Евродепутати проверяват върховенството на закона у нас

Намираме се в политическа по своя характер процедура
24 сеп 2021 09:40, Ния Христова
27
Евродепутати и експерти от Европарламента пристигнаха в България. Посещението им е с цел на място да проучат ситуацията с върховенството на закона. 
 
"Едва ли може да завърши със сензационни последици. Става въпрос за посещение на работна група от ресорна комисия на ЕП - комисията по граждански свободи и правосъдие. Тази проверка би следвало да приключи с констатации, които може да бъдат основание за обсъждания и произнасяне на ЕП. Намираме се в политическа по своя характер процедура", обясни доц. Христо Христев пред Bulgaria ON AIR
 
"Не трябва да считаме, че мнението на работната група, комисията или ЕП би се променило на базата на впечатлението от тези два дни", смята доц. Христев.
 
"Има достатъчно признаци да смятаме, че в България са налице дефицити, що се отнася до ефективното противодействие на корупцията. Ако има нов момент в политическия контрол, който ЕП упражнява, то е именно това, че се повдига завесата на проблеми със зачитането на изискванията за върховенството на закона в България. В това отношение имаме проблеми и може да има критични констатации на ЕП", заяви доц. Христев.
 
Според него може да се направи сравнение с провеждането на подобни форми на контрол от страна на ЕП спрямо Полша или Унгария. Работната група ще представи доклад до ресорната комисия на ЕП, а след това комисията би могла да внесе изработения доклад в заседание на ЕП.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 
 

27
Още от Избори 2021
Изборите 2 в 1 - прецедент в историята, кой кого на 14 ноември?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Буржоа преди 3 седмици
София ин 'т Велд - родена на място със статут на град от 14 век, завършила университет, съществуващ от 16 век и намиращ се в топ 100 на света - ще говори с гешката от село Мирково?Светът се е побъркал, що подобен "разговор" въобще може да се проведе, ама в ГЕРБ си обичат селяните - външната ни преди време беше от село Бошуля.
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цялата работа е меките китки да си правят каквото искат
23
0
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 3 седмици
ще пият по няколко евтини бирички и по живо по здраво да докладват нещо което се знае там от където идват.И без да идват те знаят много добре какво е положението но явно нямат механизми чрез които да се намесват в суверена на държата ни по този проблемен въпрос.Ние сме тези които допуснахме случващото се до скоро и пак само ние трябва да си оправим кириите .Но нашия проблем е че сме прекалено простоват народ за да си извоюваме качествен живот и е грешно да виним всеки друг но не и нас самите
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всичко ни е наред! Едни си крадат безнаказано и въобще си правят каквото си искат. Не ни прави впечатление, приемаме го за нещо нормално....Един се е взел за доколкото си спомням за първия китайски император, който е вярвал, че ще управлява и след смъртта си...Негова е теракотената армия и мисля, че е погребан с нея, за да го пазят и в отвъдното.....
21
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Заключенията ще са, че не зачитаме джендърите и истанбулската, гей браковете и имигрантите.
20
3
 
2
 
! Отговори
мери преди 3 седмици
Ако са от Нардната партия чакай да намерят нередно нещо нали са семейство с Герб
19
1
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 3 седмици
До сега тези май са спали.Къде бяха миналото лято да ги ......
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И ТАКА СА ТУК НЕКА НАПРАВЯТ СПРАВКА ЗА КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ БЕЗ ГОСТИ НА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ПОСТРОЕНИ С ЕВРОСУБСИДИИ ДАЛИ СА ПОСРЕЩАНИ ГОСТИ И ДАЛИ СА ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ ЗА ТАЯ ДЕЙНОСТ, ЗАЩОТО ДЪЛГО ВРЕМЕ БЯХА НА РУСКИТЕ САЙТОВЕ ЗА ПРОДАЖБА НА ИМОТИ- УСПЕХ- ХА ДАНО СВЪРШАТ НЕЩО ПОЛЕЗНО.
17
3
 
8
 
! Отговори
Да проверят Радев преди 3 седмици
Да проверят Радев дали спазва Конституцията, върховният закон на РБългария, да проверят неговия служебен министър Кирил Петков как е назначен от Радев в нарушение на върховенството на закона и защо Конституционният съд не излиза още с Решение по този елементарен казус!
16
2
 
7
 
! Отговори
Прости българи преди 3 седмици
Двойката Елена и Сергейчо Станишеви, и Раданчо не си губят времето, затова им плащаме. Напъните са да очернят държавата ни, но ако може и да я натикат по джендър пързалката. Само, че тия евро дето ги водят тук да поразгледат досието на Еленка, че нали я разследваха за пране на пари и злоупотреби. Българите не се научиха да избират етнически българи и то без двойни гражданства. Докато го правят ще ни ръфат отвсякъде и ще гледаме как гърците си похапват от европейската баница. Това е народе ***!
15
5
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 3 седмици
Хайде да не обиждаш президента
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щом ще разпитват фондациите, значи ще напишат каквото им е казано отвън. И а на бас че ще изкарат доклада 2 дни преди изборите? Обзалагаме ли се? Иначе никой не се бърка във вътрешната ни политика и никой на никого не извива ръцете. Сладури!
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А защо не проверят върховенството на закона в държавите дето налагат фашизъм с ковид психопатията? Там закона работи в интерес на свободата на хората, така ли? Гьобелски номерца. Ай сиктир бе!
12
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Някой вярва ли,че ще излезе нещо от тази проверка?След като години наред си затваряха очите пред безобразията на ту.лупа и каскета,едва когато много се разсмърдя,решиха да дойдат.Фалш и лицемерие.
11
3
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 3 седмици
На кое викаш протести???
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще ходят по фондациите, а те там доносничат за да оправдават съществуването и грантовете. Яко доноси, като Христо оня ден пред Шпигел /виж Медиапул/ казал, че е по- добре да не ни вземат в еврото... Дошлите са като туристи и трябва да направят всичко за да дадат аргументи на тия дето не ни искат в шенеген и еврото!
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя се сетиха да проверяват след една година протести.Да видят на кое място сме по свобода на словото и всичко ще им стане ясно.
8
3
 
0
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
ЧУВАМ ГЛАСОВЕ!
7
9
 
3
 
! Отговори
От зайчарника преди 3 седмици
Тулупа държи в-к "файненшъл таймс" но не знае английски език-очевидно е че е с*ал..
6
0
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 3 седмици
Май не само пушиш