Хаджигенов: Фандъкова е като на конци на Борисов

Новото назначаване на Ивайло Иванов доведе до негативни реакции
5 окт 2021 21:28, Нели Христова
73

Бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов бе назначен за директор на Столичния инспекторат. Това предизвика остри обществени реакции.

Според правилника за организацията и дейността на Столичния инспекторат, директорът му се назначава от кмета на Столична община – Йорданка Фандъкова.

"Първо, това е доказателство, че Фандъкова за всичките тези години, в които е кмет на София е като на конци на Борисов. Тя не прави нищо. Има едно празно бюро в кабинета си на Московска, което обградено с не знам колко икони и тя това прави", каза бившият депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме! адв. Николай Хаджигенов пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Негативна реакция за новия директор на инспектората последва и от общински съветници. От “Демократична България” настояват за незабавната отмяна на назначаването на Ивайло Иванов като ръководител на Столичния инспекторат. Председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет също коментира назначението в социалните мрежи.

"Директор на Столичния инспекторат не е нито милиционерска, нито пазвантска длъжност. За нея трябва експертиза. Екологична експертиза, каквато новоназначеният Ивайло Иванов, уволнен неотдавна от поста главен секретар на МВР, не притежава", каза Калоян Паргов.

Независимият общински съветник Борис Бонев също не одобрява новото назначение.

"За мен е повече от очевидно, че целта на това назначение е да се намери място на поредната партийна калинка, а не да се търси подходящ, компетентен, можещ човек, който да въдвори ред в хаоса, който цари в София в момента", каза Бонев.

Иванов беше уволнен от поста главен секретар на МВР през май тази година. Той заемаше длъжността от декември 2018 г. Повод за неговото уволнение беше полицейското насилие по време на протестите срещу правителството и главния прокурор през лятото на 2020 г. Потърсихме го за коментар, но той не отговори на обажданията ни.

Преди да стане главен секретар на МВР Ивайло Иванов ръководеше столичната полиция. От 1999 г. е заемал ръководни длъжности в структурата на МВР. От столична община отказаха коментар за назначението му за директор на Столичния инспекторат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
13
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен..ако не верваш,просто обърни внимание:-На шията на Картофка винаги виси НА ЗЛАТНА ВЕРИЖКА едно кръстче..Тя е много,много религиозна и са изповяда от време на време...Също като чорбаджията си Тиквун..-Той па са "кръсти" с повод и без повод..Изобщо,.."БЛАГОНРАВНИ РИСТИЕНИ" са и двамината..
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо-Добре ли сте?
14
2
 
13
 
! Отговори
Тони преди 2 години
Кр-,...Ет-Е. ..Н. А ти бабикяна и Галевица сте не на конци а на въжета на Божков и Цветан Василев,даже ти си си рода с Цветан Василев
13
1
 
14
 
! Отговори
Хаджи Прост Генов преди 2 години
Знаеш ли Хаджигенов кви простииииии ора има на тоя свят - за да накаже един човек наказва триста!
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя кой беше. Тазгодишната Черна Златка?
11
8
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен не,сподели ми го попа,пред който Картофка сай изповядала..
10
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фандъковата Йорданка да вземе вече да напусне този кметски стол. По нейното управление на София, стана най-мръсният град в Европа. Една и съща улица по пет пъти я ремонтира, за да вземе подкуп от петте различни фирми, които я ремонтират. Цялата зеленина я бетонира...заградила тия алеи, екопътеки, все едно са зоологически градини. Не прави нищо, за да я подобри. За културата на София нищо добро не прави, иначе нямаше Пловдив да изберат за Европейска столица на културата! СРАМ!
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фандъкова е по- голям мъж от ***.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо-Това само ли го измисли?
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов *** се от яд, пълен *** си
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти си кукла на конци на черепа и кво от товоа
5
14
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
"конците" са "есенцията"..Тиквун здраво я е хванал запрашките..Ама щом е толковаЛЕСНА,кой й е крив?
4
5
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Хаджигенов казал нещо :)
3
3
 
8
 
! Отговори
Ubi qnk enobi преди 2 години
Искам да те л......рам.....пенд л
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти и Дончева, сте като куфари. Човек трябва да ви влачи постоянно.
1
20
 
7
 
! Отговори
Факт 100% преди 2 години
Че не е ли кукла на конци.