Има надежда за събиране на реално мнозинство с новия политически субект

"Продължаваме промяната" нямало да открадне проценти от другите партии
20 сеп 2021 11:25, Ерол Емилов
129

Благодарение на новия политически субект има надежда да се събере реално мнозинство в парламента, коментира в ефира на Bulgaria ON AIR социологът Кольо Колев.

„Това е надеждата за промяната. Има ниша и тя се отвори в резултат от безумните действия, които наблюдавахме в последните парламенти. И евентуално този нов политически субект да послужи като мост между различните политически формации. Този проект въплъщава надеждата на хората, че може би сега ще стане", допълни той.

"Има очакване, двамата господа Василев и Петков, които свършиха някаква работа, да се възползват от възможността, която имат. Условията, които чувам, са леко притеснителни, защото, претендирайки, че са носители на нещо ново - промяната, започват да казват кой да не работи с тях, как трябва да стават нещата. Разделянето на обществото не е идеята, която стои за представителството и успешно съставяне на коалиция", посочи политологът Любомир Стефанов.

Още по темата
И двамата са категорични, че "Продължаваме промяната" няма да открадне проценти от другите партии, а по-скоро ще събуди негласуващите.

"600 000 гласа се изгубиха между първите и вторите избори. Тези хора не намериха за кого да гласуват. Имаше безпрецедентна ниска избирателна активност. Появи се нов политически субект, който играе върху разочарованието и надеждата", добави Колев.

Социологът уточни, че Василев и Петков ще играят за този електорат, който не успя да намери досега свое представителство.

"Не можем да очакваме за 40 дни основни партии, които са от 30 години на сцената, да си сменят посланията, защото се е появил поредният играч. Нека ги видим тези хора как структурират политическа програма, партийна платформа и се обръщат към конкретна таргет група в електоралното ядро ядро. Те ще се борят за негласуващите", изтъкна Стефанов.

Политологът коментира и разочароването от ИТН. Според него това е интересен момент, тъй като ще има вътрешно преразпределение.

"Ще се повиши избирателната активност. Важното в случая е, че ще появи независимо какво ще бъде бъдещето на тази формация, възможност да се оформи мнозинство за промяна - нещо, което досега не наблюдавахме", посочи Кольо Колев.

Той изтъкна, че политическото номадство не е белег на едно последователно, политическо мислене.

И Колев, и Стефанов са на едно мнение - следващото управление ще бъде коалиционно.


129
Още от Политика
Проектът на Петков и Василев - големи очаквания и голяма отговорност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
0
 
! Отговори
Студио Хъ преди 3 седмици
Надежда има ако броя на депутатите от Гроб + ДПС + ДАЙ БГ е ро-малък от 120.Ако са повече, Ристъо Изнудата ще провали и следващия парламент!
113
1
 
1
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 3 седмици
"Никакви условия не трябва да се поставят." Дааа нали трябва да могат крадците да се коалират с честните
112
0
 
3
 
! Отговори
гледна точка преди 3 седмици
И кое ще е коалиционното мнозинство? От тези, които се наричат взаимно *** ли?
111
1
 
7
 
! Отговори
реалист преди 3 седмици
Каква промяна бе, смотаняци? Ако ще е такава, каквато видяхме в последните месеци, мерси. Промяна, ама към по-лошо - тотален хаос в държавата.
110
0
 
10
 
! Отговори
Гореща новина преди 3 седмици
Ей колко са недалновидни избирателите ! Дойде накрая истинския Спасител / Корчо и Кокорчо /който ще ви оправи за по малко от 800 дни а вие не та не ! По правилно щеше да си кръсти партията Канадско бъдеще за България.Щеше да улови повече шарани !А днес с тоя евреин с фондовете избиха рибата ! И на него представете си сърцето му било в България и заради това си зарязал личния успешен бизнес !!! А стига бе...
109
2
 
