Петър Илиев: Видно е, че Етичната комисия се е водила от политически съображения

Етичната комисия към СУ твърди, че е плагиатствал
Обновена: 28 сеп 2021 07:03 | 28 сеп 2021 07:03, Ния Христова
53
Петър Илиев: Видно е, че Етичната комисия се е водила от политически съображения
Снимка: БГНЕС
"Категорично не приемам становището на Етичната комисия, за което научих от медиите. То нарушава Правилника на СУ и поне два закона." 
 
Това написа в социалните мрежи Петър Илиев във връзка със становището на Етичната комисия към Софийския университет, че в книгата му "Компетенцията на Народното събрание" има плагиатство, предаде БГНЕС.
Още по темата
 
"Видно е, че комисията се е водила от политически съображения, за да ме засегне лично, а оттам и да уязви ПП ИТН, от която бях издигнат. Оруеловата "1984" се е пренесла през 2021 г. в Храма на науката, като инструмент за отстраняване на неудобни учени и преподаватели. Дали политическата и "чрезвичайна" целесъобразност не е започнала по болшевишко-комисарски начин да господства над върховенството на закона", пише още представителят на ИТН в Twitter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

53
Още от Избори 2021
Изборите 2 в 1 - прецедент в историята, кой кого на 14 ноември?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
A. A. преди 3 седмици
Боряна Богданова Мусева от Етичната комисия и ЮФ също плагиатства. Емилия Първанова Панайотова от ЮФ е плагиат. Има още преписвачи от ЮФ, но си получават заплатите.
44
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 3 седмици
когато на някой не му изна ся оправдава се с политика !
43
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те отстраниха проф. Михаил Мирчев заради това, че говори елементарни истини, та едно плагиатство ли няма да измислят и лепнат на някого, ако искат да го орезилят?
42
1
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 седмици
Сам си е виновен. Когато човек иска да влезе в политиката, би трябвало да му е ясно, че фокусът се насочва върху него. И такива издънки като плагиатство не са прощават. Ако си беше стоял просто преподавател, можеше и да му се размине. Сигурно не само той е преписвал. Откакто първият гербаджийски министър на образованието Игнатов премахна държавната комисия ВАК, вече хабилитациите се правят на местно ниво и ситото е много по-рядко. Пет човека аркадаши с научни степени за комисия са достатъчни.
41
0
 
9
 
! Отговори
DDD преди 3 седмици
Аааааааа, совите не са това, което са!... Тоя филм сме го гледали, горди продължителю на славен род, кален в битките!... Нещо много станахте поборниците в тая държава!... Ако притежаваше капка достоинство и чест, до сега да си беше признал грешката и да беше помолил за прошка!... ***!...
40
0
 
11
 
! Отговори
До Вълканов преди 3 седмици
"Ако цитирания материал бе споменат в ИЗПОЛЗУВАНА ЛИТЕРАТУРА" // Ако беше цитирал източника, щеше директно да признае акта на плагиатство. Цитатите са кратки пасажи с две-три изречения, които са опорни точки за аргументация за или против. Но 70 страници са си типигьозлък, за който бият през ръцете.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Някой ми екскрементира в академичните кюлоти с цел политическо окепазяване.
38
0
 
20
 
! Отговори
Ами Наглецо, преди 3 седмици
заведи дело срещу етичната комисия. Сега целия свят знае, че си подъл, нагъл и крадец. Да видим решението на Факултетния съвет, май и Близнашки, Киров и Вълчев трябва да си подават оставките.
37
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Видно е ,че сте мошеници всички радевци които на черното казвате бяло
36
1
 
23
 
! Отговори
Да бе, преди 3 седмици
ти преписваш ,пък после друг ти бил виновен!
35
1
 
7
 
! Отговори
aa1830 преди 3 седмици
Странно, тази новина в други сайтове е някъде най-отгоре и коментарите са към няколко стотин. Тук е скрита покрита, с 20тина комемтара и моят от преди половин час е изтрит. Алооо, жълто кафявите...?!!
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Крадльо скрий се.
33
3
 
2
 
! Отговори
Куранян преди 3 седмици
До Коментар: вчера ми изтриха коментар и ме баннаха от раз заради съдържание срещу президента Радев и бездействието на правителството по отношение на заседналия кораб на Камен бряг. Та за сега си минал метър.
32
0
 
4
 
! Отговори
Лили Иванов преди 3 седмици
Пепи от пъпчето на Софка.
31
0
 
27
 
! Отговори
Целуй преди 3 седмици
Ти го плюеш, то се бърше и си мисли, че вали дъжд. Класически нагляр и нахалник.
30
0
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Петър Илиев=мерна единица за наглост
29
0
 
15
 
! Отговори
Коментар преди 3 седмици
Написах че тоя е нагле ц и веднага ми хвърлиха коментара в кошчето!Браво!Шъ съ упрайм!Когато цъфнат налъмите)))Страна от третия свят и без свобода на словото!
28
1
 
10
 
! Отговори
334 преди 3 седмици
А какво стана с онзи ректор - май на варненски университет, - който беше изцяло плагиатствал научния си труд? Остана си ректор, нали?
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кво каза, ко?!
26
0
 
35
 
! Отговори
Даскал Генчо преди 3 седмици
Пешко мамин, плагиатството е изкуство за умни хора! А твойто е просто Копи пейст! То цялото Ви поколение е такова!!!