Байдън поставил в много тежък размисъл повечето европейски лидери

Вбесил не само Макрон
Обновена: 21 сеп 2021 21:47 | 21 сеп 2021 21:45, Камелия Цветанова
59

Защо САЩ, Великобритания и Австралия вбесиха Макрон?

"Когато Байдън стъпи в Белия дом - всички европейски лидери с огромно желание и нетърпение очакваха промяната на външната политика на САЩ, която за четирите години на Тръмп изостри отношенията с Европа и ЕС. За краткото си пребиваване в Овалния кабинет президентът Байдън показа, че май ще трябва да плачем, за да тъгуваме за политиката на Тръмп", каза бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му действията на Байдън са поставили в много тежък размисъл не само президентът Макрон, но и повечето европейски лидери.

"Първата и най-важната стъпка - това хаотично изтегляне, което не беше координирано с другите държави членки на НАТО от Афганистан, постави пред много тежко изпитание европейските министри на отбраната. Британският министър на отбраната дори плачеше, защото толкова много хора са оставени без възможност за помощ. Да, има подкрепа тази 20-годишна авантюра в Афганистан да бъде прекратена, но беше направено по най-неправилния начин. Първо се изтеглиха военните, оставяйки цивилно население, което трябваше да бъде пазено. Освен че имаше оставено американско оръжие и талибаните се възползваха от него в момента, беше оставено и голямо количество немско и британско оръжие", подчерта Керемедчиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

И припомни, че над 10 000 американски граждани са пребивавали в Афганистан, а някои от тях са били с двойно гражданство.

Според експерта Байдън по категоричен начин е показал, че няма да се съобрази с желанията и вижданията на ЕС.
"Това не са нормални отношения между страни членки на НАТО и партньори. След напускането на Великобритания от ЕС - Франция е най-голямата държава с въоръжени сили, единствената ядрена държава в ЕС. Премиерът на Австралия каза: "Ние трябваше да изберем по-доброто от двете технически предложения. Това е така. Но това трябва да става прозрачно - в диалог между партньори. Това, че те се договориха и взеха това решение зад гърба на Франция, показва, че президентът Байдън вижда в европейските партньори в НАТО един слаб нерешителен партньор, който би могъл да окаже силна подкрепа на основната цел на САЩ, която е конфронтацията с Китай", подчерта бившият зам.-външен министър.

Милен Керемедчиев допълни, че има разваляне на сделка и между Франция и Швейцария на стойност 6 млрд. евро.
"Отзоваването на посланик на Франция от САЩ не се е случвало в историята на двустранните отношения. Това е безпрецедентен ход. Не може да се прекратят или минимализират отношенията военните сили на САЩ и на НАТО в Европа. Това, че се отказаха от договора за френските подводници ще струва на австралийския данъкоплатец около 240 млн. долара", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: САЩБайдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и няма да има лидери...нима Римската не загина?Човешките с животи дадени ни от Бог няма да приемем..."лидери"...нямате бомби и пари с които да ни превърнете в...роби на алчността и извратеността ви...Справедлив Свят...или Армагедон по-добре!
20
5
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До АнонименГермания за 4 месеца ще се превърне в първа военна,проблема е,че този път ще има силни съюзници...всички подценявате Германия...хранеща половината Свят...САЩ...ги разбирам...война с русия...война с китай...ама нищо добро не видяхме от неспаведливи войни...от образование...от налагане на ценности...от хляб има нужда Света ни...Смирете се...огледайте се...погледнете децата си в очите...усмихват ли се?...ами не...вие изтривате усмивките от лицата им!
19
10
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
А Президента Байдън прави най-доброто за Народа си,опитен политик е...с дълга кариера...виждал какво ли не,и все пак живеем в глобален Свят...и лесно може да се роди чудовище...което да го унищожи...огромен и непремерен риск е!...превръщат света ни в....в камикадзета...обучават ни...а децата ви г-да Президенти?разпореждащи се с животите на нашите?...изтрещял свят...да се забавляваме...да се избием един друг...каква лудост ви е обзела бе хора?
18
5
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Германия дължи публична подкрепа за единственият си съюзник Франция!...ако им разреши путин!
17
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
невежо подценени са Германия...за 3 месеца ще се превърнат в чудовищна военна,...кого ще изберат за партньор?...а можехте да инвестирате в колонизацията на космоса например...в храненето на гладните Бре...Армагедона не е решение,но може да е пример...!
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедко спомни ли си името на австралийския премиер... Ритнете го в *** да се събуди.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ами вие си го избрахте"...
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха!!!!! - Сори, ама Тръмп определено не беше "най-успешният".
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдан има по-нисък рейтинг от този на тръмп в момента ... И рейтингът му лети ли лети ..Ако вземат да го пенсионират и наложат Камилата, малиии .... Демократите овален офис няма да видят поне 4 мандата после.
12
0
 