7
 
! Отговори
Политолог преди 3 седмици
Реално мнозинство ще има , когато направим импийчмънт на Фигуранта и сложим българин на поста !!! Едва тогава ще настъпи мир ! Иначе , ще продължим да настъпваме мотиката и то през 3 минути !
108
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
Най-неадекватният социолог в България - Червен Кольо , седнал да дава мнение как ще се подредят работите в България !!! Ето това си е дебелоочие, дебелогъзие, дебелопрасие, дебелосоциологие и всякакво дебело......! И миризливо !
107
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Време за промяна --- Петков и Василев доказаха точно обратното, че въобще нямат хабер кой дирижира политиката и кой определя кой къде да сяда.
106
0
 
10
 
! Отговори
Апокалипсис преди 3 седмици
След като ГЕРБ спечелят изборите, а ТЕ ще спечелят, всичко ще си дойде по местата. Президентъ е безгласна буква, но ще го оставят да плямпа врели-некипели. Трябва да има и политически позиции за шутове.
105
0
 
1
 
! Отговори
Makedon преди 3 седмици
Za BEGETO imalo nadez.... ajde be ..
104
2
 
4
 
! Отговори
az преди 3 седмици
До Нищо новоПравителство ще има когато се намери патерица за тандема БСП-ДПС. По принцип ДПС може и да не са официално в него. Може и само БСП да представя двете формации в правителството - съгласувайки всяко решение с ДПС. Така, че - правителство можеше да има отдавна! Само не знам ДБ как ще преглътнат нещата! ИТН, разбира се, въобще не искат да са нещо различно от критикари в опозиция. Иначе трябва да работят - което не е по тяхната част.
103
2
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 седмици
Стабилизация ще има или когато ИТН разберат, че без коалиция правителство няма как да се направи, или когато правителство може да стане и без тях. Дали за това ще са достатъчни само още едни избори, ще видим.
102
13
 
1
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 седмици
Кирил Петков и Асен Василев доказаха на практика че знаят и могат. Със сигурност ще получат подкрепа от избирателите.
101
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 3 седмици
Този път ще гласувам!
100
0
 
3
 
! Отговори
Н1 преди 3 седмици
Искам да обърна внимание и на нещо друго, което Балникова тая заран спомена по НОВА. И не знам защо коментатори и медии се правят на ударени и не коментират. 10 г.при управлението на ГЕРБ няма нито една стачка или социален протест. Обществото е разделено на две части, обществен сектор-учители, лекари, полиция, администрация и др. специалности, които са на държавна работа. Другите са частния бизнес, които пискат за общ. поръчки. Но дали е така, ПП ще го промени. Може да видим или пък да не видим.
99
3
 
16
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 3 седмици
Много народ си е загубил обонянието! ТЕЗИ ДВАМАТА ТАКА МИРИШАТ, ЧЕ ЧАК ПО СВЕТА ИМ СЕ НОСИ ВОНЯТА! АМА ПО КОЛЕДА И ТАКА ЩЕ ГОРЧАТ .......
98
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Гласувайки за обявилите си за "почтени", все едно гласуваме за Румен Радев, Слави Трифонов, Мая Манолова, Христо Иванов и т.н. Искаме ли го това, след като видяхме, че два поредни парламента, същите хора паказаха немощ и политическа незрялост, дори се ругаха и обиждаха?!
97
3
 
11
 
! Отговори
ДОН КЕЙ преди 3 седмици
Кокорчо се хвали, че има ТОПКИ.. Не съм убеден.. Неговите топки са на елхата - като на дядо Коледа, чиято роля се опитва да играе..
96
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Царя е цар докато умре, а тези двамата са абсолютни мошеници, не може да се сравняват с царя изобщо.
95
5
 
16
 
! Отговори
Савов преди 3 седмици
Нещо много съмнително по-почти всички национални телевизии и медии им правят брутална реклама на тез двамцата .... пък и всички "стипендианти" на олигархията..... !?! Явно Славчовата дружинка "ни се води ни се кара" и ни спретват нови месии юпи-царчета да ни "оправят" и като знам колко бързо забравя Българина, пак ще но "оправят" ;-)