Бабикян: Блатото трябва да се разчисти, за да минат лъскавите харвардски обувки

"Не съм оптимист, че боят с мафията е приключил"
19 сеп 2021 12:19, Ния Христова
194
Бабикян: Блатото трябва да се разчисти, за да минат лъскавите харвардски обувки
Снимка: БГНЕС
"Хората трябва да решат дали им трябват бойци или просто хора с добро образование, които са решили да правят модерна България. На мен лично ми трябват и двете. Защото калта, в която сме затънали, е ужасно, ужасно дълбока и да, мафията е тук. Някой трябва да разчисти отвратителния храсталак и блатото, в което сме затънали, за да могат минат добре излъсканите харвардски обувки и да построят новата икономика на знанието в България. Защото ние сме ужасно ретро." Това каза в интервю за БНР Арман Бабикян от ИБГНИ.
 
"В партийните си разбирания трябва да дотичаме до нещо по-модерно", изтъкна Бабикян. Според него у нас "дясното се възприема като фабриканти с цилиндри, а лявото – като бедни хора с цървулки, кърмещи деца."
 
"Хайде да сложим наум Крум Зарков от Сорбоната до тези две момчета (Кирил Петков и Асен Василев – бел. ред.) Че по какво се различават?"
 
"Не съм оптимист, че боят с мафията е приключил", подчерта Арман Бабикян и изтъкна, че огромните капитали на крадене могат да си произвеждат "по един Борисов годишно".
Още по темата
 
На въпрос дали няма твърде много играчи на политическото поле с идентични послания и след призива на Мая Манолова за обединение Арман Бабикян коментира:
 
"За мен обединение колкото по-рано, толкова по-добре. Миналата година на площада бяхме обединени. Никой не е питал Кирил Петков – извинявайте, вие от Харвард ли сте, когато му дават микрофона да говори от трибуната, или сте от Йейл, да не би пък да сте от станфордските? Такъв разговор нямаше там. Не давахме думата на партийни секретари, за да могат всички да са заедно."
 
"Търсим обединението повече от една година", декларира той.
 
"Работехме с Асен и Кирил, докато бяха министри. Това е реалността, останалото са лозунги. Досега защо можехме да работим с тях? В конфигурацията, в която се намираме, удрянето с юмрук по масата не работи и това се видя – кой ще е с юмрукът няма особено значение", обобщи Бабикян.
 
Според него е налице психологически драматизъм в политиката и обществото – умеем да се обединяваме около големи радости и големи нещастия, а през останалото време – каквото се нареди.
 
"По средата е онова равното, наречено "да видим какво ще стане". Не какво ще направя, а какво ще стане. Това трябва да променим. Това е онова, гражданското, която трябва да бъде будно през цялото време."
 
"Очакванията на хората са общи и вината я носим вкупом, нищо че не сме получавали мандат", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
2
 
! Отговори
ами преди 2 години
те просто нагледно са обяснили какво правят но откога е товаоткакто има гроб вероятно едно време не си поволяваха такива неща срещуобикновени хора
30
1
 
14
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
АМИ , ЗА СЕГА ---САМО ЩЕ СЕ "ОБЕДИНЯВАТ"....А , ПОСЛЕ КОЙТО НЕ ИСКА ДА СЕ "ОБЕДИНИ" , ЩЕ ИСКАТ ДА ГО ЗАКОЛЯТ..../това е нормално при комунисти и левичари../СБАБИКЯНЧО , ГО ЗНАЕ ТОВА И НЕЩО ХИЧ НЕ МУ Е ПО ВКУСА....НО , ТОЙ Е СВИКНАЛ НА ТИЯ ВРЪТКИ И ...БЪРЗО И ЛЕСНО ЩЕ ПОЧНЕ ДА БЛИЖЕ ХАРВАРДСКИЯ ЛАЧЕН , ПАТЪК....ПРОСТО АРМЕНЕЦО , НЯМА ДРУГ ИЗБОР!!!!!!!!!!!!!!!!!
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арменския толуп да си ходи у Армения там да се прави на политик
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредните ултрапопулисти и очевидни демагози -поне това е очевидно за всеки прочел принципите които искат да заложат в проекта си.Единият има изъчването на професионален измамник/и за такъв е обвиняван/, другият разиграва комсомолски ентусиазъм. Основни качества - учили и работили в чужбина/т.е. почти чужденци/ и очевидно Радев им вярва. Търсят се наивници, които да ги подкрепат-било защото са повярвали, било като наказателен вот за ИТН. Вероятно ще намерят достатъчно.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоа мързелив Арменец какво прави в Българския Парламент?Арменците в България най хитри защото се занимават предимно с с Златарски Магазинчета и нищо друго.Да сте виждали Арменец на Строителен обект?Няма!!!!
26
1
 
