Какво видяха евродепутатите при посещението си у нас?

Бедността е шокираща, отчетоха представителите на ЕП
24 сеп 2021 19:51, Красимир Ангелов
115

Корупция, безнаказаност, неравенство и лошо управление – това са част от изводите на делегацията от евродепутати, която беше на посещение в България, за да провери спазва ли се върховенството на закона.

Общо 7 евродепутати и 16 експерти от Европейския парламент дойдоха в България, за да проучат на място спазват ли се върховенството на закона и свободата на медиите. Ръководителят на групата бе евродепутатът Софи Ин'т Велд.

Още по темата
Групата евродепутати са провели срещи с представители на различни институции, включително с главния прокурор, но не са получили задоволителни отговори за ситуацията у нас.

Пред Bulgaria ON AIR Софи Ин'т Велд посочи, че мониторингът ще продължи.  

"Още известно време ще продължи мониторингът на България. Не искам да кажа постоянно, защото идеята е в един момент вече да не е необходимо. Този мониторинг ще продължи още няколко години, но това е послание към българския народ, че сме заедно, че сме тук с вас, за да подкрепим усилията да се направи реформа в България", подчерта тя.

Софи Ин'т Велд бе категорична, че Европейската комисия трябва да действа по-решително спрямо страната ни.

Бедността в България също е шокираща за евродепутатите. Те подчертаха, че тя е резултат и от лошо управление

И въпреки че европейската делегация вижда прекалено много безнаказаност за корупцията, вижда и надежда.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
8
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Абсолютни глупости. Изпълнено рутинно мероприятие. Всичко е средностатистически, както навсякъде по света.
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елена Йончева им е казала какво да "видят", докато харчат пари на ЕП за да се разхождат в България. Изводите им са плод на "усещания", т. е., сърбежи. Отново празни приказки без нищо, което да почива на факти. Да, в Европарламента има и такива депутати, като Йончева, но не се настройвайте тотално отрицателно, не всички са като тях.
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
едни трупат чекмеджета за сметка на другите които беднеят, толкова много крадат, но все пак държава на мафията, няма кой да ги накаже както в румъния примерно, 35 години едни и същи, че и фенове си имат да им подражават и гласуват
16
3
 
5
 
! Отговори
интересно преди 2 години
е къде я видяха тая корупция , по жълтите павета или в ресторанта ?
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каскета го хванаха че е от мафията герб и опъва гербави чадъри ;)
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можеше и мен да ме констатират, свободномислещ млад човек с европейски доход живеещ в държава с народни цени. Иначе подали ли са някакви сигнали за корупция или пак си баем само, в Европа няма ли корупция и какво точно наричат лобизъм?
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, защо така е изпуснато как са питали Гешев за снимките с шкафчето и той казал, че няма информация докъде е делото? Или изказването, че главният прокурор има прекалено много власт и е проблем? Това, че бедността ни идва от корупцията? Статията спестява много, което може да се прочете във всяка друга медия, даже в такива, които по начало са си с ГЕРБ.
12
5
 
5
 
! Отговори
Аз да питам де преди 2 години
Къде е Боко да чуе какво е казала тази дама за УПРАВЛЕНИЕТО на България ЗА БЕДНОСТТА, КОРУПЦИЯТА И МИЗЕРИЯРА В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ !!!Или за подобни изказвания Винету се прави на ***???
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКранчетата не са завити, просто парите преминаха в други ръце, да не говорим ,че близки до Цветанов са в новата формация на Кирето и историята се повтаря.
10
1
 
6
 
! Отговори
ужас преди 2 години
дано не са видяли че се продават криви краставици , щото веднага санкции . апа ако беха дошли по Коледа да видят как колим прасетата , направо не ми се мисли .
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лицемерие, това е думата, че нали вашия Макрон сряза един малкото останали български бизнеси - международния транспорт и хората останаха без препитание. Ах,ох,въх, ой,"изненадани" сме!
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези т.нар. евродепутати които ги даваха как само се редят на опашки за заплати - не ви искаме констатациите, дайте решения, примерно - намаляне на вашите пенсии с 10% да да може нашите да скочат със 100%.
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разходиха се за един ден. Апнаха , пийнаха и отсякоха , мирише ми на корупция . Пълни палячовци. Всеки в днешно време само дрънка , ама доказателства , никой.
6
3
 
7
 
! Отговори
мак преди 2 години
Тази бедност и корупция да не е от 4.04.? Да бяха се поинтересували и да бяха дошли тогава, когато т.лупа диктаторстваше.
5
5
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
А преди 30 години всичко супер беше нали тавариш?
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дойдоха некадърните комунисти от БКП, ДБ, Мая, Резидента на власт и положенбието стана...
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милиончева да ги заведе в Странджа и да ги настани в къщите си за гости, да им обясни колко пари е взела от КТБ, т.е. от изстралия бг народ
2
2
 
17
 
! Отговори
eve1 преди 2 години
Евродепутатите видяха каквото ние виждаме от 30г. насам-корупция,безнаказаност,бедност.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво да видят... простотиите които сътвори Милиончева, това същество като Мсноловица не миряса