Пенсиите средно ще се вдигнат с 14%, обясни социалният министър

Няма списък за уволнения в държавата, категоричен е Гълъб Донев
18 сеп 2021 09:51, Елка Василева
84
Пенсиите средно ще се вдигнат с 14%, обясни социалният министър
Снимка: архив, БГНЕС

Заръката на президента Румен Радев към всеки един член на служебното правителство беше да запази своя неутралитет, да бъде далеч от политическите партии, да изпълнява своите задължения и да може да подготви едни честни и справедливи избори, да минимизира купения вот, така че да се проведат през ноември месец избори 2 в 1. Това обясни пред БНТ Гълъб Донев, вицепремиер и служебен министър на труда и социалната политика.

Разбира се, че това което се случи с актуализацията на трите закона в НС, приличаше по-скоро на предизборна кампания, отколкото на един смислен парламентарен дебат, призна Донев.

За голяма част от българските пенсионери това е единствения доход, който получават. 47% от българските пенсионери живеят в риск от бедност и социално изключване, обясни социалният министър.

Пенсиите средно ще се вдигнат с 14%, категоричен е Донев. Актуализацията на ДОО беше направена така, че да бъде гарантирана финансовата стабилност на системата, подчерта министърът.

По думите му до 600 лева ще е ръстът на средната пенсия до края на годината.

На въпроса дали, докато са управлявали, Кирил Петков и Асен Василев са правели партия, Донев отговори - мисля, че не.

Няма списък за уволнения в държавата, аз поне не съм виждал такъв, категоричен е Гълъб Донев в отговор на въпрос за уволнението на проф. Асен Балтов от "Пирогов".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малките с 5%, а големите с 25%, средно 14%, а инфлацията с 25%, благодарение на тези некадърници.
37
7
 
3
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 2 години
Да ви напомня нещо от Борисовата Ера - за Две Години преди да падне от Власт .Пътя София - Перник , Владая , Петък и Неделя - реверсивно движение за по-добра организация - Конуси - АПИ .АПИ са платили 1 500 000 лева за 2 години за слагане на КОНУСИ в Петък и Неделя .Вече имаме най-добре платената Професия - Конусослагател .АПИ е Банка - фирмата е Частна , с двама служителя и с микробус .
36
2
 
6
 
! Отговори
вдига се дедовия преди 2 години
увеличението е само на хартия . цените яко на горе а ни готвят и увеличение на данъците.та къде е това увеличение че нещо не мога да го сметна?напротив,ше станем по бедни.всичките приказки за това увеличение са предизборна кампания на фигуранта,за да може импексова и мая общата да се хвалят че благодарение на тях пенсионерите вече щели да живеят по добре(глупости) .единствените печеливши са на мая мажоретките,тя им се отблагодари като ги уредис повече пари,нищо че неотдавна им се дадоха + 1000лв
35
4
 
7
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 2 години
Следващото Правителство трябва да направи Реформи в Държавната Администрация за да има Пенсии и Лекарства за болни хора .Всички знаем че Партиици назначени в КАТ , МВР , МЗ , Данъчни Служби , Общински Секретарки и т.н - взимат по 1 000 000 лева годишни заплати - а те са близо като бройка 1 000 000 човечета .
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България има няма 6 млн. население - 240 депутати , Румъния 25 млн. население - 242 депутати , намалете депутатите наполовина и ще има за пенсии .
33
3
 
7
 
! Отговори
Ще ,ще ,ще... преди 2 години
А , ЩЕ ИМА ЛИ ПАРИ ЗА ТОВА ГЪЛЪБЧЕ....ХА,ХА,ХААААААААА.....ЩОТО , КАТО МИ СВАЛИШ ПЕНСИЯТА СЪС 120-лв И Я ВДИГНЕШ ПОСЛЕ , С 30-лв.....ШЕ ТИ ОСКУБЕМЕ ПЕРУШИНКАТА, ДРАГИ.....!..НАЛИ СЕ СЕЩАШ...??!
32
6
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Аз познавам човек с 44 години стаж и взима почти 1000 лв. Това далече не е минимална пенсия.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълно е с хора, които са работили 40 години и сега са с минималната пенсия или пенсия близка до минималната, а са се осигурявали на доход около средния, че даже и повече. ----////. ------ Не, не е пълно.
30
1
 