23
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 2 години
Е... дотам я докарахме! Бабикян да ни дава акъл, а ХАДЖИГЕНЕВ, мутренският адвокат, ни обяснява наказателно право? БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ..
25
1
 
19
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ами видяхме всички,че сте си изпели песента и нямате работа в политиката,а хващайте мотиката и дим да ви няма!!!
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нема страшно, бабикяне, и да се изцапат, ти ще ги шшпаккловаш с Изик и ще ги почистиш! както винаги правиш... и да не забравиш да ги предупредиш да не ядат люто!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРЕ, ОТ КОЯ СМЕТКА ИСКАШ ДА МИ ПРОВЕРИШ ПАРИТЕ? ОТ БГ СМЕТКАТА С 600 ЛВ ИЛИ ОТ ОФШОРНАТА С МИЛИАРДИТЕ??
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и кво? *** и кокорчо като са "учили" в харвард, да не са станали айнщайновци?! и там има влечуги като навсякъде! всичко опира до пари - плращаш си гяволъка и получаваш "диплома"!
21
1
 
19
 
! Отговори
Ще се вземат преди 2 години
До 9Ами те сега с още по-голяма готовност искат да го прегърнат и целунат.Така или иначе Бабикян и & отпадат от игрите, но ако могат да задържат около 2,5-3% от старите си гласове май ще са интересни за новите политици и техните създатели.Така или иначе и едните и другите са творение на един и същи екип за политически инженеринг.
20
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-смешното което бех чел в друг форум, че тези балони били симпатяги......хахахаха :))) Сега, знам че има много овци в територията, но не бях чувал да наричат тези които ги мамят симпатяги, има напредък.....хахахаха :)))
19
1
 
27
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Изчезвай бе ,наглец блатото сте вие вмирисахте на тиня цялата държава.Негодник,лъже,,борци" срещу мафията платени мошеници на мафията да пикаят по обществените сгради,да разнасят кофчези,да хвърлят яйца, домати,да пречат на нормалните хора,да предизвикват полицията .....Вандали мръсни,безделници жадни за тлъсти пачки.Я сик-..тер
18
1
 
29
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Така е барбикяне, тези които поругаха сградите на българските институции и затлачиха канализацията на София със свинските ушички, пъдпъдъчите запъртъци и другите си нечистотии, трябва да бъдат изметени от фирмите за чистота, те превърнаха и българският Парламен в Цирк с маймунджилъците и прасешките си касички и скоро там ще влязат санитарните органи на държавата за дезинфекцират и обезпаразитят остатъците от нечистото им присъствие ... !!!
17
1
 
20
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Едно обаче не мога да отрека. Арман много добре е разбрал за какво става. Да кисне в тинята :)
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Лъскави харвардски обувки", не са това, което изглежда. И Харвард не е това, което беше. В западния печат има многобройни статии по този въпрос.
15
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега всички ще се упражняват в дрънкане на празни приказки по адрес на Петков, но ако ги потърсиш да свършат някоя свястна работа, ще извадят сто причини, че не става и не може! Защото са от статутковото и блатото им е напълно по вкуса!
14
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера що ни пробутват някакви само защото били учили в Харвард.И разбираш ли, това ги правело върха на сладоледа...половин година бяха министри и най-ценното им качество било, че били учили в Харвард, разбираш ли...
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че то точно вие сте братото и фъ/шкиите! и внимавайте да не изцапате лъскавите "харвардски" църв/у/ле когато минат през вас......
12
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабикяни, ще съм доволен тея 2мата да те сменят в парламента, макар че не съм и фен. Просто ти по гнусен от изтривалка за обувки.