Битката за Дондуков 2: По какъв път трябва да поеме държавата?

"Възраждане" издига Костадин Костадинов за кандидат президент
30 сеп 2021 22:08, Петя Славова
72

  Костадин Костадинов ще е кандидт за президентския вот на партия "Възраждане".

Според него, фокусът трябва да бъде поставен върху възстановяване на независимостта на българската държавност, защото България не е самостоятелна държава от 1944 година. "Винаги някой друг определя външната и вътрешната ни политика. Циничната намеса на чужди политически центрове и посолства минава всякакви граници. Така че е нормално да искаме да направим така, че България сама да избира своя път за развитие и сама да чертае своите политики", каза кандидатът за президент и лидер на ''Възраждане'' Костадин Костадинов в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че държавният глава олицетворява единственото на нацията.

"Той представлява България и българската нация както в територията на нашата държава, така и извън България. Политиката му трябва да бъде насочена към отстояване само и единственото на българските национални интереси. Българският интерес трябва да е над всички останали, независимо, че нашата държава има договорни и съюзни отношения с партньори", допълни Костадинов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Костадин Костадинов коментира и така нашумялата тема с цените на тока.

"Токът, който се произвежда от атомните централни, е доказано най-евтиният. Освен това срокът за експлоатация на една такава централа е в пъти по-голям от срока за експлоатация, на която и да е друга централа. Всички управляващи в последните години носят вина за недовършването и умишления саботаж на АЕЦ "Белене". Те имаха възможност да довършат АЕЦ "Белене", но не го направиха. В областта на вътрешната политика държавният глава може да задава тона на дискусията, той може да казва кое е важно и към кое трябва да се концентрира вниманието на българските управляващи. В момента се намираме в ситуацията, която е много кризисна", подчерта кандидатът за президент.

А по думите му не се и вижда скорошно разрешаване на този проблем.

"В момента Румен Радев има власт, която не е контролирана от никого, тъй като в една парламентарна демокрация управляващите в лицето на МС са контролирани от парламента. Не видяхме изпълнение на очакванията, с които страшно много българи бяха натоварили Румен Радев. Особено, когато миналата година той стана лицето на протестите срещу корумпирания режим, който отиде в историята", посочи лидерът на "Възраждане"

Той смята, че първият състав за проектокабинета на ИТН, който беше обявен, начело с Николай Василев, предизвика смут.

"Възраждане" е организацията, която няма абсолютно никаква връзка с политическите партии в последните два парламента. Организацията, която показа, че е единствената, която поставя само българските национални интереси над всичко. Тази организация заслужава да получи това доверие. И двата пъти имахме достатъчно гласове да влезем, но по-скоро не бяхме пуснати. Имаме определени съмнения, защото имаме статистика, която показва много интересни данни. В 1 200 секции, където ние имаме застъпници, резултатът на "Възраждане" се колебае между 5 и 10%. А в секциите, където нямаме застъпници - резултатът на организацията е под 1,5%, максимум 2", коментира Костадин Костадинов.

И добави, че организацията им е изградена само от доброволци. Според него над 50% от хората няма да отидат да гласуват.


Лидерът на "Възраждане" смята, че въвеждането на еврото ще е смъртна присъда за българската финансова независимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
13
 
14
 
! Отговори
Милост няма да има! преди 2 години
Копейкин и Малинов ще бъдат първите изправени до стената за национално предателство от Военния трибунал.
22
1
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Пътят на държавата въобще не се определя от президентството,а силата му е само в ситуации,като сегашната-когато партиите са импотентни да направят правителство.На практика президентът има силно ограничени пълномощия,което го прави излишен.Или трябва да се увеличат правомощията,или да се закрие институцията.
21
8
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Новия Болен Сайдеров
20
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те, гласуващите за този рускосъветски сyяк и гласуващите за Шоуто на Слави са едни и същи тъпунгеpи с коефициент на интелигентност на умряла жаба.
19
12
 
