Евродепутати проверяват върховенството на закона у нас

Намираме се в политическа по своя характер процедура
24 сеп 2021 09:40, Ния Христова
27
Евродепутати и експерти от Европарламента пристигнаха в България. Посещението им е с цел на място да проучат ситуацията с върховенството на закона. 
 
"Едва ли може да завърши със сензационни последици. Става въпрос за посещение на работна група от ресорна комисия на ЕП - комисията по граждански свободи и правосъдие. Тази проверка би следвало да приключи с констатации, които може да бъдат основание за обсъждания и произнасяне на ЕП. Намираме се в политическа по своя характер процедура", обясни доц. Христо Христев пред Bulgaria ON AIR
 
"Не трябва да считаме, че мнението на работната група, комисията или ЕП би се променило на базата на впечатлението от тези два дни", смята доц. Христев.
 
"Има достатъчно признаци да смятаме, че в България са налице дефицити, що се отнася до ефективното противодействие на корупцията. Ако има нов момент в политическия контрол, който ЕП упражнява, то е именно това, че се повдига завесата на проблеми със зачитането на изискванията за върховенството на закона в България. В това отношение имаме проблеми и може да има критични констатации на ЕП", заяви доц. Христев.
 
Според него може да се направи сравнение с провеждането на подобни форми на контрол от страна на ЕП спрямо Полша или Унгария. Работната група ще представи доклад до ресорната комисия на ЕП, а след това комисията би могла да внесе изработения доклад в заседание на ЕП.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Буржоа преди 2 години
София ин 'т Велд - родена на място със статут на град от 14 век, завършила университет, съществуващ от 16 век и намиращ се в топ 100 на света - ще говори с гешката от село Мирково?Светът се е побъркал, що подобен "разговор" въобще може да се проведе, ама в ГЕРБ си обичат селяните - външната ни преди време беше от село Бошуля.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата работа е меките китки да си правят каквото искат
17
0
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
ще пият по няколко евтини бирички и по живо по здраво да докладват нещо което се знае там от където идват.И без да идват те знаят много добре какво е положението но явно нямат механизми чрез които да се намесват в суверена на държата ни по този проблемен въпрос.Ние сме тези които допуснахме случващото се до скоро и пак само ние трябва да си оправим кириите .Но нашия проблем е че сме прекалено простоват народ за да си извоюваме качествен живот и е грешно да виним всеки друг но не и нас самите
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко ни е наред! Едни си крадат безнаказано и въобще си правят каквото си искат. Не ни прави впечатление, приемаме го за нещо нормално....Един се е взел за доколкото си спомням за първия китайски император, който е вярвал, че ще управлява и след смъртта си...Негова е теракотената армия и мисля, че е погребан с нея, за да го пазят и в отвъдното.....
15
3
 
2
 
! Отговори
мери преди 2 години
Ако са от Нардната партия чакай да намерят нередно нещо нали са семейство с Герб
14
1
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
До сега тези май са спали.Къде бяха миналото лято да ги ......
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ТАКА СА ТУК НЕКА НАПРАВЯТ СПРАВКА ЗА КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ БЕЗ ГОСТИ НА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ПОСТРОЕНИ С ЕВРОСУБСИДИИ ДАЛИ СА ПОСРЕЩАНИ ГОСТИ И ДАЛИ СА ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ ЗА ТАЯ ДЕЙНОСТ, ЗАЩОТО ДЪЛГО ВРЕМЕ БЯХА НА РУСКИТЕ САЙТОВЕ ЗА ПРОДАЖБА НА ИМОТИ- УСПЕХ- ХА ДАНО СВЪРШАТ НЕЩО ПОЛЕЗНО.
12
3
 
8
 
! Отговори
Да проверят Радев преди 2 години
Да проверят Радев дали спазва Конституцията, върховният закон на РБългария, да проверят неговия служебен министър Кирил Петков как е назначен от Радев в нарушение на върховенството на закона и защо Конституционният съд не излиза още с Решение по този елементарен казус!
11
2
 
7
 
! Отговори
Прости българи преди 2 години
Двойката Елена и Сергейчо Станишеви, и Раданчо не си губят времето, затова им плащаме. Напъните са да очернят държавата ни, но ако може и да я натикат по *** пързалката. Само, че тия евро дето ги водят тук да поразгледат досието на Еленка, че нали я разследваха за пране на пари и злоупотреби. Българите не се научиха да избират етнически българи и то без двойни гражданства. Докато го правят ще ни ръфат отвсякъде и ще гледаме как гърците си похапват от европейската баница. Това е народе ***!
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом ще разпитват фондациите, значи ще напишат каквото им е казано отвън. И а на бас че ще изкарат доклада 2 дни преди изборите? Обзалагаме ли се? Иначе никой не се бърка във вътрешната ни политика и никой на никого не извива ръцете. Сладури!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не проверят върховенството на закона в държавите дето налагат фашизъм с ковид психопатията? Там закона работи в интерес на свободата на хората, така ли? Гьобелски номерца. Ай сиктир бе!
8
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой вярва ли,че ще излезе нещо от тази проверка?След като години наред си затваряха очите пред безобразията на ту.лупа и каскета,едва когато много се разсмърдя,решиха да дойдат.Фалш и лицемерие.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ходят по фондациите, а те там доносничат за да оправдават съществуването и грантовете. Яко доноси, като Христо оня ден пред Шпигел /виж Медиапул/ казал, че е по- добре да не ни вземат в еврото... Дошлите са като туристи и трябва да направят всичко за да дадат аргументи на тия дето не ни искат в шенеген и еврото!
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя се сетиха да проверяват след една година протести.Да видят на кое място сме по свобода на словото и всичко ще им стане ясно.
5
9
 
3
 
! Отговори
От зайчарника преди 2 години
Тулупа държи в-к "файненшъл таймс" но не знае английски език-очевидно е че е с*ал..
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е щом ще се срещат с Гешев,голяма проверка ще да е.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А с какво точно ни сравняват за да се прецени? Кои стандарти? Тия, за които гонят сега кристалината ли? Нагласена работа в полза на китайци и прочие мераклии. Да идат до Видин да видят може ли в тая мизерия да се живее коректно и защо има корупция у нас! Как ще я борим ако не инвестират някой завод и тук за коли или нещо смислено и скъпо? И да не обясняват, че заводите не идвали по политическа линия щото и лихвите и печатането на пари са си чиста манипулация! Много им мълчим на тия наглеци!
2
5
 
1
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Ако върховенство на закона означава, че над 300,000 българи пушещи коноп са престъпници и обект на рекет и тормоз от страна на куки и съдебна система то тогава сме на първо място в ЕС и НАТО.. Това не са мои, а чужди закони - работя, пуша и чакам да се посочи истинският престъпник.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да налеят една голяма на Рашков и той ще им разкаже. Ама да не го питат само за 19те имота и какво е правил през мутренските години че се сърди.