16
 
! Отговори
до 43 преди 2 години
За миналата Нова година гърците раздадоха по 1000 евро на всеки пенсионер.
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МНОГО ИНТЕРЕСНО ГЪРЦИТЕ ИМАТ 100 ПЪТИ ПО ГОЛЯМ ДЪЛГ ОТ НАС НО СИ УВАЖАВАТ РОДИТЕЛИТЕ СИ БЕЗ ДА ТРЪБЯТ КАТО НАС ПРЕЗ 2 ЧАСА КОЛКО ДРУДНО Е ДА СЕ НАМЕРЯТ ТЕЗИ ПАРИ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ ИМ ГИ УВЕЛИЧАВАТ ДАВАТ ИМ ПО ЕДНА ИЛИ ДВЕ ПЕНСИИ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗА КОЛЕДА И ВЕЛИКДЕН И НИКОЙ МЛАД НЕ Е ПОВДИГНАЛ ВЪПРОСА ЗАЩО ТАКА А ТУК СЕ ПОЛУЧАВА ГОЛЯМА НЕНАВИСТ КЪМ СТАРИТЕ
28
7
 
5
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
При Бойко БОРИСОВИЧ беше по-добре !!! Венсеремос ,Ел Бандито Бойко!!!
27
2
 
11
 
! Отговори
и те така преди 2 години
хората с най ниските пенсии какво ги грее това СРЕДНО ? увеличението реално изчезва автоматично след това увеличение на цените . в магазина няма средна цена , плащаш колкото е написано . стига с тия предизборни изказвания , нищо полезно за хората не правите .
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам следното питане никой не ми отговаря. Сега дават по 120 лева за вируса и това щяло на продължи до Нова година. Като дигнат пенсиите ще има ли добавки за вируса и колко ще са? Щото вируса до Нова година няма да спре.
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Две мой приятелки с пълен ТРУДОВ стаж и двете детски учители ЕДНАТА е пенсионер от 20 години и взема 300 лв.,другата се пенсионира преди 2 ГОДИНИ с пенсия от 1000лв.НЕЙКОВ ПОВТАРЯ КАТО ПАПАГАЛ '' В ЗАВИСИМОСТ ОТ ПРИНОСА КЪМ ОСИТУРИТЕЛНАТА СИСТЕМА ' !ДЪРЖАВАТА Е ОСИГУРЯВАЛА И ДВЕТЕ но НЕКАДЪРНИЦИ създаваха закони !ТОЗИ да си изяде ДИПЛОМАТА и НАУЧНИ степени! ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ ЗАБЪРКАХА ТАЗИ КАША С ПЕНСИИТЕ!
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълно е с хора, които са работили 40 години и сега са с минималната пенсия или пенсия близка до минималната, а са се осигурявали на доход около средния, че даже и повече. Въпросът е кога са се пенсионирали, защото преди 20 години един от множителите за определяне на размера на пенсиите беше 4 пъти по-малък от сега, преди 21 години 6 пъти по-малък, преди 10 години два пъти по-малък, а преди 5 години е бил 67% от сега.
23
5
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
А заплатите? - Пенсиите имат апартаменти, за които години наред са блъскали.Имат и наследствени.Ако ме питаш, по-добре да бяха живи нашите, отколкото да им наследя имотите. И ние тъкмо мислехме, че избутахме децата с добро образование и вече само по забавления и почивки,ама нашите един след друг си заминаха,започнаха сериозни заболявания и вече нямаме желание за нищо.И да искаме, не можем да работим.Така че радвай се да сте живи и здрави, другото някак ще се нареди. Не ви е лесно на младите, но
22
6
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Премиерът Янев ви го каза - една година лежане на една кълка, после печатане на 13 трилиона фалшиви евра и воала - вече сте с 50% по-бедни! Навремето един умен човек е казал - Арбайт махт фрай. А нихт арбайт махт робство, ваксинации, глад, студуване и оденье пеши.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
знаеш ли колко хора са блъскали 40 години и сега вземат минимални и близо до минималните? -----///------ Няма такива случаи.
20
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсиите ВЕЧЕ са увеличени. Баща ми вчера взе с около 20% повече и беше във видимо добро настроение. Чисто нови педесетачки...
19
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Роб си,само ако искаш да си такъв.' --- а като вършиш чуждия труд срещу пари какъв си? свободен?