Радев: Доверието на българските граждани е нашият най-голям капитал

Ще положим асфалта и тръбите, но какво след това, пита държавният глава
28 сеп 2021 18:58, Нели Христова
109
Радев: Доверието на българските граждани е нашият най-голям капитал
Снимка: БГНЕС

"Каквито и фондове да се наливат в България за социално-икономическо сближаване, няма да има ефект, докато не постигнем сближаване в образованието, науката и иновациите. Важно е да работим за развитието на тяхната инфраструктура". Това каза президентът Румен Радев на Обществено-политически форум в София на тема "Насърчаване на конструктивния капитал в България: разгръщане на потенциала на регионите за развитие на иновациите в частния сектор".

Дискусията, организирана от Центъра за изследване на демокрацията, е част от програмата на българското домакинство на инициативата за регионална транспортна, енергийна и дигитална свързаност "Три морета".

"Ако гледаме само на инфраструктурата, на тръбите, на асфалта, на кабелите, след 20-30 години ще ги положим, но какво след това? Така че ние отворихме вратата към бъдещето, което трябва да градим днес, а бъдещето е младите хора, научните звена, всички изследователски звена и лаборатории, иновативни предприятия да се обединят, да свържат своя потенциал", каза държавният глава. Без развитие на технологиите, без иновации, няма да имаме бъдещето, което заслужаваме", посочи още Радев.

Президентът припомни предложението на България, която домакинства Шестата среща на върха на "Три морета" в София тази година, за добавяне на образователната, научна и иновативна свързаност като приоритет на инициативата. Той посочи, че страните-членки на инициативата и стратегическите й партньори - САЩ, Германия и ЕК са се убедили, че този приоритет е ключът към бъдещето на "Три морета".

По-късно президентът коментира пред журналисти широката подкрепа и състава на Инициативния комитет, който го издига за втори мандат заедно с вицепрезидента Илияна Йотова.

"Доверието на българските граждани е нашият най-голям капитал и най-голям стимул в работата на президентската институция и ще ни ръководи в бъдеще", коментира Радев. Президентът благодари на всички, които са ги подкрепили и продължават да изразяват своята подкрепа.


109
Още от Избори 2021
Изборите 2 в 1 - прецедент в историята, кой кого на 14 ноември?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 2 седмици
АЛОУ какво доверие да имаме на един на когото един добре облечен бизнесмен му вика ФИГУРАНТ.Какво означава ФИГУРАНТ - УЧАСТНИК В ПРЕДСТАВЛЕНИЕ БЕЗ ТЕКСТ, УЧАСТНИК ВЪВ ФОНА; СТАТИСТ.
94
2
 
5
 
! Отговори
гражданка преди 2 седмици
Като положите асфалта, бизнесмените ще отиват за отрицателно време да си свършат работата....Ясно ли ти е, или ти си се возиш като куфар, и жена ти....и хич не ти дреме за бизнеса. Не задавай *** въпроси г-н Пр...нт, че не се траеш вече.....
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ЗНАЧИ ТРЪБИ И АСФАЛТ СЛЕД 20/30 ГОДИНИ КАЗВА РАДЕВ- ТАКА ЛИ АКО НЯМА РАЗВИТИЕ НА ИКОНОМИКАТА КАК ЩЕ ИМА ДРУГО- НЯКЪДЕ МОЗЪЧНИТЕ МУ МАГИСТРАЛИ СА ГРЪМНАЛИ И ГОВОРИ ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ- СЛЕД СЪЩИТЕ ТИЯ ПРИКАЗКИ, ГО НАТИРИХА ОТ ТАЛИН.
92
6
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 седмици
До Бай Петкоама чий тръби...и чий икономики бре...на путин и към офшорките на дпс-гроб...и сателитни с тв-та,объркали сте Народа...това не е виденов...сценариите ви работят против вас...нескопосано го направихте!!!
91
7
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 седмици
До Ядосанлъжат тр.ло.е на гроб,манипулират...комбина са с дпс,около 70 % от живеещите в България ще подкрепим Президента Радев за втори мандат,това е истината...останалото са манипулации и лъжи на мафията с офшорните и сайтовете през които манипулират...така си мислят,защо Радев?посочи поименно мафията,изкачи Шипка с Народа ни!малко ли е...учил в САЩ...за "шофьор" на самолет...да качат боко бре да се повози...
90
6
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 седмици
До Анонименвинаги можеш да го срещнеш,ежедневно е сред хората...внимавай какво си пожелаваш...руско ***,"армията" от тролове няма да спаси путин от гнева на руският Народ!!!...прочетете историята си бре...заплашваш Президента на България...с 7.62...внимавай какво си пожелаваш...това не е игра...играете срещу Народ!
89
2
 
