Слави намигна към Кирил: За да се разочароваш, трябва да се очароваш

ИТН не са виновни, че няма кабинет, заяви той
19 сеп 2021 13:49, Александър Попов
285
Слави намигна към Кирил: За да се разочароваш, трябва да се очароваш
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов за порен път изтъкна, че ИТН не са виновни, че в два парламента не се сформира кабинет. Естествено, той използва позната трибуна - профила си в социална мрежа.

"Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието.

Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват.

Твърдението, че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство е лъжа.

А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован - това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек.

Но фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното - истината.

А истината е следната: Още като стартирахме политическия проект “Има такъв народ”, аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим. Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал. Я си представете, ако партия “Има такъв народ” беше направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС - ей тогава щеше да е разочарованието. Даже “разочарование” е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание.

Партиите, с подкрепата на които можеше да има правителство бяха “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”.  

“Има такъв народ” беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство.

“Има такъв народ” имаше 65 депутати, останалите партии - 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите.

И, между другото, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още по темата: Слави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ приключи с властта! Невъзможно е вече,да и дадем властта българино! Време е да вървим напред! И да не се обръщаме назад!-:))
176
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да е ясно, че статуквото са основно ГЕРБ, но и ВМРО, НФСБ и Воля. Друга част от статуквото са партии които се коалираха с ГЕРБ и участваха в правителства на Бойко Борисов като АБВ и Реформаторския блок, вкл. СДС и ДСБ, а ДСБ това на практика е сегашната Демократична България.
175
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трифонов нека даде пояснение какво е статуквото. Казва, че ГЕРБ, ДПС и БСП да статуквото, но защо Демократична България да не е статуквото? Там основата е ДСБ на Иван Костов, статукво отвсякъде. Там е и Христо Иванов, бивш министър на Бойко Борисов, отново статуквото. Изправи се! Мутри вън! защо също да не са частично статуквото заради Татяна Дончева и Мая Манолова?
174
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трифонов не можа да разбере, че в случая имаше приоритети, а с най-висок приоритет е да се изчегърта модела Бойко Борисов. В парламента след изборите на 4 април, всички партии в парламента бяха против ГЕРБ. После след изборите на 12 юли ДПС премина към ГЕРБ. ИТН очевидно не направиха нищо смислено за обединението с другите две партии, които те твърдят, че не са статуквото. И да ИТН не направиха това, които хората очакваха от тях.
173
6
 
17
 
! Отговори
тя преди 2 години
Никога повече ИТН !
172
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста *** хора има в България и пишещите тук до голяма степен са доказателство. Кое от казаното не е вярно. Нима другите партии не можеха да направят правителство, нима ИТН имаха с кой да се коалират. Аз не гласувах за тях, но сега бих. Българина не ходи да гласува и после мрънка.
171
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов крадеше като заклет демократ.
170
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави не става,но е абсурд и Борисов да върнем вече! Така долно ни е крала мутрата,че Гражданска ще има,но власт повече НЯМА ДА ВИДИ ТОЗИ ДЪРТ КОМУНИСТ!!!
169
4
 
3
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Ми някой им подшушна, че явно им е платил, и затова са направили партия. Иначе няма как да си обясня, че "щели да хванат 9%" според днешните анализи - няма как партия, появила се от нищото, да вземе 9% на първи избори.
168
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчо, за да спечелиш, трябва не само да дрънкаш това, което ти спуснат сценаристите (твоите или чуждите задкулисни), ами и да питаш народа какво очаква. Щото тя държавата не може да се управлява от фейса. Справка - ти, и предишния.
167
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В учебниците, ще влезе как НЕ трябва да се прави партия, и какво е слаб ПР. ИТН е нова партия и неможа да направи нищо и сега партия на 2 дена ,ще ги прибие:)
166
7
 
14
 
! Отговори
Не СТАВАШ Славче преди 2 години
За полтик не ставаш славче...ТИ СИ БУДАЛА... Предаде ни славче две НС с железни протестърски мнозинства провали.... предаде протеста не чуваш ли СУВЕРЕНА 43% ти го казват... много държиш на думата суверен, а не на съдържанието....Залезна преди да изгрееш...абе наиграхте се с тошката!!!!
165
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравей, прилъстена и изоставена. Слави винаги е бил потръчко на БКП/БСП/ДС и всичко, което тя създава, от мутрите на прехода, до льотчика Радев.
164
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави може да е труп! Но не мислете че ще "възродим" пак ГЕРБ!-:))) Българина имаше време да размисли! И още ще има! Всяка нова политическа партия,е по добрият вариант,от старите прогнили и корумпирани в парламента!!!
163
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хмм, къде бяха досега, двамата харвардисти, защо преди не сътвориха партия за промяна. 15 години в България, Киро прави пари и взема, откъдето може, стана министър с лъжа и когато го отстраниха, изведнъж, го осени "хуманната мисъл", да промени България. Една сутрин, видя в огледалото месия, без когото, в България не може, да има промяна. Ако не беше смешно, щеше да е много тъжно.
162
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
162 Не ме разсмивай, "цереустремен", по този начин, както Петков-Василев, след разкритията за лъжите и гафовете им, може да бъде само човек, на който са му обещали милиони, в замяна, на изпълнени поръчки. Докога ще го лъжат този народ, питам се?
161
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
слави е политически труп
160
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави мирише на кисело и на пръст.
159
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
155 Типично, за комунистите, довечера подкрепяха ИТН, "съвенваха"се със Слави, в офиса на Божков, днес, когато вече не им трябват, били с ГЕРБ. Слави, Тошко и останалите недоразумения от ИТН, плюеха тай-злостно Борисов и ГЕРБ. Срещу много от тях могат да се заведат дела, за клевета и обида.
158
8
 
18
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
Изперкали Телевизионни Неудачници