ти се центрира ,за да престанеш да тропаш тия небивалици а?
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РЕПТИЛ РАДЕВ
4
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете снимката на това отвратително влечуго
3
3
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
ЕС, САЩ, ГЕРБ! САМО ЕС, БРИТАНИЯ И САЩ ЩЕ СПАСЯТ БЪЛГАРИЯ!
2
3
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
То криэата човеците я праят, ама грешка човешка...нали
1
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете го тоя на снимката че ми се драйфа.