Пенсиите средно ще се вдигнат с 14%, обясни социалният министър

Няма списък за уволнения в държавата, категоричен е Гълъб Донев
18 сеп 2021 09:51, Елка Василева
84
Пенсиите средно ще се вдигнат с 14%, обясни социалният министър
Снимка: архив, БГНЕС

Заръката на президента Румен Радев към всеки един член на служебното правителство беше да запази своя неутралитет, да бъде далеч от политическите партии, да изпълнява своите задължения и да може да подготви едни честни и справедливи избори, да минимизира купения вот, така че да се проведат през ноември месец избори 2 в 1. Това обясни пред БНТ Гълъб Донев, вицепремиер и служебен министър на труда и социалната политика.

Разбира се, че това което се случи с актуализацията на трите закона в НС, приличаше по-скоро на предизборна кампания, отколкото на един смислен парламентарен дебат, призна Донев.

За голяма част от българските пенсионери това е единствения доход, който получават. 47% от българските пенсионери живеят в риск от бедност и социално изключване, обясни социалният министър.

Пенсиите средно ще се вдигнат с 14%, категоричен е Донев. Актуализацията на ДОО беше направена така, че да бъде гарантирана финансовата стабилност на системата, подчерта министърът.

По думите му до 600 лева ще е ръстът на средната пенсия до края на годината.

На въпроса дали, докато са управлявали, Кирил Петков и Асен Василев са правели партия, Донев отговори - мисля, че не.

Няма списък за уволнения в държавата, аз поне не съм виждал такъв, категоричен е Гълъб Донев в отговор на въпрос за уволнението на проф. Асен Балтов от "Пирогов".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня ден казаха инфлация 3% олиото от 1.60 стана 4 лв и не само то това 3 %ли са
17
7
 
2
 
! Отговори
.... преди 2 години
Стига сте лъгали, знаем отдавна какви маскари сте!....
16
5
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Роб си,само ако искаш да си такъв.
15
1
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Има две причини за най-ниските пенсии. За едната се говори - осигуровки на минималната заплата води до ниска пенсия, но не се говори за другата причина, която в момента засяга повечето пенсионери с най-ниски пенсии, а това е кога са се пенсионирали и колкото по-отдавна да се пенсионирали, толкова по-малка е пенсията им при равни други условия - стаж и личен коефициент (размера на осигуровките).
14
5
 
5
 
! Отговори
асан ХасВалтоФ преди 2 години
Не щете Вожда, не щете ИТН, не щете Румен Радев, е кво искате? Олио за 50 стинки? И ваксини не щете... друго не шете ли?
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май вървим към печатане на пари като едно време един хляб 1000 лв нали помните за да не стане така трябва производство и пазар а не сива икономика
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олиото за година време от 1.60 стана 4 лв и каква файда че си вдигнал пенсийте
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и младите турци са като тебе. Висят по форумите и цвъкат.
10
4
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Да се чете " Българските пенсионери ще ядат средно свинско със зеле. За едни свинското, за други зелето."
9
4
 
8
 
! Отговори
Да преди 2 години
Лъжец. Това не е вярно. Така е само за тези с мин. пенсии. За хората плащали високи осигуровки и за хората работили при тежък труд и вредни условия не е тска. Тях ги прецаквате.
8
4
 
6
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Заслужаваме пенсии като в Канада, САЩ, Холандия, Испания, Гърция, но ги очакваме от 300,000 млади, които си дават парите на шепа дилъри, корумпирани полицаи и политици, и рекетьори в съдебната система? Държим доходите на над 200,000 млади българи в сивият сектор и още поне толкова българи напуснаха родината заради триглавата ламя. Наричаме младите българи пушещи коноп наркомани и престъпници, но очакваме всички да стоят и да стискат зъби, за да заработват пенсиите на дедите си, докога? ;}
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Максималната пенсия казват, че от 1440 лева ще стане 1500 лева, т.е. увеличение от 4,17%, а не 14%. Ако броим и надбавката от 50 лева, от 1490 на 1500 лева, увеличение от 0,67%. Само дето в последните месеци надбавката е 120 лева и от 1560 лева пенсията пада на 1500 лева. В този ред на мисли за кои 14% говори министъра. Коя нова пенсия с коя стара пенсия сравнява? С надбавки (кои надбавки 50 или 120 лева) или без надбавки.
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще- не върши работа. Когато това изречение бъде казано в минало свършено време, тогава да пъчи този хвалипръцко.
5
8
 
5
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Декриминализирайте конопа от както е в САЩ, Канада, Холандия, Дания, Гърция, Чехия, Испания и ще видите, че ние сме в това положение защото над 300,000 млади живеещи в отечеството са постоянна жертва на триглавата ламя от сивият сектор - Корумпирани политици, полицаи рекетьори, дилъри с протекции в училищата. Ще видите, че като парите ни излязат от сивият сектор ще имаме възможността не просто да вдигнем пенсиите, а и да върнем десетки хиляди българи от чужбина. Свобода за конопа.
4
9
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Ами блъскай се за повече от 1700 лв.Кой ти пречи?Аз се блъскам за 3000 лв.Кой за каквото е учил.
3
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А заплатите? Питам че като гледам пенсиите около мен имат апартаменти, дават друг под наем, вземат пенсия и си докарват 1000лв. Аз си блъскам по 10ч всеки ден за 1700, и ми удържат 25% такси, осигуровки и прочие.
2
9
 
13
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
ИНФЛАЦИЯТА ще стопи всичсо
1
7
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
то и цените скачат нагоре