10
 
! Отговори
инсценировка преди 2 години
Само Възраждане ще ни спаси от театъра на пландемията и театъра/лицемерието в политиката. Повтарям за един дето не разбрал - Възраждане се бори за свободна независима и просперираща България. 90% от коментиращите тук изпитвате удоволствие да ритате човек паднал на земята. Не че Костадинов е такъв. Вие така си мислите, щото толкова си можете да мислите. Ако продължавате да гласувате за победителите(както каже проучването) ще сме винаги бедни и ограбени
18
6
 
10
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Кой беше тоя? На руснак прилича!
17
5
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Еми то е ясно с каква заплата, обаче ти явно намекваш за някаква злоупотреба, а такава няма, всичко е според закона и за всичко си има документация. Колко пъти го разследваха вече, за нищо не можаха да се хванат, а той не е от удобните и не биха го пощадили ей така!
16
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще гласувам за Възраждане, вероятно!
15
8
 
7
 
! Отговори
Възрожденец преди 2 години
Г-н Костадинов е теглил 200 хил. лв. кредит, за да си купи една обикновена къща, на калкан на всичкото отгоре, не, не е палат и не е купена със субсидията. Г-н Костадинов не е минал през сто партии. Преди да основе Възраждане е бил само във ВМРО-БНД, това е, и не, не се е кандидатирал за лидер там с влизането си.
14
6
 
9
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Я! Костя Копейкин! Това създание ще става президент!?!?
13
2
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 2 години
Защо да не се кандидатира? Агент Иван пожизнен председател ли е като Ким Ир Сен?
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ти таковам БКП-то и всичките му клонинги. Тоя е клонинг на КПСС...... Същата работа! Тато така страстно се целуваше уста в уста в Брежнев, Андропов, Черненко, Кимиер Сен .....само с Горбачов не се улигавяха по обективни за времето причини и следствия! Нали искаше да бъден 13та република на СССР, не че аджеба не бяхме! :)))))))
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това момче се е побъркало от желание за власт.Не случайно е сменил шест партии.Ще свърши като Волен Сидеров без бутилка уиски да не може да се погледне в огледалото.
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е по -известен като костя копейкин ако не се лъжа
9
3
 
4
 
! Отговори
Независими? преди 2 години
Чакаме пари по програми,кредити,инвестиции от другаде.Който ги дава,който плаща, той поръчва музиката.Ако не ти харесва какво ти поръчват,няма да получиш нищо. Хем не работим добре,некомпетентни,некадърни,мързеливи,хем искаме да получаваме. А и това,което идва,е поделено от икономически обръчи.Вчера едни,днес други.Съдбата на слабите икономически държави е да са сателити,не може да са независими.Да се учим да работим неуморно,като в Япония и след 100 години правнуците да се надяват.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този не си ли купи вила ,апартамент и кола с парите от субсидията за портийката си ?Наистина достоен опонент за фигуранта и луна
7
2
 
10
 
! Отговори
За да бъде една преди 2 години
държава независима,трябва преди всичко да е икономически силна.У нас има големи проблеми в икономическо отношение.Доказахме,че не можем да ръководим икономиката си-или викаме чужденци и продаваме на безценица важни сектори,или чакаме наши олигарси,"упълномощени" от купени от тях политици,да ни яхнат по-стабилно.И от време навреме идва някое юпи,да ни каже колко сме глупави,как ще ни оправи,да си разиграе картите и вече станал много богат,да се потопи дълбоко,встрани от прожекторите,да си харчи.
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
страх ви е че говори истини и затова ви боли,несретници
5
2
 
10
 
! Отговори
Седераст преди 2 години
Влиза в президетската битка, за да може да има дебат... това са първите му думи...Това повод, причина, цел ли е, какво е?Имаше време, когато му симптизирах. Но след личната ни среща, това се промени.Има нещо много сбъркано в този човек.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.....да им видим акъла ..........Гледаш им акъла от 1944та година, БКП Форевър!:)))))))))))