16
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Европа е управлявана от *** и резултатът е налице.
11
0
 
10
 
! Отговори
ТАЛИБАН преди 2 години
БАЙ АЙДЬН НЕ СА ГО СЬЗДАЛИ ИНДИАНЦИТЕ СЕВЕРОАМЕРИКАНСКИ.АЛЧНИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ СА В ОСНОВАТА.
10
2
 
4
 
! Отговори
СИКТИРДАК преди 2 години
САЩ..ROSSIA ЕДНАКВИ. ЕВРОПА Е МАЙКАТА.ТЕЗИ ДЯВОЛИ СА СИ ПОВЯРВАЛИ ЧЕ СА АНУСА НА СВЕТИ ПЕТЬР.
9
4
 
3
 
! Отговори
Искам с теб преди 2 години
Ам че то и в българия фсичко е педофили (изнасилвачи на малки деца).хомосексуалисти *** и бисексуални.нещо се случва в целия свят.маи е време за масова евакуация.утре сабаееле мисла да хода по нова телевизия и по бтв да говора по въпроса пред цяла българия.
8
2
 
18
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
След като смениха с фалшиви избори най-успешния Президент на САЩ с най-некадърния в Световната История., какво друго очакват? И то само защото не искаха да отделят уговорените проценти за НАТО. Докато Тръмп оздрави НАТО, тоя сламен президент ще го съсипе пак. Освен че съсипа и САЩ, хвърли бомба на социален работник разнасящ вода по домовете и уби още 7 деца. Тръмп спаси света от ИД, създадена от Обама-Байдън, но Байдън сега поправи нещата и създаде нова ИД -2
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та да продължа по долу . Австралия може би от преди 6 месеца понася тежки икономически удари от Китай . Филипините излизат от американско робство. Сменят американската военна техника с руска а китайски фирми изместват американските. Защо България прави обратното за мен е загадка. Та изчислено е че в този най голям икономически пазар американските колонии са 0,6 пъти от китайската икономика и САЩ губи по слабите си колонии. Филипините са бедни но са 100 милиона ;) Мощен удар за САЩ .
6
3
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бийте са не са карайте :)))
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън тук е много прав. Никой няма да защити европейците, ако не покажем, че сами сме готови да се отбраняваме. Австралия го показва и получава подкрепа. Но не може нищо да не правиш и да чакаш САЩ да свърши цялата работа. Тръмп каза същото. Който и да е президент, САЩ ще си гледат техния интерес.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога Даниела Ангелова ще кани само едни и същи мутри? Вече ги научих на изуст и мога да ви ги изброя: Керемедчиев, Краси Дачев, Стойчо Стойчев и Р.Коларова, Алгафари, Харизанов, А.Агов от политиците пак така едни и същи - Д.Атанасова, Й.Цонев, Плевнята, Симов и още 1-2. Няма ли да разберете статуквото? Яко нафталин. Само аз останах зрител на тия предавания
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди това имаше и предистория която наще ,,журналисти,, Пропуснаха да ни съобщят. Преди няколко месеца започна тежка конфронтация между Китай и Австралия. 80 % от австралийския износ е за Китай . Китай тотално спря да купува всичко от Австралия . Това е една от причините и руските въглища да ударят цена от 140 долара за тон. Китай иска и желязо да купува само от Русия . Газ също . Китай на няколко пъти деблокира метали от държавния си резерв ;) Така че САЩ като им хвърлиха въдицата и австралииц
2
5
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Байдън стрикно следва стратегията на Тръмп, но няма неговия финес.Франция е едно самовлюбено джудже, което иска да е гигант, *** никога няма да стане.ЕС е международна организация, а не държава.Франция и Германия, се опитват чрез ЕС да станат Велики сили, *** няма да им се получи .. защото са прости и егоисти в най-долен смисъл.Очаквам разпад на ЕС, или Франция и Германия ще се кротнат.