13
 
! Отговори
Бай Петко преди 2 седмици
Асфалта и тръбите не се ядат, но развиват икономиката *** такъв!
88
2
 
13
 
! Отговори
емигрант преди 2 седмици
Мен лично ме е срам от това че този индивид ни е президент.Срам ме е че такъв носи български пагони.
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До izh.......Ще ми се да те срещна с един Izh, кал. 7.62! Само да видя какво ке потече от крачолите ти...
86
0
 
0
 
! Отговори
84 до 86 преди 2 седмици
Ама и ти случи като с пръст в рядко! Зъбите ми се киснат в чашката вече, а утре сутринта ще "пека" ракия (в нашето село така казват, а не "варят").
85
1
 
2
 
! Отговори
До 84 преди 2 седмици
Мии си зъбите и си лягай,че утре си на училище!
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Стига си лъгал радеф,рейтинга е безценното ти.
83
4
 
9
 
! Отговори
Миро преди 2 седмици
До 82 Ядосан Я не се перчи ако обичаш,защото и ние сме ядосани,ясно ли ти е.Вие в чужбина закопавате България 2 пъти с вашия избор.Много ли ви допада Радев ,ме е под-лога на ченгета,олигарси и доносници а?Ти не виждаш ли кои влизат в комитета който го издига?Как не ви е срам-след като не живеете в България нямате право да определяте Как ще живеем ние.Идвайте си при близките ,но няма да се месите в живота ни
82
12
 
6
 
! Отговори
Ядосан преди 2 седмици
До господина, който казва, че само глупаците в България ще гласуват за генерал Радев. Много бъркаш господине,а ние в чужбина, нито един от нас не е ***,но поне 90 процента ще гласуваме за него. Ние сме свободни, не зависим от никого. Ще видим след 14.11. т.г. и тогава пак ще коментираме.
81
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много иновации ще има ,много чужди инвестиции ще дойдат по разбрани пътища.Партията ти и Станишев преди години развяваха като *** лъжите ,че -асфалт не се ял.Неграмотнико, случайно да си чувал,че Германия след Втората световна война,срината до земята най-напред е започнала от пътищата ,за да си завърти икономиката.Къде ще си чул ти парвеню от Славяново,слуга на ченгета,олигарси и доносници
80
2
 
12
 
! Отговори
MEPИ преди 2 седмици
Хърватска започна да сече собствени евро-монети и е на прага на въвеждането на единната европейска валута, докато тук пак ще ни набутат в зоната на здрача със страни като Молдова, Грузия и Армения - понеже всички са много умни, а всички останали много зле.
79
4
 
19
 
! Отговори
E не! преди 2 седмици
"Ако гледаме само на инфраструктурата, на тръбите, на асфалта, на кабелите, след 20-30 години ще ги положим, но какво след това?"Ми нищо друтарю Радев,за какво са ни,нали е важно да сме верни на Маскву!
78
4
 
21
 
! Отговори
izh преди 2 седмици
Щедро финансирания от червените мутроприватизатори / разбирай тоталната медийна подкрепа / почна сам да си вярва, че като осигури на др. Путин геостратегическа стъпка в региона българите ще са доволни / някои българи - да / Ей, яйцевиден мозък / за гънките ми е думата/, и аз съм ЗА, ако някой ми плаща всички сметки и като тебе цял живот съм ПЛЮСКАЛ на държавна ясла. Изчезвай от хоризонта съветски яничарин такъв,
77
2
 
19
 
! Отговори
ха ха преди 2 седмици
Фигурант Божков се взе на сериозно
76
3
 
25
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 2 седмици
Какво доверие бълнува продажния? Че вдигна юмрук по заповед и раздели България че скара хората ????